ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ.

στο link https://us02web.zoom.us/j/81591707599

Είναι αναγκαίο οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συντονιστούμε μεταξύ μας αλλά και με τον υπόλοιπο λαό, με αγωνιστικό πρόγραμμα σύγκρουσης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, ενόψει και της απεργίας στις 6/4.

Παλεύουμε:

  • ενάντια στην ακραία αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά που λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, τα οποία μαζί με την ανεργία, τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, βυθίζουν όλους/όλες σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας.
  • ενάντια στην στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια και την παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Για να σταματήσει ο πόλεμος τώρα και η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας.
  • ενάντια στο ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, επεκτείνει την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου
  • για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης μας στην αντιδημοκρατική, παράνομη και αντισυνταγματική δίωξη των απεργών εκπαιδευτικών που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια  της κυβέρνησης. 
  • ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ στη Δημόσια Εκπαίδευση (αξιολόγηση, κενά/συγχωνεύσεις, αυτονομία, ένταση εξεταστικών φραγμών  με εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», των εξετάσεων τύπου «PISA», νέα απόρριψη δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ)

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις με κάλυψη των απωλειών από όλες τις περικοπές των Μνημονίων, να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός εδώ και τώρα.
  • Να μην περάσει η επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία! Να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»! Κανένα στοιχείο στον ΓΕΜΗΣΟΕ – καμιά εφαρμογή σε ηλεκτρονικές εκλογές.
  • Να ανατραπεί το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης (αξιολόγηση, αυτονομία, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ , PISA κλπ)! 
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την ολόκληρη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως. Όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις.
  • Να αναχαιτιστεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, των ιδιωτικοποιήσεων και της παράδοσης των δομών και υπηρεσιών στην ιδιωτική εκμετάλλευση και κερδοφορία (υγεία, ενέργεια, ρεύμα, δρόμοι, μεταφορές κλπ)!

Να μπούμε σε θέση μάχης ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης! Καλούμε σε νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ την Κυριακή 3 Απρίλιου στις 11π.μ. στο link https://us02web.zoom.us/j/81591707599

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *