Στις 6 Απρίλη κατεβάζουμε τα μολύβια, απεργούμε και διαδηλώνουμε, οργανώνουμε και συντονίζουμε τη δράση μας!

Καλούμε σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στις 6/4 – 11πμ στα Προπύλαια

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στον πόλεμο και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας, στη φτώχεια, την ακρίβεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο σχολείο της αγοράς, την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση, στην καταστολή, τον ν. Χατζηδάκη και τις διώξεις των 114 απεργών εκπ/κών

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας /Παιδείας/Πρόνοιας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριων

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν απειλητικά σε απόσταση αναπνοής. Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νέες σφαίρες επιρροής και για απόκτηση ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγορών. Οι ηττημένοι θα είναι οι λαοί αυτών των περιοχών που πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά, ενώ δυναμώνει η απειλή της επέκτασης του πολέμου, της επισιτιστικής κρίσης και φτωχοποίησης για όλους τους λαούς.

Καταγγέλλουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια και την παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα! Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο με τη  συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, την αποστολή όπλων, τη συμμετοχή των βάσεων στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά στην περιοχή και στερεί από τη δυνατότητα να ζήσουμε εμείς, κατασπαταλώντας τεράστιο κόστος για αυτή τη συμμετοχή.

Δεν μας πρέπει να σιωπήσουμε αμήχανοι. Αγώνας για Ψωμί, Ζωή κι Ελευθερία!

Η ακρίβεια δεν είναι τυχαία ούτε παροδική, ξεκίνησε πολύ πριν από τον πόλεμο και εντείνεται κατά τη διάρκειά του. Απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που εξελίσσεται, κεφάλαιο, ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ ιδιωτικοποιούν κοινωνικές ανάγκες και αγαθά και τα μετατρέπουν σε εμπόρευμα. Η κυβέρνηση λύνει παραπέρα τα «χέρια της εργοδοσίας», καταργώντας κάθε δίχτυ εργασιακής προστασίας, με τις απολύσεις να εκτοξεύουν την ανεργία. 

Μετά τα μνημόνια και την πανδημία αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση με την έκρηξη της  ακρίβειας. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι, οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, η απογείωση των τιμών στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο) ο διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ρεύματος προκαλούν σοκ στα νοικοκυριά, ενώ ασήκωτο έχε γίνει το κόστος ακόμα και για τη μετακίνηση στη δουλειά. Παράλληλα όμως απογειώνονται τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών (ρεύμα, καύσιμα κλπ).

Η οργή των εργαζόμενων μεγαλώνει και γι΄ αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή και με το  ν. Χατζηδάκη επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Με τον νόμο Χατζηδάκη, κυβέρνηση και κεφάλαιο επιδιώκουν να επεκτείνουν την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των δικαιωμάτων. Έτσι εξηγείται και η αντιδημοκρατική, παράνομη και αντισυνταγματική δίωξη των απεργών εκπαιδευτικών που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια  της κυβέρνησης. 

Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο συνεχίζεται!

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν την επίθεση στη Δημόσια Εκπαίδευση, με μοναδική προτεραιότητα τους να προχωρήσει το μοντέλο του επιχειρηματικού σχολείου του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, με εργαλείο την αξιολόγηση και την αντιδραστική «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό, σχολείο της αγοράς, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών και προκλητικές προσλήψεις 3μηνιτών, την ομηρία και επισφάλεια χιλιάδων αναπληρωτών, με συγχωνεύσεις-κλείσιμο τμημάτων και απ’ ευθείας παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας με σκοταδιστικά προγράμματα και νέα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα.  Προετοιμάζουν την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», των εξετάσεων τύπου «PISA». Μεθοδεύουν νέα απόρριψη δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ και την  κατηγοριοποίηση σχολείων μαθητών και εκπαιδευτικών και την ένταση των ταξικών φραγμών πάνω στα συντρίμμια που άφησε πίσω της η τηλεκπαίδευση, τα κλειστά σχολεία και η πανδημία.

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Απεργούμε μαζικά, συντονιζόμαστε, συνεχίζουμε

Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων. Το Εργατικό Κίνημα να μπει μπροστά στον αγώνα – κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που συναινεί με την κυβερνητική πολιτική, την ταύτιση με το ΝΑΤΟ – ενώ δεν αμφισβητεί το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ και των μνημονίων και διεκδικεί ψίχουλα.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ:

  • Ανατροπή της φιλοπόλεμης πολιτικής κυβέρνησης εργοδοσίας για να σταματήσει ο πόλεμος, για ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • Πραγματικές αυξήσεις και ΣΣΕ παντού για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας για ζωή με αξιοπρέπεια. Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ, επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αφορολόγητο 12000 ευρώ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς 
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία – κατάργηση του προσοντολόγιου.
  • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή. Μείωση του διδακτικού ωραρίου στους εκπαιδευτικούς – κατοχύρωση της μείωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών. Καμιά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Όχι στο σχολείο της αγοράς – όχι στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση με την αξιολόγηση και τις εξετάσεις (PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) – Δε θα περάσουν.   
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες φτηνές για όλο το λαό.
  • Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • ΌΧΙ στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.
  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμία εμπλοκή – Καμιά συμμετοχή της χώρας! Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών –  Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των  ιδιωτικοποιήσεων

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *