Κοινή Ανακοίνωση ΣΕΠΕ: Το ΥΠΑΙΘ ξέρει πολύ καλά ότι η επιβολή κύρωσης σε απεργούς είναι παράνομη και αντισυνταγματική και τελικά θα ακυρωθεί!

Σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης», «Δημήτρης Γληνός,  «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», «Ο Περικλής», «Κ. Σωτηρίου»

Το ΥΠΑΙΘ ξέρει πολύ καλά ότι η επιβολή κύρωσης σε απεργούς είναι παράνομη και αντισυνταγματική και τελικά θα ακυρωθεί!

Σε συνέχεια των αιτημάτων και των συναντήσεων των σωματείων μας με κοινοβουλευτικά κόμματα για την ανάδειξη της αντιδημοκρατικής εκτροπής με κυρώσεις σε απεργούς εκπαιδευτικούς από το ΥΠΑΙΘ, ήδη το ζήτημα τέθηκε από τα κόμματα ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρες ερωτήσεις. Την πρώτη από τις τρεις ερωτήσεις (του ΚΚΕ) που έχουν καταθέσει τα κόμματα σχετικά με τις/τους 114 διωκόμενες/ους εκπαιδευτικούς, που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή των σωματείων τους, απάντησε η υπουργός παιδείας Κεραμέως στη Βουλή την Δευτέρα 28/3.

Με αλαζονεία, αυταρχισμό, κούφια λόγια και απειλές η Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να καλύψει τις αστήρικτες και παράνομες ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα.

Από τη μια φυσικά υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ στο προχώρημα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων δηλώνοντας με θράσος πως η διαδικασία αυτή «ωφελεί τα παιδιά»! Από την άλλη επαναφέροντας το αφήγημα για «μειοψηφίες» που αντιστέκονται και κάνοντας λόγο για συντριπτική αποδοχή της αξιολόγησης, έκρυψε φυσικά την πραγματικότητα! Μοναδικό όπλο της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί ώστε τελικά όλοι και όλες να συμμορφωθούμε, να αλλάξουμε στάση, να υποχωρήσουμε και να αποδεχτούμε το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα του ΥΠΑΙΘ! Οι διαρκείς παρατάσεις δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο από όσα οι Υπουργός επιχείρησε να ντύσει με έρευνες και ποσοστά! Ο κλάδος δεν έχει συναινέσει! Τίποτα δεν προχωρά απρόσκοπτα! Οι αντιστάσεις των εκπαιδευτικών, με κορυφαία τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή των πρωτοβάθμιων σωματείων, αποτελούν την απάντηση του κλάδου!

Την ίδια στιγμή, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης και του αιτήματος που έχουν διατυπώσει τα εκπαιδευτικά σωματεία, δηλαδή την αμφισβήτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας! Η Κεραμέως μονότονα μας υπενθυμίζει τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομη την Απεργία-Αποχή των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ σέρνοντας στα δικαστήρια το 92% του κλάδου που συντάχθηκε σε αυτή. Μόνο που αυτό αφορά άλλες απεργίες! Ψεύδεται και αποκρύπτει το γεγονός ότι οι συνάδελφοί και οι συναδέλφισσές μας διώκονται ενώ συμμετέχουν στην ΝΟΜΙΜΑ κηρυγμένη ΑΑ των σωματείων τους την οποία έχουν από τον Νοέμβριου κοινοποιήσει στο ΥΠΑΙΘ και τις διευθύνσεις με εξώδικα, που αποτελεί νέα απεργία, με διαφορετικό περιεχόμενο και αιτήματα και έχει προκηρυχθεί από άλλη συνδικαλιστική οργάνωση, το πρωτοβάθμιο σωματείο! Και αυτή ποτέ δεν αμφισβητήθηκε από το ΥΠΑΙΘ!

Τολμούν να απειλούν συναδέλφους/ισσες  που όρθωσαν το ανάστημά τους και αντιτάχθηκαν στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης  και έμπρακτα εναντιώνονται στην αξιολόγηση! Η επιλογή να  επιβάλλει κυρώσεις σε απεργούς στοχεύει στην τρομοκράτηση και την υποταγή. Ακόμη και η ελάχιστη κύρωση σηματοδοτεί την προσβολή του Συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας. Οι κυρώσεις αυτές επιδιώκουν να ανοίξουν μια «νέα εποχή» που το υπουργείο και η κυβέρνηση θα εγκαλεί και θα επιβάλει κυρώσεις σε απεργούς και σε όποια μορφή απεργίας επιλέγουν να συμμετάσχουν.

Το ΥΠΑΙΘ ξέρει πολύ καλά ότι η επιβολή κύρωσης σε απεργούς είναι παράνομη και αντισυνταγματική και τελικά θα ακυρωθεί. Ισχύει το τεκμήριο της νομιμότητας την οποία το ΥΠΑΙΘ ποτέ δεν αμφισβήτησε με καμία πράξη του.

Κάτω τα χέρια σας από τις/τους απεργούς!

  • Καμιά κύρωση καμιά ποινή σε όσες/ους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!
  • Το χουντικής έμπνευσης χαρτιά του ΥΠΑΙΘ να αποσυρθούν ΤΩΡΑ!
  • Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολο του να υπερασπίσει το δικαίωμα στην απεργία
  • Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να προχωρήσουν τώρα: σε κήρυξη Απεργίας Αποχής για να στηρίξουν τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των απεργών, σε πολιτικές αποφάσεις καταγγελίας της κυβερνητικής επίθεσης στο απεργιακό δικαίωμα.

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση.

Ανοίγουμε ελπιδοφόρα χαραμάδα φωτός, διδάσκοντας πως οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν το σκοτάδι να διαλύουν! Ναι, μπορούμε να νικήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *