Κάλεσμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του συλλόγου σε συνάντηση

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την Τρίτη 5 Μαΐου στις 14.00 στο 4ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων σε σύσκεψη για την συγκρότηση επιτροπής αναπληρωτών, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της αδιοριστίας, ο τρόπος οργάνωσης και δράσης το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους συναδέλφους για την μαζική και δυναμική παρουσία τους στην συνάντηση!

Συνάδελφοι-σσες, ακόμη ένας χρόνος πέρασε, σχεδόν, με τα προβλήματα στο δημόσιο σχολείο να παραμένουν οξυμένα. Τα σχολεία μας διψούν για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα, πρόσβαση σε υποστηρικτικές δομές και στο ολοήμερο σχολείο, για να αποσυμφωρηθούν οι σχολικές τάξεις. Γιατί χρειαζόμαστε σχολείο των λαϊκών-κοινωνικών αναγκών και όχι σχολεία-μαγαζιά όπου τα παιδιά είναι εμπορεύματα, οι γονείς πελάτες, και ο εκπαιδευτικός «επισκέπτης», μεταφορέας αποσπασματικών γνώσεων.

Οι εκπαιδευτικοί διψούν για μόνιμη εργασία για να δοθεί ένα τέλος στην ελαστική εργασία, την περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία! Κόντρα στις συντεχνιακές λογικές που διασπούν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στις παραινέσεις της πολιτικής ηγεσίας για αναμονή και κατανόηση της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, για αποδοχή των θεσμικών αλλαγών που δήθεν βελτιώνουν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, να αντιστρέψουμε την ατζέντα που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, να αλλάξουμε τους όρους της διεκδίκησης. Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας δεν μπορούν να μας χωρίζουν αλλά να μας ενώνουν. Η νεολαία του 60% ανεργίας πρέπει να βγει στο προσκήνιο! Οι άνεργοι και εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας!

Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε όλους τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν την πρωτοβουλία, και να καλέσουν τους συναδέλφους σε συναντήσεις για την οργάνωση επιτροπών αναπληρωτών στα σωματεία τους, οι οποίες θα συντονίζουν την δράση τους με τις υπόλοιπες αλλά και σε κοινό βηματισμό με τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ αλλά και με τις Ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *