Ακύρωση των εξετάσεων PISA σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα

Μεγάλη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος αποτελεί η ακύρωση των εξετάσεων PISA σε εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία και της μαζικής αποχής μαθητών και γονιών! Μόνο στην Αττική η ακύρωση ξεπερνά το 60%. Στο σύλλογό μας στο 1ο ΔΣ Άνω Λιοσίων καταγράφηκε αποχή των μαθητών/μαθητριών κοντά στο 40%.

Σε ολόκληρη τη χώρα οι εκπαιδευτικοί, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου, συμμετείχαν στην κηρυγμένη στάση εργασίας των συλλόγων και της ΑΔΕΔΥ. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητ(ρι)ες, με συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία-εξεταστικά κέντρα όρθωσαν ανάστημα αξιοπρέπειας κι αγάπης στο δημόσιο σχολείο, στο σχολείο για όλα τα παιδιά!  

Για ακόμη μια φορά οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί στάθηκαν απέναντι στο νόμο της κατηγοροποίησης και της αξιολόγησης που επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε εναπομείνουσα δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψει σε  ατέλειωτο εξεταστικό κάτεργο προκειμένου τάχα να συγκεντρώσει τα «επιστημονικά» δεδομένα που θα νομιμοποιούν το ιδεολόγημα των οικονομικά ισχυρών του κόσμου, δηλαδή ότι οι φτωχοί και «διαφορετικοί» μαθητές των σχολείων μας δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση, οπότε δεν χρειάζονται ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε σχολεία. 

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αντί να σκύψουν στα χρόνια και υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης, διογκωμένα απ’ τη δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση και τα τρία χρόνια πανδημίας που συσσώρευσαν μαθησιακές ελλείψεις, απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία να σιωπήσουν μπροστά στην απόφασή τους να εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς, συμπληρώνοντας κομμάτι κομμάτι το παζλ του εμπορευματοποιημένου, φθηνού, αποσπασματικού κι αποκομμένου απ’ τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, σχολείου με τα εξεταστικά φίλτρα της PISA, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, της πρόσφατης μείωσης των εισακτέων κατά 10.000 

Σε όλα αυτά απαντάμε με τον μαζικό ,ανυποχώρητο αγώνα μας και την σθεναρή αντίσταση μας απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο της χαράς, της δημιουργίας και των ίσων δικαιωμάτων.

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο

Θέλουμε σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει

Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε αποφασιστικά!

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται! Στους δρόμους γιγαντώνουν και δικαιώνονται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *