ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 30/05: Ψήφισμα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ για άλλη μια φορά ενάντια στους φοιτητές του ΑΠΘ. Η δολοφονική αυτή επίθεση με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ακόμα και σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητή. Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με δηλώσεις για ενίσχυση των  δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ μαζί με την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και των εργαζόμενων ξεπερνά τα όρια του Πανεπιστημίου και αποτελεί υπόθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.  Η βαρβαρότητα και ο αυταρχισμός απέναντι στη φοιτητική νεολαία  έρχεται ταυτόχρονα με τις προκλητικές δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  με την παρουσίαση του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που παρουσίασε η Κεραμέως που επιδιώκει να σβήσει κάθε αποτύπωμα του δημόσιου πανεπιστήμιου που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του λαού και της νεολαίας, την διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού συνδικαλισμού, με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση της δωρεάν στέγασης στις φοιτητικές εστίες.

Η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Αποτελεί κομμάτι του puzzle των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών  και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Με το δόγμα “νόμος και τάξη” επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια και να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της.  Την πολιτική της νέας  βίαιης φτωχοποίησης των εργαζόμενων και της νεολαίας που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που αυξάνουν τα κέρδη τους, σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δυνάμεις καταστολής. Την πολιτική της  εμπορευματοποίησης  και ιδιωτικοποίησης  κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στην  εκπαίδευση θέλοντας να σβήσουν κάθε αποτύπωμα του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες.  Η ανακοίνωση νέας μείωσης  χιλιάδων εισακτέων  στα πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση αποτελεί εφαρμογή  της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση:

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Τα σωματεία θα στηρίξουν τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε  μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *