Κίνηση για την διαγραφή του χρέους τώρα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ στην

«Κίνηση για την διαγραφή του χρέους τώρα» – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. της ΔΟΕ

(μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές» γίνονται απαιτητικότεροι. Η κατάσταση ασφυξίας που προκαλούν στην οικονομία ΕΕ και ΔΝΤ, οξύνει τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας και σπρώχνει την κυβέρνηση σε συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων, όπως έγινε αυτές τις μέρες με τη 2η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που μεταφέρει υποχρεωτικά τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και των ΟΤΑ στην τράπεζα της Ελλάδος. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει περίτρανα ότι με τις μεταρρυθμίσεις ΕΕ και ΔΝΤ εννοούν και ζητάνε νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η συνέχιση και από τη νέα κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) της εξυπηρέτησης του χρέους συντηρεί την προηγούμενη κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού και διαμορφώνει τους όρους για να κινηθεί στα χνάρια των προηγούμενων βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Από την άλλη πλευρά, είναι τουλάχιστον υποκριτική η πολεμική που ασκεί το πολιτικό και κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις μνημονιακές πολιτικές που βύθισαν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Πρόκειται για πολεμική που στην πραγματικότητα επιδιώκει τη συνέχιση των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών εξυπηρετώντας όχι μόνο τα σχέδια των «δανειστών», της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και τα δικά τους ταξικά συμφέροντα, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τη συμφωνία κυβέρνησης – EUROGROUP κατέδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών υπηρετείται μόνο με τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αναδείχθηκε η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας της ΕΕ, όχι ως μιας ένωσης «ισότιμων εταίρων» αλλά ως μιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιβάλλει με στυγνούς εκβιασμούς πολιτικές σκληρής οικονομικής εξαθλίωσης και φτώχειας, πολιτικές ραγδαίας υποτίμησης της εργατικής δύναμης και υποδούλωσης ολόκληρων λαών για να αντιμετωπιστούν οι αντιφάσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Σε αυτή την κατεύθυνση, ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θεωρούμε ότι ο λαός μας, με ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να απορρίψει τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς της ΕΕ που επιμένει να αγνοεί τη θέλησή του για ανατροπή των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Η μόνη ελπίδα στις σημερινές συνθήκες βρίσκεται στην αφύπνιση του λαϊκού κινήματος, στην άνθιση των λαϊκών αγώνων, στη συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού πολιτικού μετώπου ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια, όλα. Η διαγραφή του χρέους είναι υπόθεση των εργαζομένων και του κινήματος, που πρέπει με τους αγώνες τους να επιβάλουν αυτή την αναγκαία και ρεαλιστική κατεύθυνση.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Σύλλογός μας καλεί τη ΔΟΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή της στην «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα» όπως ήδη έχουν κάνει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ,δεκάδες σωματεία και κοινωνικές δυνάμεις, διεκδικώντας την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ούτε βήμα πίσω

πάνω απ’ όλα οι ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού

 καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες

 στην ανοιχτή συνέλευση της «Κίνησης»,

τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 6:00 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ.

στη συγκέντρωση της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους,

τη Δευτέρα 11 Μάη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια

Κανένα νέο μνημόνιο-σύμβαση-αντιλαϊκό μέτρο

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, ο Λαός στους δρόμους!

http://cancelgreekdebtnow.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *