ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Καλούμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την Τρίτη 19 Μαΐου στις 14.00 στο 4ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων σε νέα συνάντηση της επιτροπής αναπληρωτών, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της αδιοριστίας, ο τρόπος οργάνωσης και δράσης το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους συναδέλφους για την μαζική και δυναμική παρουσία τους στην συνάντηση!

Συνάδελφοι-σσες,

Την Τρίτη 5 Μάϊου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με αναπληρωτές συναδέλφους όπου συζητήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα του σχολείου και της ελαστικής εργασίας, καθώς επίσης προτάθηκαν μια σειρά κινήσεις για την οργάνωση της παραπέρα δράσης μας.

Μελετώντας κανείς το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης, σχηματίζεται η εντύπωση πως οι αναπληρωτές έχουν ως βασικό έλλειμμα … τις βραχυχρόνιες άδειες (!). Μοναδική σχεδόν προτεινόμενη ρύθμιση είναι το άνοιγμα των πινάκων – ζήτημα που σαφώς καίει τον κλάδο- και η μονοετής – αντί της διετούς – διαγραφή από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας. Κατά τα άλλα ούτε αδιοριστία, ούτε χρόνια εργασιακή ομηρία, ανασφάλεια και περιπλάνηση όπου γης, ούτε τεράστια ακάλυπτα κενά, ούτε μισθός στα όρια της επιβίωσης, ούτε ενδεχόμενο απόλυσης αν αρρωστήσει κάποιος συνάδελφος πάνω από 15 μέρες…

Κι όλα αυτά την ώρα που τα προβλήματα στο δημόσιο σχολείο παραμένουν οξυμένα. Τα σχολεία μας διψούν για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα, πρόσβαση σε υποστηρικτικές δομές και στο ολοήμερο σχολείο, για να αποσυμφωρηθούν οι σχολικές τάξεις. Γιατί χρειαζόμαστε σχολείο των λαϊκών-κοινωνικών αναγκών και όχι σχολεία-μαγαζιά όπου τα παιδιά είναι εμπορεύματα, οι γονείς πελάτες, και ο εκπαιδευτικός «επισκέπτης», μεταφορέας αποσπασματικών γνώσεων.

Κι από την άλλη οι άνεργοι ή ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διψούν για μόνιμη εργασία για να δοθεί ένα τέλος στην ελαστική εργασία, την περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία! Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που προκύπτουν από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εντός των πλαισίων που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η πληρωμή του χρέους, μεταφέρουν σε αόριστο χρόνο ή/και ακυρώνουν την όποια ικανοποίηση των λαϊκών συμφερόντων και αιτημάτων. Η αναμονή αλλά και στήριξη που με περισσό θράσος ζητάνε να επιδείξουμε θα μας βρει απέναντι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *