ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 30/05: ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον…» Δεν ξεχνάμε! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Οι φασίστες στη φυλακή – όχι στις ρατσιστικές επιθέσεις!

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου και θα βρεθούμε εκεί μετά τα σχολεία μας

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό ξεκινά στο Εφετείο στις 15 Ιούνη. Είναι μια μάχη που αφορά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.

 Η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της,  επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Ο φασισμός, ως το μακρύ χέρι του συστήματος, επισφραγίζει μια πολιτική που το ίδιο το κράτος έχει χαράξει.

Οι φασίστες είναι μακρύ χέρι των εργοδοτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αποτελούν πολύτιμο όπλο στην προσπάθεια να περνάνε χωρίς αντιδράσεις αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνει ο φόβος και ο συμβιβασμός. Γι αυτό οι φασίστες στοχοποιούν μετανάστες, εργάτες, πρόσφυγες, ανθρώπους που οι οικονομικοί και πολεμικοί ανταγωνισμοί  του σύγχρονου καπιταλισμού, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια τους ξήλωσε από τα σπίτια τους. Γι αυτό χτυπούν αγωνιστές που με τη δράση τους ανοίγουν δρόμους στη διεκδίκηση όσων έχουμε ανάγκη σήμερα.

Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο. Τους ανοίγει το δρόμο η κυβέρνηση, που στριμωγμένη από την αγανάκτηση και την οργή για την ακρίβεια, την πανδημία και την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Με την αποφασιστική μας παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της ΧΑ που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αγωνιστών των κινημάτων δεν χρειάζονται επιείκεια αλλά παραδειγματική καταδίκη ξανά. Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα. Έτσι θα σταλεί μήνυμα να μην τολμήσουν να εμφανιστούν ξανά με νέο μανδύα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

Οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε κοινωνική συναναστροφή, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους.

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκείαΑπαιτούμε να δοθεί ιθαγένεια στα μεταναστόπουλα ώστε να μην είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές που διδάσκουμε στα σχολεία μας διωκόμενα και παράνομαΚαταδικάζουμε την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του σωβινισμού στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Δε θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους να μολύνουν την εκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *