Να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για την αποφυλάκιση που δικαιούται

Καταγγέλλουμε την άρνηση των αρμόδιων δικαστηρίων να προβούν στην άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού κρατούμενου και απεργού πείνας Γιάννης Μιχαηλίδη, που την δικαιούται νόμιμα, αφού έχει συμπληρώσει τα νόμιμα όρια έκτισης ποινής που προβλέπει η νομοθεσία της υφ΄ όρον απόλυσης.

Σε μια περίοδο απροκάλυπτα ύποπτων αποφυλακίσεων βιαστών και δολοφόνων, ανάμεσα στους οποίους οι δολοφόνοι του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Ζακ Κωστόπουλου που απολαμβάνουν την ελευθερία τους, ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται από τις 23 Μαΐου 2022 (50 μέρες σήμερα) σε απεργία πείνας, γιατί ζητά απλά να ισχύσει ο νόμος που προβλέπει την αποφυλάκισή του στα 3/5 της ποινής που του επιβλήθηκε για ληστεία και στα 2/5 της ποινής που ο ίδιος εξέτισε ήδη για απόδρασή του το 2019. Η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς έχει χάσει πάνω από το 21% του σωματικού βάρους του, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας σε πλήρη απομόνωση, σε συνθήκες που για τη θεράπουσα ιατρό του συνιστούν βασανιστήριο. Ακόμα και στην γιατρό του απαγορεύθηκε η κλινική εξέταση, ενώ η ίδια είδε τον απεργό πείνας μέσα απ’ τα κάγκελα, παρουσία αστυνομικού που άκουγε και έβλεπε την επικοινωνία γιατρού-ασθενή.

Το δικαστικό συμβούλιο Εφετών Λαμίας, αν και εκκρεμεί εδώ και εβδομάδες η έφεση του απεργού πείνας, δεν έχει ακόμα συγκληθεί για να την εξετάσει δείχνοντας ότι δεν συμμερίζεται τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης. Ενώ οι μέχρι τώρα απορριπτικές εισηγήσεις στηρίζονται στην ιδεολογία και όχι στις πράξεις του.

Κυβέρνηση και δικαστική εξουσία αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί από ώρα σε ώρα. Όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, σωματεία, εργαζόμενοι και νεολαία καλούνται να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη, να καταγγείλουν τη μονομερή λειτουργία της «δικαιοσύνης»  και να αποτρέψουν τον θάνατο ενός απεργού πείνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *