Ως εδώ με το προσοντολόγιο των αποκλεισμών και των «λαθών» που κοστίζουν την εργασία μας για μια θέση που μας ανήκει!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να δοθεί νέο περιθώριο για διόρθωση όλων των λαθών από τις Δ/νσεις και τον ΟΠΣΥΔ και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων, ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ να μην βρεθεί αποκλεισμένος/η!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Σε ένα απόγευμα χιλιάδες αναπληρωτ(ρι)ες δεν ξέρουν πλέον το αν και πότε θα εργαστούν την επόμενη χρονιά! Είναι αυτοί και αυτές οι χιλιάδες που έτρεχαν εδώ και χρόνια από το ένα μέρος της Ελλάδας στο άλλο για να εργαστούν στο δημόσιο σχολείο και μετά το προσοντολόγιο Γαβρόγλου μπήκαν βίαια σε ένα ανελέητο κυνήγι χαρτιών για να μπουν στους πίνακες της αναπλήρωσης. Το ίδιο το σύστημα που έβαλε τους αναπληρωτ(ρι)ες στην ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό μεταξύ τους, το ίδιο σύστημα που πέταξε χιλιάδες εκτός λόγω παραβόλου, μη προσομοίωσης πτυχίου και άλλων λαθών το 2019-2020, το ίδιο σύστημα που καταβαράθρωσε στους πίνακες όσους/όσες χρόνια έτρεχαν στις εσχατιές της χώρας μαζεύοντας προϋπηρεσία αλλά δεν είχαν κάποιο «προσόν», το ίδιο σύστημα που υποσχόταν στους νέους/νέες απόφοιτους/ες θέσεις εργασίας, αλλά τελικά τους έχει εξαναγκάσει να μαζεύουν πανάκριβα «προσόντα» ξεροσταλιάζοντας έξω από κλειστούς πίνακες, ενώ η εκπαίδευση βογκά από τα κενά στα σχολεία. Το ίδιο αυτό σύστημα τους ξαναπετά τώρα εκτός!

Η δικαιολογία μάλιστα είναι πάντα η ίδια: ατομική ευθύνη! Το σύστημα του προσοντολογίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αξιοποιεί πλήρως και άνετα η ΝΔ, μετακυλύει την ευθύνη της ανεργίας στον/στην εκπαιδευτικό που έκανε «λάθος» και τελικά έμεινε εκτός ή έπεσε στον πίνακα!

ΤΕΡΜΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

Από το σχολείο δεν περισσεύει κανείς και καμία και το σχολείο έχει ανάγκη όλους/όλες μας και πολύ περισσότερους.

Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά το απαράδεκτο σύστημα του προσοντολογίου με όλους τους αποκλεισμούς και τα φίλτρα, που πετά εκτός χιλιάδες αναπληρωτ(ρι)ες και νέους/νέες απόφοιτους/ες. Η προηγούμενη κυβέρνηση και η τωρινή αξιοποιεί το σύστημα του προσοντολογίου των απολύσεων, του άγχους και της ανασφάλειας, των πανάκριβων προσόντων για μια θέση στον πίνακα της ελαστικής εργασίας, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των ΕΕ και ΟΟΣΑ για διατήρηση, διεύρυνση και διαιώνιση της ελαστικής εργασίας και της εργασιακής επισφάλειας, σε όλους τους χώρους εργασίας, όχι μόνο στην εκπαίδευση! Το προσοντολόγιο και κάθε μορφής τέτοιο σύστημα που θα φέρουν, όπως και ο γραπτός ΑΣΕΠ, έχουν στόχο να κάνουν τον/την εργαζόμενο/η υπεύθυνο/η της ανεργίας του, ενώ οι κυβερνήσεις των περικοπών, των απολύσεων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου δεν θα φταίνε ποτέ. Μαζί με τη δικαιολογία ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», το αφήγημα του εργαζόμενου που απολύεται και ξαναπροσλαμβάνεται συνεχώς σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, σε άθλιες συνθήκες, δεν έχει καμία σταθερότητα στην εργασία του και συνεχώς διαπραγματεύεται την «αξία» του, είναι αυτό που επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν!

Είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αντί να προχωρά σε ΜΑΖΙΚΟΥΣ μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ώστε να στελεχώσει τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό και να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της φτωχολογιάς, βρίσκει την ευκαιρία με διάφορους τρόπους να αποκλείει, να απολύει και να κρατά όμηρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Να μην τολμήσουν να αποκλείσουν ΚΑΝΕΝΑΝ και ΚΑΜΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να διορθωθούν τα λάθη στον ΟΠΣΥΔ! Απαιτούμε:

  • Να δοθεί νέο περιθώριο για διόρθωση όλων των λαθών από τις Δ/νσεις και τον ΟΠΣΥΔ και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων, ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ να μην βρεθεί αποκλεισμένος/η!
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας – συμβασιούχου εκπαιδευτικού
  • Κατάργηση όλου το νομοθετικού πλαισίου της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας μετατρέπει σε εκπαιδευτικούς – λάστιχο (ν.4589 του ΣΥΡΙΖΑ, τρίμηνα, τοπικές προσλήψεις κ.α.). Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Κανένας αποκλεισμός από το δικαίωμα στην εργασία.
  • Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία με πλήρη στελέχωση όλων των δομών εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Καλούμε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν θέση και καλούμε σε οργάνωση κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας άμεσα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *