Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στην Αθήνα – Τρίτη 6/9, 7μμ στο Υπ. Εργασίας

Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει απεργός από τη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στηρίζει και δηλώνει την αλληλεγγύη του στην απεργία διαρκείας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Ανταποκρινόμενες/οι στην απόφαση του σωματείου των εργαζόμενων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 6/9, στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την οργάνωση ανάλογης συγκέντρωσης αλληλεγγύης και στην Αθήνα την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 7μμ στο Υπ. Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ.  Η εργοδοσία συκοφαντεί όλους τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους ελπίζοντας ότι έτσι θα κάμψει την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους. Θέλει να εφαρμόσει τον νόμο – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ και του Χατζηδάκη για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και εργασιακές σχέσεις – λάστιχο. Αξιοποιεί όλο το οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της, της αντεργατικής νομοθεσίας όλων των κυβερνήσεων, ώστε να απολύει και να προσλαμβάνει χωρίς περιορισμούς, να βάζει εμπόδια στους αγώνες. Το απάνθρωπο και εκδικητικό μέτρο των απολύσεων έρχεται, όπως καταγγέλλει το σωματείο τους, στα πλαίσια της μεθόδευσης της εργοδοσίας για την επιβολή ατομικών συμβάσεων ισοπέδωσης των κεκτημένων δικαιωμάτων και υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων. Τους εκβιάζει για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, ώστε να απαλλαγεί από μισθούς και δικαιώματα που με αγώνες έχουν κατοχυρώσει.

Προχωράει σε απειλές και σε ποινικοποίηση των αγώνων τους, αμφισβητεί τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ, την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούν και συλλαμβάνουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους (προέδρους – στελέχη), ώστε να φοβηθούν και να λυγίσουν οι υπόλοιποι.

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία καλούνται να πληρώσουν σκληρό τίμημα από την πολιτική της ακρίβειας, η εργοδοσία πρωταγωνιστεί στους εκβιασμούς για να μεταφέρει το κόστος της κρίσης και της ακρίβειας αποκλειστικά στην πλάτη των εργαζομένων, αλλά και για να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη της.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να δυναμώσει.

  • Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα», να σταματήσει κάθε δίωξη.
    Έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία και να γυρίσουν οι απολυμένοι στη δουλειά.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα με ικανοποίηση των εργατών!
  • Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *