Ενημέρωση από την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής 5/9:

Να δοθούν τώρα όλα τα κενά-όλα τα σχολεία για όλες τις ειδικότητες 

Καλούμε όλους/όλες να στείλουν ένσταση για τη διαδικασία τοποθέτησής τους και να αιτηθούν την επανάληψη της διαδικασίας

Τη Δευτέρα 5/8 πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, μετά τον απαράδεκτο και αδιαφανή τρόπο που ακολουθήθηκε για τις προσλήψεις των αναπληρτ(ρι)ών στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα, παρά την ενημέρωση του συλλόγου για την περσινή απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας των σχολείων,  παρά το αίτημά μας για διαφανείς και δίκαιες διαδικασίες με δημοσιοποίηση όλων των κενών από τη διεύθυνση, (διαβάστε αναλυτικά τι διημείφθη στην συνάντηση με την δ/ντρια εκπ/σης στις 30/8 http://www.p-e-filis.gr/?p=3946), και παρά τις διαβεβαιώσεις της νέας διευθύντριας κ. Παναγιωτοπούλου ότι δεν υπάρχει τίποτα να κρύψει και ότι θα δοθούν όλα τα κενά: αυτό που τελικά συνέβη ήταν η εμφάνιση στον ΟΠΣΥΔ τόσων κενών όσος ακριβώς είναι ο αριθμός των προσληφθέντων (χωρίς κοινοποίηση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης ως οφείλει του συνόλου των κενών), με αποτέλεσμα την προτεραιοποίηση και απόκρυψη κενών και την εξαφάνιση ολόκληρων σχολείων! Το ίδιο συνέβη με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ70 σε κενά που αφορούν στο διευρυμένο ολοήμερο, ΧΩΡΙΣ να το γνωρίζουν, και πάλι παρά τη σχετική δέσμευση της διευθύντριας εκπαίδευσης.

Με βάση τα παραπάνω:

1. Καλούμε όλους/όλες τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες να στείλουν ένσταση για τη διαδικασία τοποθέτησής τους και να αιτηθούν την επανάληψη της διαδικασίας όπως προβλέπεται (επισυνάπτεται υπόδειγμα δήλωσης).

2. Η διεύθυνση οφείλει ΤΩΡΑ να δημοσιοποιήσει στη σελίδα της το ΣΥΝΟΛΟ των κενών για ΟΛΕΣ τις ειδικότητες της α’ φάσης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι/ισσες για αίτηση επανατοποθέτησης.

3. Για τους/τις εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να ανακοινωθούν ΟΛΑ τα πακέτα των σχολείων, χωρίς προτεραιοποίηση και απόκρυψη κενών. Κανένας/καμία συνάδελφος/-ισσα να μη μετακινείται την ώρα που παραμένουν ακάλυπτες ώρες στα σχολεία τοποθέτησής τους.

4. Για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ60 και ΠΕ70 η διεύθυνση οφείλει να αναρτήσει ξεχωριστό πίνακα των κενών που αφορούν στο διευρυμένο ολοήμερο και να επαναλάβει τη διαδικασία τοποθέτησης.

5. Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην αποφασίσει ακόμα ποιος/α εκπαιδευτικός θα αναλάβει το διευρυμένο ολοήμερο, πριν σταλούν σαφείς οδηγίες. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας είναι πρωτοφανής. Ενώ ο Γ.Γ. του υπουργείου δηλώνει δημόσια ότι θα υπάρξει ξεχωριστό κονδύλι για τις προσλήψεις στα διευρυμένα ολοήμερα, την ίδια στιγμή σε συναντήσεις με τους διευθυντές εκπαίδευσης δηλώνει ρητά ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (όχι αποκλειστικά οι αναπληρωτ(ρι)ες) είναι για όλα τα κενά! Στις ερωτήσεις μας:

για το εάν τίθεται ζήτημα καταπάτησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών (δηλαδή αυτό που μέχρι τώρα ίσχυε 8πμ-2μμ για το πρωινό και 10πμ-4μμ για το ολοήμερο),

για το εάν ο σύλλογος διδασκόντων θα ορίζει με δική του ευθύνη εκπ/κό για το διευρυμένο ολοήμερο,

για το τι θα γίνει με όσους έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία που δεν έχουν κενό στο πρωινό, για το αν θα μετακινηθούν εφόσον δε συσταθούν τμήματα του διευρυμένου ολοήμερου, γεγονός που αν επιδιωχθεί συνιστά πρωτοφανή παραβίαση του πίνακα και των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτ(ρι)ών

αντιμετωπίσαμε την άγνοια της διευθύντριας και τη δέσμευσή της ότι θα αναζητήσει σαφείς οδηγίες από το υπουργείο.

Έχουμε εργασιακά δικαιώματα και θα παλέψουμε γι’ αυτά μέχρι τέλους!

Δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε το μπαλάκι της αναλγησίας του ΥΠΑΙΘ και των οδηγιών που διαλύουν την λειτουργία του δημόσιου σχολείου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *