Πέμπτη 8/9 σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7μμ – Τα εργατικά σωματεία θα προστατεύσουν το άσυλο. Δεν θα αφήσουν μόνους τους φοιτητές.

Με εντολή της κυβέρνησης, που υλοποιεί την πολιτική της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, η πανεπιστημιακή αστυνομία παρατάχθηκε έξω από τα πανεπιστήμια του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ επιδιώκοντας την είσοδό τους και την εγκατάστασή τους.

Δε θα επιτρέψουμε την καταστολή και τον αυταρχισμό να γίνουν καθημερινότητα στις ζωές μας!

Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Η απόπειρα εγκατάστασης της έρχεται σε συνέχεια των 2 νόμων – εκτρωμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση προχωρώντας την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στην κατεύθυνση που χάραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζοντας την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, μια πολιτική που επιτίθεται με σφοδρότητα και διαλύει ακόμα περαιτέρω την δημόσια & δωρεάν εκπαίδευση.

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει χέρι – χέρι με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Το πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν και διαμορφώνουν, το πανεπιστήμιο των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους – οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χρειάζεται τους αστυνομικούς του προστάτες!

Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν! Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας, για αυτό και θα νικήσουμε! Παλεύουμε από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στην ίδια πλευρά της ιστορίας και του αγώνα με τη νεολαία και τους φοιτητές και να ορθώσουν τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες.

Απαιτούμε:

·       Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι της στα Πανεπιστήμια! Να διαλυθεί η ΟΠΠΙ!

·       Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

·       Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του αυταρχισμού!

Καλούμε την Πέμπτη 8/9 σε μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια 7μμ από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους/ες, για να περιφρουρήσουμε στην πράξη το άσυλο και να κάνουμε ξεκάθαρο πως η αστυνομία δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι της στα ΑΕΙ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *