Κάλεσμα σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Εκ/κών Π.Ε. – ΕΛΜΕ Δευτέρα 3/10

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» / Σύλλογος Εκπ/κών «Κ. Σωτηρίου» / ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής / Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης / Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας / Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Δευτέρα 3/10 στις 6.30μμ στα γραφεία της ΔΟΕ

Link https://us02web.zoom.us/j/85134768491

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ  ΜΑΣ

H μάχη ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται! Ο αγώνας που δίνουμε αφορά πρώτα και κύρια την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

Δε θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου, την αξιολόγηση και την πειθάρχηση, που το μετατρέπει σε πεδίο ανταγωνισμού, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες, απαξιώνει τον εκπαιδευτικό

Η κυβέρνηση συνεχίζει με ιδιαίτερη ένταση την βαθιά ταξική επίθεση στους εργαζόμενους σε όλα τα επίπεδα. Το κύμα ακρίβειας στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, σε συνδυασμό με την ανεργία και τον πόλεμο, δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η ακρίβεια, η μαζική φτώχεια και η εξαθλίωση συμπληρώνονται από τον αυταρχισμό, την κατακρεούργηση βασικών κοινωνικών/εργασιακών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει χέρι – χέρι με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Στο στόχαστρο και κάθε συνδικαλιστική δράση με την επιδίωξη της απαγόρευσης του απεργιακού δικαιώματος με όπλο τον ν. Χατζηδάκη. Μπροστά στο μαζικό κύμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, το Υπουργείο Παιδείας πατώντας στον νόμο Χατζηδάκη, έσυρε για τρίτη φορά μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών στα δικαστήρια, κρίνοντας την παράνομη. Πάγια τακτική της κυβέρνησης, καθώς όποιος κλάδος κινείται ή σηκώνει κεφάλι, επιδιώκουν να κατασταλεί!! Η Κεραμέως δεν κατάφερε να βρει τους πρόθυμους που αναζητούσε στα σχολεία! Η προσφυγή της στα δικαστήρια δείχνει για ακόμα μια φορά την αδυναμία της να αποδεχτεί την ήττα της!

Η απάντησή μας στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Με βάση τις αποφάσεις κήρυξης Α-Α από την ατομική αξιολόγηση και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας από δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα, την εξέλιξη με την απεργία-αποχή της ΔΟΕ που κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο μετά την αγωγή της Κεραμέως, καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, σε πανελλαδικό συντονισμό, στη βάση των αποφάσεων του κάθε σωματείου, προκειμένου να προχωρήσουμε στον κοινό βηματισμό μας για την συνέχιση της μάχης που αφορά τόσο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την πάλη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, όσο και την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων μας καθώς και του ιστορικά κεκτημένου  δικαιώματος της απεργίας που αμφισβητείται ευθέως με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Απαιτούμε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ:

  • να επαναπροκηρύξουν Α-Α από όλες τις διαδικασίες του ν.4823/21
  • να καλέσουν την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει Α-Α
  • να καλέσουν και να συντονίσουν την επαναπροκήρυξη Α-Α από τα πρωτοβάθμια σωματεία
  • Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ δεν προχωρήσουν σε κανένα από τα παραπάνω βήματα απευθυνόμαστε σε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ να κηρύξουν αυτά Α-Α από την ατομική αξιολόγηση (μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές κλπ) και να καλύψουν τα μέλη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *