Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία – Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες τους – Όχι στις εκλογές νοθείας για τα υπηρεσιακά συμβούλια

ΚΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Πριν δύο χρόνια το υπ. Παιδείας προσπάθησε (και απέτυχε παταγωδώς) να «στήσει» ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές για τους αιρετούς, με πρόσχημα την πανδημία. To 97% των εκπαιδευτικών απείχε από την καρικατούρα νοθείας του υπ. Παιδείας. Ειδικά στην Δυτική Αττική η αποχή καταγράφηκε στο 97,8% ! Σε σύνολο 1.516 εγγεγραμμένων ψήφισαν: για το ΚΥΣΠΕ 33, δηλαδή συμμετοχή 2,18%, για το ΑΠΥΣΠΕ 23, συμμετοχή 1,51% και για το ΠΥΣΠΕ 29, δηλαδή συμμετείχε το 1,91%

Η προσπάθεια της Κεραμέως να διαλύσει τα σωματεία με τη συναίνεσή τους, απέτυχε.

Η κυβέρνηση επανέρχεται δυο χρόνια μετά, και ορίζει για το Σάββατο 7 Νοέμβρη την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ). Γίνεται πια φανερό σε όλες/όλους ότι η εμμονή της κυβέρνησης το 2020 στις ηλεκτρονικές εκλογές δεν αφορούσε την πανδημία. Ήταν ενταγμένη στο συνολικό της σχέδιο για χτύπημα της συλλογικής δράσης, της λειτουργίας και της οργάνωσης των σωματείων και των συνδικάτων, ώστε να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην πολιτική της. Μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών προσπαθεί:

  • Να απομονώσει τους εργαζόμενους από τις συλλογικές διαδικασίες.
  • Να χτυπήσει τα σωματεία και να καταργήσει το κατακτημένο δικαίωμα των ΓΣ και των συλλογικών διαδικασιών βάσης.
  • Να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους μέσα από το δίκτυο στημένης και ελεγχόμενης από την ίδια πληροφόρησης.
  • Να ελέγξει τα σωματεία και τις αποφάσεις τους.
  • Να επαναφέρει την εποχή του «άβατου» των αιρετών που αποτελούσαν τη συνέχεια της διοίκησης και πήγαιναν μπρος πίσω από τις θέσεις της διοίκησης στις καρέκλες των αιρετών και τούμπλαλιν. Τότε που η συνδιαχείριση, τα «κονέ» και οι «εξυπηρετήσεις» έδιναν και έπαιρναν. 

Η εμπειρία των δοτών Υ.Σ. που συγκροτήθηκαν με ορισμό των μελών τους από τη Διοίκηση σε εφαρμογή της τροπολογίας δείχνει τον στόχο τους.

Με την «ηλεκτρονική δημοκρατία τους» :

  1. Οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος,
  2. Δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου,
  3. Δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και
  4. Προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών αλλά  και ο ψηφοφόρος μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας, παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας! Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία, είναι πιο δοτοί κι από τους δοτούς! Θυμίζουμε ότι στις εκλογές παρωδία του 2020 δεν δόθηκαν ποτέ ούτε οι εκλογικοί κατάλογοι ούτε οι κατάλογοι ψηφισάντων, ενώ το σωματείο μας όπως και πολλά ακόμα σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα τα ζητήσαμε με επίσημο αίτημά μας! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί καμία απολύτως διαδικασία και η νομιμότητά της! Δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και δεν θα το επιτρέψουμε!

Το 2022 το επιχείρημα/δικαιολογία της πανδημίας για τις στημένες κάλπες αντικαταστάθηκε με επιχείρημα της «ηλεκτρονικής δημοκρατίας» !!! Την ίδια στιγμή που η επίθεση σε όλο το εύρος της λειτουργίας του σχολείου βαθαίνει, με την προσπάθεια επιβολής των κατευθύνσεων της ΕΕ/ΟΟΣΑ και την αντίσταση των εκπαιδευτικών ισχυρά παρούσα απέναντι σε αυτή την επίθεση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι στόχος πρώτης γραμμής για την ΝΔ. Η αξιοποίηση του ν. Χατζηδάκη από πλευράς τους (η ηλεκτρονική ψηφοφορία)  βάζει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων, στα εργασιακά  και συνδικαλιστικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου.

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. Μπροστά στη νέα επιχείρηση του υπ. Παιδείας να διεξάγει και πάλι ψευδοεκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ. για τη διετία 2022-2024:

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα το ΦΕΚ και να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία με βάση το ΠΔ 1/2003.

Τις εκλογές παρωδία που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν τις νομιμοποιούμε!

-Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες σε καθολική αποχή!

Καλούμε τη ΔΟΕ και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να απαιτήσουν οι εκλογές να γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης, να καταγγείλουν τις διαδικασίες αυτές και να καλέσουν ξανά τον κλάδο σε καθολική αποχή, ώστε αυτές  να μη νομιμοποιηθούν, να μην αποτελέσουν τον δούρειο ίππο για την πλήρη υπονόμευση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Mε βάση την παραπάνω ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου:

Καλούνται όλες οι παρατάξεις να μη συμμετέχουν, να μην καταθέσουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια, να μην υπάρξει καμία υποψηφιότητα, να μην μπουν στον πειρασμό μιας διάτρητης και αντιδεοντολογικής “εκλογής”, που ασεβεί απέναντι στο 95% των συναδέλφων και που στην Διεύθυνση Δυτικής Αττικής έφτασε στο 97,8%.

-Καλούμε όσες/όσους κληθούν να συμμετέχουν στις «εφορευτικές επιτροπές» παρωδία, να μη δεχτούν -όπως έχουν δικαίωμα- και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιηθούν από το Σύλλογό μας οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών ούτε τα αποτελέσματά τους.

Δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί από μια τέτοια διαδικασία στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής υπηρετώντας  πελατειακές σχέσεις για πολιτικά και άλλα συμφέροντα.

Παίρνουμε πρωτοβουλία να καλέσουμε την Τρίτη 11/10/22 στις 6μμ σε κοινή διαδικτυακή σύσκεψη τον σύλλογο Π.Ε. Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλη» για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας. Προτείνουμε την κοινή στάση όλων των σωματείων της Δ/νσης όπως είχαμε κάνει και μάλιστα ομόφωνα – πριν από δύο χρόνια στις προηγούμενες εκλογές αιρετών.

Να αφήσουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και την εκλογή αιρετών, που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν σε  αυτούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ΓΣ και θα εκλέγονται με διαφάνεια, διάλογο και αντίλογο στις συλλογικές διαδικασίες.

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη !

Να αποτρέψουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !

“Εκλογές δια ζώσης” και στα Υ.Σ και στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία!

Για να έχουμε σωματεία, συνδικάτο και αιρετούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *