Εισήγηση ΓΣ στους συλλόγους διδασκόντων

Εισήγηση της ΓΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής στους συλλόγους διδασκόντων των δημοτικών και των νηπιαγωγείων για ενιαία στάση και κοινή απάντηση στην ΑΕΕ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 του Μάη 2014, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ζεφυρίου, η δεύτερη τακτική ΓΣ του συλλόγου μας. Το θέμα που κυριάρχησε στην κουβέντα ήταν η ενιαία στάση και κοινή απάντηση στην ΑΕΕ, στην κατεύθυνση μπλοκαρίσματος τόσο αυτής της διαδικασίας όσο και της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Παρόντα ήταν περίπου 70 άτομα του συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση υπερψήφισε το πρώτο από τα κείμενα που ακολουθούν. Παράλληλα αποφάσισε να αποστείλει στα σχολεία και τις προτάσεις που μειοψήφησαν ούτως ώστε οι συνάδελφοι αφού ενημερωθούν να δηλώσουν την επιλογή εκείνη την οποία προτίθενται να στηρίξουν στους συλλόγους διδασκόντων, όταν θα πραγματοποιηθεί η καταληκτική συνεδρίαση για το θέμα της αυτοαξιολόγησης.

Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι την Τετάρτη 4/6 ο Σύλλογος να έχει συλλέξει τις προθέσεις όλων των συλλόγων διδασκόντων και να υποστηρίξει την πρόταση που θα πλειοψηφήσει με σκοπό συντεταγμένα όλα τα σχολεία της περιοχής να προχωρήσουν στην κατάθεση ενός κοινού κειμένου.

Είναι σημαντικό όποια απόφαση και αν πάρουμε να στηρίξουμε την θέση για κοινή και ενιαία απάντηση όπως πράξαμε σε όλη την προηγούμενη περίοδο. Ενημερώνουμε επίσης ότι το ΔΣ του Συλλόγου έχει αποστείλει αίτημα στη ΔΟΕ να παρέχει νομική και συνδικαλιστική κάλυψη στην περίπτωση που τα σχολεία αποφασίσουν να μην καταθέσουν κείμενο-έκθεση που να επεξεργάζεται δείκτες και αναμένουμε την απάντησή της Ομοσπονδίας.

Εισηγείται επίσης στους συλλόγους διδασκόντων να μη βιαστούν να καταθέσουν κάτι, εφόσον δεν υπάρχει πίεση για κάτι τέτοιο. Να συζητηθούν στα σχολεία τόσο η εισήγηση της συνέλευσης όσο και οι προτάσεις που μειοψήφησαν και μέχρι την Τετάρτη 4/6/2014 το ΔΣ του συλλόγου να έχει σαφή εικόνα σχετικά με το κείμενο που προτίθεται να καταθέσει κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο. Αμέσως μετά να προχωρήσουμε σε συλλόγους διδασκόντων και κατάθεση κειμένων με ενιαίο τρόπο σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την εισήγηση κάνοντας κλικ εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *