ΑΕΕ: νέες εξελίξεις και η στάση μας

Άνω Λιόσια 5.6.2014

ΑΕΕ: νέες εξελίξεις και η στάση μας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ του συλλόγου μας με σκοπό να εκτιμήσει την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με βάση τις νέες εξελίξεις, και να καθορίσει την παραπέρα στάση του.

Στη Γενική Συνέλευση (29/5/2014) είχαμε αποφασίσει να εξετάσουμε ποιοι σύλλογοι διδασκόντων προτίθενται να ακολουθήσουν την εισήγηση της ΓΣ για τη μη κατάθεση έκθεσης αξιολόγησης και ποιοι προτίθενται να καταθέσουν έκθεση αξιολόγησης με βάση το κείμενο της ΔΟΕ ή κάποια άλλη έκθεση.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, το ΔΣ έχει την εξής εικόνα:

Στην πλειοψηφία των συλλόγων διδασκόντων των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της περιοχής πλειοψήφησε η πρόταση για κατάθεση της έκθεσης της ΔΟΕ.

To ΔΣ από την αρχή είχε την άποψη πως, εφόσον στο σύλλογό μας η μεγάλη πλειοψηφία συμμετείχε στις στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει η ΔΟΕ, θα πρέπει να αρνηθούμε να καταθέσουμε έκθεση αξιολόγησης. Η πλειοψηφία όμως στη ΔΟΕ προτίμησε τη διγλωσσία και αντί να υπερασπιστεί τη γραμμή των στάσεων εργασίας, προτίμησε να στείλει έκθεση που να απαντά στους δείκτες, σπέρνοντας σύγχυση στον κλάδο.

To υπουργείο άνοιξε χτες το παρατηρητήριο για την ΑΕΕ:

Το αδιέξοδο αυτής της γραμμής φάνηκε για μια ακόμη φορά εχτές οπότε και άνοιξε το παρατηρητήριο με τις φόρμες αξιολόγησης, τις οποίες θα συμπληρώσουν οι δ/ντές. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως οι φόρμες αυτές εμπεριέχουν πολύ περισσότερους δείκτες, στοιχεία και καταγραφή προαπαιτούμενων διαδικασιών από αυτούς της έκθεσης της ΔΟΕ. Αρκετά πεδία δεν μπορούν να συμπληρωθούν με αποτέλεσμα οι φόρμες (εφόσον έχουν κενά πεδία) να μην μπορούν να υποβληθούν στο κεντρικό σύστημα του παρατηρητηρίου της ΑΕΕ.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση γνωρίζουμε πως η ΔΟΕ θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 6/6 (ή το αργότερο την Τρίτη) για να καθορίσει την παραπέρα στάση της. Το ίδιο θα κάνει και το ΔΣ του συλλόγου μας την ίδια μέρα που θα υπάρξει απόφαση από την ομοσπονδία.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι η κατάθεση της έκθεσης έχει πάρει παράταση έως τις 21/6 καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν μετά την Τρίτη 10 του Ιούνη.

Τέλος ήδη το ΔΣ του συλλόγου μας με νέα σημερινή του ανακοίνωση προς τη ΔΟΕ ζητά από την ομοσπονδία να σταματήσει τις παλινωδίες, να συνεδριάσει άμεσα, να εκτιμήσει τη νέα αυτή εξέλιξη και να χαράξει επιτέλους μια αποφασιστική γραμμή σύγκρουσης με το υπουργείο και αιχμή την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση.

Τα τερτίπια και οι παλινωδίες πρέπει να σταματήσουν. Να αποφασίσουμε αν θέλουμε να συγκρουστούμε και να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας, τα παιδιά μας και το δημόσιο σχολείο ή αν θα τρέχουμε πίσω από τις εγκυκλίους ψάχνοντας ανέξοδους και «εντός της νομιμότητας» τρόπους αντίδρασης.

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *