Με ΑΠΟΧΗ 86,6% απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Δυτικής Αττικής στις εκλογές της ντροπής της Κεραμέως και των ψευτοαιρετών!

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ Συγκέντρωση στα Χαυτεία 11πμ

Με σαρωτικά ποσοστά αποχής απάντησε και πάλι η μαχόμενη βάση των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές γυρνώντας την πλάτη:

  • Στην Κεραμέως και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της (υποχρηματοδότηση, κενά στην εκπαίδευση, αξιολόγηση, μέντορες, εξετάσεις PISA, απαξίωση των συλλ. διδασκόντων) αλλά και στην πολιτική φτωχοποίησης, ακρίβειας, καταστολής που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ
  • Στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που συμμετείχε και στήριξε το σχέδιο της Κεραμέως
  • Στην προσπάθεια χτυπήματος του ζωντανού μαχητικού εκπαιδευτικού κινήματος και την επιβολή του ν. Χατζιδάκη

Χαιρετίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και συναδελφισσών που συντάχθηκε με το κάλεσμα του Συλλόγου μας και συνολικά των 48 Συλλόγων Π.Ε. και των 37 ΕΛΜΕ που έδωσαν τη μάχη ενάντια στις ψευτοεκλογές της χειραγώγησης και διάλυσης των σωματείων μας.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών παρωδία αποτυπώνονται ως εξής:

Από τους 1690 εγγεγραμμένους ψήφισαν:

226 για το ΠΥΣΠΕ

227 για το ΑΠΥΣΠΕ

222 για το ΚΥΠΣΕ

Οι ηλεκτρονικές «εκλογές» απονομιμοποιήθηκαν από τη βάση του κλάδου. Καλούμε όσους εκλέγουν από αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να παραιτηθούν.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ. 350/52/139940) όπου ορίζεται ότι η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια γίνεται με ηλεκτρονική ψηφοφορία και καλούμε το ΥΠΑΙΘ να επαναλάβει άμεσα τις εκλογές με δια ζώσης διαδικασία και έλεγχό της από τα σωματεία.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ελεύθερες δημοκρατικές δια ζώσης εκλογές, για το δικαίωμα οι εκπαιδευτικοί να ψηφίζουν αυτό που θέλουν μυστικά, καθολικά, μοναδικά, άφοβα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *