Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη συντονισμού του αγώνα στις 3/11

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/11 στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη συντονισμού του αγώνα που κάλεσαν 5 πρωτοβάθμια σωματεία για την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοέμβρη και την διαμόρφωση αγωνιστικού σχεδίου για τη συνέχεια του αγώνα μετά την απεργία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα σωματεία ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, ΣΕΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου, ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Σωματείο Εργαζομένων στο ΤΕΕ, Β ΕΛΜΕ Αθήνας. Συμμετείχαν συλλογικότητες γειτονιάς όπως η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας και η Λαϊκή συνέλευση Σεπολίων – Κολωνού και εργατικές συλλογικότητες όπως η Ταξική Κίνηση για την εργατική χειραφέτηση, η Ταξική Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Εργατική Συμμαχία στα δυτικά και άλλοι αγωνιστές

Κοινή ήταν η τοποθέτηση για την ένταση των προσπάθειών όλων των δυνάμεων με εξορμήσεις, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και γειτονιές για την επιτυχία της απεργίας και της διαδήλωσης στις 9 Νοέμβρη. Επιδιώκουμε η απεργία στις 9/11 να γίνει μια μαζική εκδήλωση της λαϊκής οργής και απόφασης αγώνα ενάντια στην λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων που είναι σε εξέλιξη για τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου. Η επιτυχία της απεργίας πρέπει αν γίνει η βάση για την αποφασιστική συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα αμέσως μετά την απεργία. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε η απεργία να μείνει ένα μεμονωμένο γεγονός όπως επιδιώκει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για τη συνέχιση του αγώνα. Δεν είναι λύση και η πρόσδεση του ΠΑΜΕ σ αυτή την τακτική της αναμονής των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ. Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν τους εργαζόμενους στη θέση του θεατή των εξελίξεων και της αναμονής των εκλογών για την αλλαγή της κατάστασης. Χρειάζεται ένα ρωμαλέο κίνημα που θα συγκρουστεί με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και θα παλέψει για την ανατροπή της και μαζί της κάθε διαχειριστή αυτής της πολιτικής για να ζήσει ο λαός με αξιοπρέπεια κόντρα στην μαζική φτωχοποίηση, την απειλή του πολέμου, την μεσαιωνική εργασιακή πραγματικότητα που διαμορφώνει κυβέρνηση και εργοδοσία με το ν Χατζηδάκη, την επίθεση στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα και την καταστολή.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν προτάσεις για :

  1. Την οργάνωση ανεξάρτητης ταξικής συγκέντρωσης στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου) στις 11πμ, με την οργάνωση της συγκέντρωσης από τα σωματεία. Η συγκέντρωση θα δώσει βήμα σε κάθε συλλογικότητα που θα συμμετέχει. Μέχρι τώρα αποφάσεις για τη συγκέντρωση έχουν πάρει τα σωματεία ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, ΣΕΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου, ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Σωματείο Εργαζομένων στο ΤΕΕ, ΠΣΕ ΟΓΑ, Σωματείο Εργαζομένων στην DIALOG SEMICODUCTORS, ΣΕΦΚ ενώ αναμένονται και άλλες αποφάσεις τις επόμενες μέρες μέσα από τις προγραμματισμένες συνελεύσεις και διαδικασίες των σωματείων. Στη συγκέντρωση στα Χαυτεία καλούν ακόμα η Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΠΚ) και το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.
  2. Να οργανωθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές ενάντια στην ακρίβεια και τη λεηλασία με την ενέργεια και τα κοινωνικά αγαθά, με την πρωτοβουλία συλλογικοτήτων που επιδιώκουμε να στηριχτούν και να  σωματεία. Ήδη είναι προγραμματισμένες εξόρμηση και κινητοποίηση στις 5/11 στην Ν Ιωνία και στις 12/11 στην Καλλιθέα.
  3. Η πορεία του Πολυτεχνείου να αποτελέσει μεγάλο σταθμό για παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στη φτώχεια, τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και την καταστολή.
  4. Να θέσουμε την πρόταση για αγωνιστική και  απεργιακή κλιμάκωση με νέα απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο τέλος Νοέμβρη και πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
  5. Να οργανώσουμε πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην απεργία στην Τουρκία στην εταιρεία Marlboro/ PHILIP MORRIS με παρεμβάσεις στην ελληνικό παράρτημα της εταιρείας και κάλεσμα των εργαζόμενων στην απεργία στις 9 /11.
  6. Να στηρίξουμε την πρωτοβουλία για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που δέχεται την επίθεση του Ισραηλινού κράτους τρομοκράτη και τη σύσκεψη σωματείων που προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα.
  7. Να οργανωθεί από σωματεία εκδήλωση συζήτηση για το θέμα των μισθών και τη διαμόρφωση των αιτημάτων και των τρόπων  διεκδίκησης.
  8. Να οργανωθεί ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ αγώνα – τη μέρα της απεργίας ή αμέσως μετά για τη συνέχιση του συντονισμού της δράσης.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη – να βάλουμε λουκέτο σε κάθε εργασιακό χώρο. Κανένας στη δουλειά όλοι /όλες στο δρόμο και την απεργιακή διαδήλωση.

6/11/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *