Τακτική Γενική Συνέλευση Δευτέρα 28/11 – Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Τετάρτη 30/11

Τακτική Γενική Συνέλευση

Δευτέρα 28/11 στις 1.30μμ στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων

Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει εξολοκλήρου οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ.

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου

Τετάρτη 30/11 από τις 12μμ έως τις 6μμ στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων

Συναδέλφισσες-φοι,

Το ΥΠΑΙΘ, επικαλούμενο τον νόμο Χατζηδάκη, αποφάσισε για μια ακόμα χρονιά να μην χορηγηθούν άδειες για την εκλογική διαδικασία των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ θεωρώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Με βάση προηγούμενες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και στην τελευταία του συνεδρίαση, το ΔΣ του συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ και μη εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη!

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν αυτά όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν.

Ως εκ τούτου η Συνέλευση και οι εκλογές πραγματοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ και ΧΩΡΙΣ άδεια. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία χρειάζεται δελτίο ταυτότητας ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας.

Συγκεκριμένα:

  1. η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28/11 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων. Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει εξολοκλήρου οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ. Συζητάμε και αποφασίσουμε τον απολογισμό της δράσης του συλλόγου μας, τη συζήτηση σχετικά με την πολιτική συγκυρία, τα μεγάλα ζητήματα για την εκπαίδευση και την εργασία την εποχή της κρίσης και των μνημονίων, και τον προγραμματισμό της δράσης του σωματείου για την επόμενη χρονιά.
  2. η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου θα γίνει την Τετάρτη 30/11, στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων από τις 12μμ έως τις 6μμ.

Οι παρατάξεις καθώς και οι μεμονωμένοι/ες υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο e-mail του συλλόγου μας syllogosfilis@gmail.com ως την Παρασκευή 25/11/2022.

Στη Γ.Σ. και στην εκλογική διαδικασία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση στα σχολεία του Συλλόγου, οργανική, απόσπαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συμμετοχή όλων μας στη Γ.Σ. και τις εκλογές του συλλόγου είναι χρήσιμη και αναγκαία.

Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη συζήτηση και στη λήψη των αποφάσεων για όλα όσα μας αφορούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα συνδικάτο που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των αγώνων, για ένα σύλλογο πραγματικό πρωταγωνιστή στις ιστορικής σημασίας μάχες της περιόδου, που μακριά από τις λογικές της αδράνειας και της ήττας θα ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια από το κράτος και τους μηχανισμούς του, με μοναδική δέσμευση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της εκπαίδευσης, με αγωνιστικότητα, ταξική ενότητα και ανασυγκρότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *