ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ

Άνω Λιόσια 5.6.2014

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-6-2014 ΏΡΑ 18.30 έξω από τη βουλή

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το ΔΣ του συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε να συμμετέχει και να στηρίξει την κινητοποίηση συλλόγων ΠΕ καθώς και της ομοσπονδίας ενώσεων συλλόγων γονέων της Αττικής ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων.

Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης βάλλεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών, μηδενικοί διορισμοί, τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα δε φτάνουν ούτε για πετρέλαιο…

Σχολεία κλουβιά των 25,26,27 μαθητών, σχολεία κάτεργα της 35ωρης εργασίας για τους μαθητές με 15-18 διδακτικά αντικείμενα από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Τώρα ετοιμάζουν νέο γύρο συγχωνεύσεων.

Τώρα πια ξέρουμε τι νέο έφερε το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς, περισσότερα παιδιά μέσα σε άθλια κτήρια, χειρότερα βιβλία, διόγκωση της παραπαιδείας, στροφή της πλειοψηφίας των μαθητών στα ΕΠΑΛ και κυρίως στα ΣΕΚ και την παιδική εργασία, μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, προς τέρψη των χορηγών και των επιχειρήσεων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ! ΤΕΤΑΡΤΗ 11/6/2014 στις 6:30μ.μ

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Απαιτούμε:

  • Άμεση ανέγερση του 8ου και του 10ου δημοτικού σχολείου και 2 ακόμα νηπιαγωγείων.
  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές δημοτικά και 15 στα νηπιαγωγεία.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *