ΓΣ Τρίτη 17/6 12:30

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 17 του Ιούνη 2014 και ώρα 12.30μμ στο 1ο Δημοτικό Ζεφυρίου

Άνω Λιόσια 12.6.2014

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Παρόλο που οι φόρμες της αυτοαξιολόγησης έχουν δημοσιοποιηθεί από την Πέμπτη 6/6 το ΔΣ της ΔΟΕ συνεδρίασε προχτές Τρίτη 10/6 και εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου σχετικά με το ζήτημα της ακύρωσης της ΑΕΕ μόλις χτες Τετάρτη. Αναρωτιόμαστε καταρχάς ποιος ο λόγος μιας τέτοιας καθυστέρησης τη στιγμή που το σχολικό έτος έχει λιγότερες από 10 μέρες για να λήξει.

Στο δια ταύτα λοιπόν νέας ανακοίνωσης της ΔΟΕ διαβάζουμε:

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι διδασκόντων που υιοθετώντας απόλυτα την απόφαση της Ομοσπονδίας για στάση εργασίας των εκπαιδευτικών που καλούνται σε συνεδρίαση των ομάδων εργασίας, δεν πρόκειται να καταθέσουν απολύτως τίποτα στη διαδικασία της ΑΕΕ. Η στάση τους θα πρέπει να είναι το παράδειγμα για όλους μας σχετικά με το πώς έρχονται οι νίκες για το συνδικαλιστικό κίνημα, όταν όλοι ακολουθούμε τον ίδιο, αποφασισμένο δρόμο. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει και στηρίζει τη στάση τους, το δύσκολο και όχι δίχως κινδύνους δρόμο που ακολουθούν. Είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους με όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του…

…Καλούμε κι εκείνους τους συναδέλφους που μέχρι σήμερα δεν έχουν ακολουθήσει το δρόμο του συνδικαλιστικού κινήματος να ενωθούν μαζί τους και να επιμείνουν στην αξιοποίηση του Κειμένου της Δ.Ο.Ε. στα περιγραφικά τμήματα της φόρμας του Υπουργείου, αφήνοντας τόσο τα αριθμητικά όσο τα αρχικά τμήματα της φόρμας όπου αποτυπώνεται όλη η λειτουργία του σχολείου, ασυμπλήρωτα. Τονίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να επιχειρηθεί άμεσα ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα και δυσλειτουργίες που, ίσως, δημιουργήσει η φόρμα σε αυτή την περίπτωση.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν και πάλι:

Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο; Γιατί η ΔΟΕ τόσες μέρες δεν έχει δοκιμάσει τις φόρμες να δει αν μπορούν να υποβληθούν στο σύστημα αφήνοντας ασυμπλήρωτα τα πεδία που λέει; Πότε και με ποιο τρόπο ακριβώς θα αντιδράσει ο κλάδος εάν «αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα και δυσλειτουργίες»;

Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί τη ΔΟΕ να συγκαλέσει ολομέλεια προέδρων την Τετάρτη 18/6, έχοντας επεξεργαστεί συγκεκριμένη πρόταση συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης απέναντι στο νέο ελιγμό του Υπουργείου με τις φόρμες αξιολόγησης. Αν δεν το πράξει, τότε ενεργοποιούμε τον κανονισμό λειτουργίας της Ολομέλειας Προέδρων καλώντας σε σύγκληση της ολομέλειας προέδρων το αργότερο την Τετάρτη 18/6 για να υπάρξει ενιαία στάση του κλάδου μπροστά στα νέα δεδομένα.

Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί επίσης όλα τα μέλη του σε νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17 του Ιούνη 2014 και ώρα 12.30μμ στο 1ο Δημοτικό Ζεφυρίου. Θα κουβεντιάσουμε και θα αποφασίσουμε τη στάση μας από εδώ και στο εξής στο θέμα της αξιολόγησης καθώς και το πλαίσιο διεκδικήσεων και το σχέδιο δράσης που θα καταθέσουν οι αντιπρόσωποί μας στην 83η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ 22-24 /6/2014.

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *