Πρώτη φορά … στρατιωτικά!

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων:

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΙ… ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Πρώτη φορά … στρατιωτικά

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τη λύση για να καλυφθούν τα κενά από Σεπτέμβρη…

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, σχεδιάζει να διατεθούν φαντάροι με πτυχίο παιδαγωγικών-καθηγητικών σχολών (δάσκαλοι, φιλόλογοι, φυσικοί, μαθηματικοί κ.α.) για την κάλυψη των κενών στις παραμεθόριες περιοχές!

Έτσι, η πρωινή αναφορά την επόμενη σχολική χρονιά θα μπορεί να είναι ως εξής:

«Πόσοι απουσιάζουν δικαιολογημένα Λοχία;5 με ειδικότητα φυσικού κύριε Διοικητά. Είναι στο Λύκειο».

Ή αντίστοιχα, η επιθεώρηση:

«Τι ειδικότητα έχεις παιδί μου; ΦΥΣΙΚΟΣ κ. Διοικητά
Σε ποια μονάδα υπηρετείς;  567 Τάγμα πεζικού κ. Διοικητά
Τι υπηρεσίες έχεις; «4-6 σκοπιά, 8-12 μάθημα στο Γυμνάσιο του χωριού, 14-16 τουαλέτες» …

Τσάμπα εργασία από τους φαντάρους, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί, χιλιάδες αναπληρωτές βγαίνουμε στην ανεργία… Ντροπή και αίσχος!

Το σχέδιο αυτό δεν αποτελεί «σενάριο επί χάρτου», αλλά αντιμετωπίζεται στα σοβαρά από το Υπουργείο Παιδείας.         Μετά την συνάντηση Μπαλτά-Καμμένου, ακολούθησε δελτίο τύπου του Υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο «έγινε πολύ γόνιμη συζήτηση σε σχέση με τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων, αναφορικά με τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του ΥΠΟΠΑΙΘ»!

Είναι συνέχεια των μεθοδεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (βλ. δηλώσεις Λοβέρδου), για «εθελοντική» δουλειά στα σχολεία από εκπαιδευτικούς σε άδεια ή άνεργους, με «αμοιβή» την προϋπηρεσία.

Είναι άλλο ένα δείγμα για το πού το πάει και αυτή η κυβέρνηση, που προεκλογικά μάς έταζε διορισμούς και μετεκλογικά συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων

Εμείς ένα έχουμε να πούμε: ούτε να το σκέφτεστε!

  • Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί τώρα.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δώστε λεφτά για την Παιδεία

Αθήνα, 18/6/2015

Συνεχίζουμε την συλλογή των υπογραφών.

Μέχρι στιγμής, το παρακάτω υπόμνημα αιτημάτων έχουν υπογράψει πάνω από 1500 συνάδελφοι αναπληρωτές

  1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.
  2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.
  5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.
  6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στοιχεία επικοινωνίας:

1) Κακαλέ Ειρήνη: 6973601108, email: charisbar@hotmail.com, αναπληρώτρια Δασκάλα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

2) Βουρδουμπάς Νίκος: 6972354696, email: nickvour@gmail.com, αναπληρωτής Δάσκαλος στο Δ.Σ. Νεροκούρου Χανίων

3) Δρόσου Θεώνη: 6974975222, email: theoni.dr@hotmail.gr, αναπληρώτρια Δασκάλα στο 3ο Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «ο Αριστοτέλης»

4) Καργόπουλος Ανδρέας: 697331722, email: andkargopoulos@gmail.com, αναπληρωτής Χημικός στο Γυμνάσιο Μαχαιράδου Ζακύνθου, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

5) Μαυροκεφαλίδου Μαρία: , email: mariamauro1986@hotmail.gr, αναπληρώτρια Δασκάλα στο Δ.Σ. Οινοφύτων Βοιωτίας, εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Θήβας «ο Πίνδαρος»

6) Σουλάνδρου Δέσποινα, τηλ: 6945165262, email: despoinasou912@gmail.com, αναπληρώτρια Νηπιαγωγός στο Ν/Γ Αγίου Θωμά Βοιωτίας

7) Σούρλα Λίτσα, 697360720, email: litsapks@yahoo.gr, αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής στο Ειδικό Δ.Σ. Αυτιστικών Πειραιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *