Υπεύθυνη για το έγκλημα και τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοιχτά της Πύλου είναι η απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης/ελληνικού κράτους και Ε.Ε.

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

Πνιγμοί εκατοντάδων προσφύγων νότια της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων  καθώς σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ στο αλιευτικό που βυθίστηκε επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι, ενώ με βάση μαρτυρίες διασωθέντων ο αριθμός των επιβαινόντων φτάνει τους 750 ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από πέντε ημέρες ταξιδιού, το νερό είχε τελειώσει, ο καπετάνιος του πλοίου τους είχε εγκαταλείψει στην ανοιχτή θάλασσα και υπήρχαν επίσης έξι πτώματα στο σκάφος. Οι μετανάστες δεν γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκονταν. Η ομάδα του Alarm Phone καταγράφει ότι έγιναν οι σχετικές ενημερώσεις τόσο στις αρχές όσο και σε παραπλέοντα σκάφη από τις 17:53 το απόγευμα της Τρίτης, 13 Ιουνίου 2023 (ώρα Ελλάδας).

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες και η Ιταλία και η Μάλτα, είχαν ήδη ειδοποιηθεί αρκετές ώρες νωρίτερα. Οι ελληνικές και άλλες ευρωπαϊκές αρχές γνώριζαν επομένως πολύ καλά γι’ αυτό το υπερπλήρες και ακατάλληλο σκάφος. Δεν ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 14 Ιουνίου 2023, το σκάφος ανατράπηκε.

Ήδη από τις ώρες που ακολούθησαν αυτή την καταστροφή στη θάλασσα, η Ελληνική Ακτοφυλακή άρχισε να δικαιολογεί την αποτυχία της να βοηθήσει, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε κίνδυνο δεν ήθελαν να διασωθούν στην Ελλάδα.

Ρωτάμε: Γιατί οι άνθρωποι στη θάλασσα φοβούνται τόσο πολύ να συναντήσουν τις ελληνικές δυνάμεις;

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα που στοιχειώνει τη ζωή της «πολιτισμένης» δύσης και βάζει όλες και όλους μπροστά στις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική που ασκείται, τις αξίες που κυριαρχούν, την διάδοση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εθνικισμού. Προστίθεται στα εγκλήματα της προσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε. που μόνο το 2022 κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2.406 πρόσφυγες, ενήλικους και παιδιά στη Μεσόγειο.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται από τα καθεστωτικά  κανάλια ενημέρωσης για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου επιχειρούν εξαρχής να αποκρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., που υψώνει φράχτες, καταδιώκει, καταστέλλει  συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατατρεγμένους  και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πολέμων, την κοινωνική-οικονομική καταστροφή, τη λεηλασία των χωρών της Ασίας και της Αφρικής και τις  πολιτικές αντιδραστικών καθεστώτων.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε  προκαλούν  και στηρίζουν  πόλεμους και εμφύλιες συγκρούσεις, λεηλασία του φυσικού πλούτου και κλιματικές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και αλλού. Δημιουργούν μαζική φτώχεια, τρόμο και ξεριζωμό, ενώ οι αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. εξωθούν τους πρόσφυγες σε επικίνδυνες διαδρομές και σε εκμετάλλευση στο έλεος των διακινητών.

Η κυβέρνηση που οξύνει τη δολοφονική αντιμεταναστευτική πολιτική της χώρας μας είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτό το νέο έγκλημα. Η μισαλλόδοξη αντιμετώπιση των προσφύγων στα σύνορα, τα pushbacks, ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα των νησιών, οι απελάσεις και η εγκατάλειψη των προσφύγων που έχουν λάβει άσυλο χωρίς καμιά υποστήριξη,  συμπληρώνονται από τη ρατσιστική προπαγάνδα περί συνόρων που κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες, που εκδηλώνεται ακόμα και με προεκλογικά σποτάκια περί θωράκισης των συνόρων.

Ένα ακόμα έγκλημα της πολιτικής της κυβέρνησης/ελληνικού κράτους και όλης της Ε.Ε., της  καταπάτησης του δικαιώματος στο άσυλο και της αντιμετώπισης μεταναστών και προσφύγων με φράκτες και επαναπροωθήσεις. Είναι η δολοφονική πραγματικότητα της Ευρώπης φρούριο.

Kαταδικάζουμε τις απάνθρωπες πολιτικές που δημιούργησαν τη νέα αυτή ανθρώπινη τραγωδία, θρηνούμε για τις εκατόμβες νεκρών προσφύγων και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες!

Απαιτούμε :

  • Ένταση των ερευνών για τη διάσωση των προσφύγων.
  • Απόλυτη προστασία τους και δικαίωμα στο άσυλο.
  • Να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων  της Ε.Ε., τους φράκτες και τις επαναπροωθήσεις.
  • Κοινωνικές-πολιτικές-δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα για τους πρόσφυγες των πολέμων και της φτώχειας.
  • Στέγη, δουλειά, νομιμοποίηση, περίθαλψη και ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *