Να δοθούν τώρα όλα τα κενά/όλα τα σχολεία για όλες τις ειδικότητες!

Η Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Αττικής δεν έχει αναρτήσει δημόσια στη σελίδα της το ΣΥΝΟΛΟ των κενών για ΟΛΕΣ τις ειδικότητες σε κάθε σχολείο!

Για μια ακόμη χρονιά, οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών για το σύνολο των κενών βρίσκει τα σχολεία μας στον αέρα για την εύρυθμη λειτουργία τους και τους/τις εκπαιδευτικούς αναπληρωτ(ρι)ες να βλέπουν τα δικαιώματά τους να καταπατούνται!

Αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα:

Η ΔΙΠΕ ζήτησε 145 δασκάλους ΠΕ70 και προσλήφθηκαν 145. Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από τα σχολεία της περιοχής μας (Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή), και τα κενά που δίνονται στους/στις εκπαιδευτικούς για να δηλώσουν, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε πρωινά τμήματα σε 4 σχολεία (3ο-6ο-10ο Άνω Λιοσίων και στο 3ο Ζεφυρίου) ενώ φυσικά δεν έχει υπολογιστεί απολύτως κανένας/καμιά εκπαιδευτικός για τα τμήματα του ολοημέρου (είτε διευρυμένο είτε στα σχολεία με 3 και περισσότερα τμήματα)!

Εκεί που πραγματικά έχει συμβεί το αδιανόητο είναι το απαράδεκτο-αντιπαιδαγωγικό μοίρασμα των παράλληλων στηρίξεων! Η ΔΙΠΕ ζήτησε 359 ΠΕ70 και 97 ΠΕ60. Το ΥΠΑΙΘ προσέλαβε μόλις 129 ΠΕ70 και 38 ΠΕ60! Έτσι λοιπόν οι συνάδελφοι/ισσες καλούνται να δηλώσουν για τα σχολεία του συλλόγου μας 42 μόλις κενά δασκάλων παράλληλης στήριξης στα 90 που πραγματικά υπάρχουν. Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει με τις 38 προσλήψεις νηπιαγωγών όταν μόνο στο σύλλογό μας τα κενά ανέρχονται στα 26!

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα των προσλήψεων για το σύνολο των υπόλοιπων ειδικοτήτων. Τα πακέτα που δόθηκαν στους/στις εκπαιδευτικούς δεν αντιστοιχούν στο σύνολο των κενών, σχολεία ολόκληρα έχουν εξαφανιστεί, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να μετακινούνται σε 3-4 σχολεία, παρατηρείται το παράλογο και απολύτως αντιπαιδαγωγικό να σπάνε τα κενά στα σχολεία σε ώρες και έτσι παρότι μπορούσε να τοποθετηθεί σε αυτά αποκλειστικά ένας/μία εκπαιδευτικός καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες του σχολείου, τελικά οι συνάδελφοι καλούνται να μετακινούνται σε δύο σχολεία υποχρεωτικά, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ακάλυπτες ώρες!

Φυσικά προσλήψεις στα τμήματα ΖΕΠ ούτε με το κιάλι, ενώ και οι ανάγκες σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και σχολικούς νοσηλευτές δεν καλύπτονται ούτε στοιχειωδώς! Όλες οι υποστηρικτικές δομές για τα παιδιά μας τίθενται στο περιθώριο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης!

Αυτή είναι η λογική ΥΠΑΙΘ και Διεύθυνσης, να μετράνε τις ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με λογιστικού τύπου εξισώσεις: πολλά κενά περισσότερες τοποθετήσεις λιγότερα κενά λιγότερες τοποθετήσεις ή αλλιώς κάθε σχολείο «δικαιούται» το κενό του! Κι όμως η διεύθυνση θα διατείνεται ότι σε όλα τα σχολεία πήγε και κάτι λίγο από παράλληλη στήριξη, εικαστικά, μουσική κλπ!

Ο σύλλογος μας προσπάθησε να συγκεντρώσει το σύνολο των αναγκών που έχουν τα σχολεία μας. Ο πίνακας θα ενημερωθεί αύριο με τα σχολεία που δεν έγινε δυνατό να επικοινωνήσουμε σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για σχολεία που στελεχώνονται αποκλειστικά με αναπληρωτ(ρι)ες και αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα/καμία!

Καλούμε τον σύλλογο Π «Κ.Βάρναλης» να οργανώσουμε από κοινού την παρέμβασή μας στην διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών και των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να δοθούν τώρα όλα τα κενά/όλα τα σχολεία για όλες τις ειδικότητες – να γίνει ΞΑΝΑ η διαδικασία δήλωσης των κενών και να τοποθετηθούν όλες/όλοι στις επιλογές προτίμησής τους! Οι χειρισμοί της διεύθυνσης παραβιάζουν κάθε αρχή διαφάνειας, ισοτιμίας, ελέγχου και αντικειμενικότητας διαμορφώνοντας κατάλληλο έδαφος για «διευκολύνσεις», «εξυπηρετήσεις» και  πελατειακές σχέσεις!

Καλούμε όλους/όλες να στείλουν ένσταση για τη διαδικασία τοποθέτησής τους και να αιτηθούν την επανάληψη της διαδικασίας.

Φαίνεται ότι πρέπει να υπενθυμίζουμε διαρκώς ότι όλοι/όλες οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες είτε είναι αναπληρωτ(ρι)ες, είτε υπεράριθμοι, είτε νεοδιοριζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση την αρχή της ισοτιμίας.  Η πλειοψηφία των αναπληρωτ(ρι)ών μετακινείται πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, αγωνιούν για την τοποθέτησή τους ώστε να φροντίσουν για τη διαμονή τους, ενώ την ίδια στιγμή υποχρεώνονται να μετακινούνται σε 2-3 ή και παραπάνω σχολεία! Έχουν εργασιακά δικαιώματα και θα παλέψουμε για αυτά μέχρι τέλους! Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν το μπαλάκι της αναλγησίας διαχρονικά του ΥΠΑΙΘ και των οδηγιών που καταπατούν τα δικαιώματά τους και διαλύουν την λειτουργία του δημόσιου σχολείου!

Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών! Με αγώνες τα κατοχυρώσαμε, με αγώνες τα προστατεύουμε! Για όλα τα παραπάνω, καλούμε όλους/όλες να καταγγείλουν στο σύλλογο κάθε αυθαιρεσία της διεύθυνσης, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία.

Από την πλευρά μας καλωσορίζουμε και τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες συναδέλφους/ισσες που προσλήφθηκαν στην περιοχή μας. Τους/Τις καλούμε από κοινού να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, τη διαφάνεια των διαδικασιών! Να βρεθούμε μαζί στους αγώνες που συνεχίζονται και χρειάζονται να ενταθούν μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων μας για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς προσοντολόγιο, μέχρι την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων!

Πίνακας των κενών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Σημείωση: τα κενά για τις ειδικότητες των εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής, μουσικής, φυσικής αγωγής και αγγλικών δεν αφορούν σε όλες τις περιπτώσεις ολόκληρο κενό, αλλά ώρες.

Ο/Η δάσκαλος/α ολοήμερου υπολογίζεται τόσο για τα διευρυμένα ολοήμερα όσο και για τα σχολεία που έχουν από 3 τμήματα και πάνω. Με γκρι είναι τα σχολεία που έχουν διευρυμένο ολοήμερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *