Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 4/9 στις 12μμ στην ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής – Απαιτούμε να δοθούν τώρα όλα τα κενά/όλα τα σχολεία για όλες τις ειδικότητες! Ούτε σκέψη για προτεραιοποίηση των κενών!

Καμία περικοπή – μοίρασμα παράλληλης στήριξης! Απαιτούμε προσλήψεις και τοποθετήσεις 1-1!

Δεν θα επιτρέψουμε τη σφαγή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Συναδέλφισσες-φοι,

H διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτ(ρι)ών εκπαιδευτικών μέσω του ΟΠΣΥΔ, στον οποίο αναρτώνται τόσα ακριβώς κενά όσα και οι προσλήψεις, αποτελεί κατάφωρη διαδικασία παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, διαδικασία αδιαφανής με την οποία επιδιώκουν να κόψουν τη δυνατότητα ελέγχου των κενών από τους/τις εκπαιδευτικούς και τη δυνατότητα δήλωσης του σχολείου προτίμησης με βάση τις αποστάσεις κ.ά. Την ίδια στιγμή, ειδικά στην παράλληλη στήριξη, στην οποία συντελέστηκε κυριολεκτικά σφαγή!, είναι προφανές ότι θα επιδιώξουν να αποκρύψουν το σύνολο των κενών, ακολουθώντας την πάγια τακτική προτεραιοποίησης των αναγκών στα σχολεία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ δικαιούται πλήρη στήριξη από ΕΝΑΝ/ΜΙΑ εκπαιδευτικό. Κι αναρωτιόμαστε, σκέφτονται να ρίξουν και ΠΑΛΙ την ευθύνη στους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν ποιο παιδί δε θα έχει φέτος παράλληλη στήριξη; Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε θα νομιμοποιήσουμε την αντιεκπαιδευτική λογική τους που έχει οδηγήσει ορισμένα παιδιά να μοιράζονται τον εκπαιδευτικό ή να μην έχουν παράλληλη στήριξη, οδηγώντας τις οικογένειες τους σε αναζήτηση άλλων λύσεων, να καταφεύγουν στην ιδιωτική στήριξη, πληρώνοντας από την τσέπη τους για παροχές που όφειλε να προσφέρει δωρεάν το κράτος.

Φαίνεται ότι πρέπει να υπενθυμίζουμε διαρκώς ότι όλοι/όλες οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες είτε είναι αναπληρωτ(ρι)ες, είτε υπεράριθμοι, είτε νεοδιοριζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση την αρχή της ισοτιμίας.  Η πλειοψηφία των αναπληρωτ(ρι)ών μετακινείται πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, αγωνιούν για την τοποθέτησή τους ώστε να φροντίσουν για τη διαμονή τους, ενώ την ίδια στιγμή υποχρεώνονται να μετακινούνται σε 2-3 ή και παραπάνω σχολεία! Έχουν εργασιακά δικαιώματα και θα παλέψουμε για αυτά μέχρι τέλους! Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν το μπαλάκι της αναλγησίας διαχρονικά του ΥΠΑΙΘ και των οδηγιών που καταπατούν τα δικαιώματά τους και διαλύουν την λειτουργία του δημόσιου σχολείου!

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε η διεύθυνση ΤΩΡΑ να δημοσιοποιήσει στη σελίδα της το ΣΥΝΟΛΟ των κενών για ΟΛΕΣ τις ειδικότητες!

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων:

– να καταγράψουν τους/τις εκπαιδευτικούς και τις ώρες των ειδικοτήτων που λείπουν, συνυπολογίζοντας τις ανάγκες σε ενισχυτική διδασκαλία και ολοήμερο (με υπεύθυνο εκπαιδευτικό ολοήμερου).

– να μην προβούν σε σύνταξη προγράμματος που να καλύπτει με «πλεονάσματα» ωρών των δασκάλων τις ώρες των ειδικοτήτων, να απαιτούν το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζονται για τα κενά τους και να προχωρούν σε αναπροσαρμογές του ωρολογίου προγράμματος.

να προασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών στο θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας και το δικαίωμα των συναδέλφων/ισσών ειδικοτήτων στην εργασία, πάνω σε θέσεις που τους αντιστοιχούν. Δεν αποδεχόμαστε τον όρο πλεονασματικές ώρες! Η ενισχυτική διδασκαλία είναι διδακτικό έργο αναγκαίο ως υποστηρικτική δομή στη σχολική μονάδα και όχι το παραπαίδι προς εκμετάλλευση! Με βάση αυτό, ο κάθε σύλλογος διδασκόντων αρνείται να αποδεχτεί τον όρο πλεονάζουσες και δηλώνει συγκεκριμένα τον αριθμό των ωρών που διαθέτει για ενισχυτική διδασκαλία.

– να μην νομιμοποιήσουν την παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη. Οι ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στα σχολεία μας δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες υποστήριξης των παιδιών. Δεν μπορεί να μετακυλύεται η ευθύνη των ελάχιστων προσλήψεων στους Συλλόγους Διδασκόντων για να διαχειριστούν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, καθώς όλα τα εγκεκριμένα αιτήματα πρέπει να ικανοποιηθούν. Σε καμία περίπτωση να μη προχωρήσουν σε μοίρασμα των ωρών σε περισσότερα του ενός παιδιού! Οι εγκρίσεις αφορούν την πλήρη κάλυψη των αναγκών ενός/μιας και μόνο μαθητή/τριας! Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης και οι  Διευθυντ(ρι)ες  των  σχολείων να απευθυνθούν με έγγραφό τους προς τη Διεύθυνση και το ΚΕΔΑΣΥ ζητώντας την ονομαστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να προστατευτούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών, τα εργασιακά  δικαιώματα  των  εκπαιδευτικών, αλλά  και  να προστατευτούν οι σύλλογοι διδασκόντων από πιθανές δικαστικές προσφυγές.

Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών! Με αγώνες τα κατοχυρώσαμε, με αγώνες τα προστατεύουμε! Για όλα τα παραπάνω, καλούμε όλους/όλες να καταγγείλουν στο σύλλογο κάθε αυθαιρεσία της διεύθυνσης, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία.

Από την πλευρά μας καλωσορίζουμε και τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες συναδέλφους/ισσες που προσλήφθηκαν στην περιοχή μας. Τους/Τις καλούμε από κοινού να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, τη διαφάνεια των διαδικασιών! Να βρεθούμε μαζί στους αγώνες που συνεχίζονται και χρειάζονται να ενταθούν μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων μας για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς προσοντολόγιο, μέχρι την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *