ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 7/9/2023 στις 10:30 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη και ανακοινωμένη  συνάντηση-παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου εκπ/κών «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» με την διευθύντρια εκπαίδευσης Κολλιοπούλου Κωνσταντίνα στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής.

Στη συνάντηση παρουσιάσαμε το σύνολο των ζητημάτων που προκύπτουν από τις μειωμένες για μια ακόμη χρονιά προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών και τα τεράστια κενά στα σχολεία μας. Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας τολμά να παρουσιάζει με προκλητικότητα μια εικόνα «κανονικότητας» με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, η πραγματικότητα των κενών τους εκθέτει! Είναι φανερό πως οι σχολικές μονάδες στην Δυτική Αττική θα αρχίσουν, για μια ακόμη χρονιά υποστελεχωμένες, με προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα στη λειτουργία των Ολοήμερων. Ειδικά για την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη καταγγείλαμε τον «κόφτη» του ΥΠΑΙΘ και τη λογική «εξοικονομώ» που έθεσε σε εφαρμογή, τονίζοντας ότι αποτελεί κατάφωρα αντιεκπαιδευτική η λογική που έχει οδηγήσει ορισμένα παιδιά να μοιράζονται τον εκπαιδευτικό ή να μην έχουν παράλληλη στήριξη καθόλου! Απαιτήσαμε για μια ακόμη φορά:

  1. να επαναληφθεί η διαδικασία τοποθέτησης των αναπλητ(ρι)ων και να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ως οφείλει, ώστε να  γνωρίζουν οι αναπληρωτ(ρι)ές όλα τα πραγματικά κενά και όχι μόνο αυτά που εμφανίζονται στον ΟΠΣΥΔ.
  2. να γίνουν δεκτές όλες οι ενστάσεις και αιτήσεις βελτίωσης της τοποθέτησης των αναπληρωτ(ρι)ων.
  3. να μην δοθεί καμία προφορική οδηγία από την Διεύθυνση να μοιραστούν οι ώρες των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Είναι αδιανόητο και αντιεκπευδευτικό να μην αντιστοιχεί ένας δάσκαλος/α  παράλληλης σε έναν/μία μαθητή/τρια.
  4. να ανακοινωθούν στους αναπληρωτ(ρι)ες όλων των ειδικοτήτων όλα τα πακέτα των σχολείων χωρίς προτεραιοποίηση και απόκρυψη κενών.

Η διευθύντρια εκπαίδευσης κα Κολλιοπούλου δεν δεσμεύτηκε για κανένα από τα παραπάνω αιτήματά μας εκτός από την ικανοποίηση των αιτήσεων βελτίωσης τοποθέτησης των συναδέλφων/ισσών ΠΕ70 και ΠΕ60.

Ακολουθήθηκε η γνωστή τακτική πως για όλα ευθύνεται το Υπουργείο Παιδείας και αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες που επιτάσσει ο θεσμικός της ρόλος. Την ώρα που εμείς μιλούσαμε για τις ανάγκες των παιδιών, ιδιαίτερα όσων χρειάζονται παράλληλη στήριξη, και για τις ανάγκες των σχολείων, ώστε να μην τιναχτεί η λειτουργία τους στον αέρα, η διεύθυνση μας απάντησε για λογιστικοποίηση και ποσοστικοποίση κενών, θέση πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αντίληψη του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Στο ερώτημα ποιο παιδί θα έχει παράλληλη στήριξη και ποιο όχι η απάντηση ήταν πως θα το αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Για άλλη μια φορά Υπουργείο και Διεύθυνση μας πετάνε την καυτή πατάτα, μας  ζητάνε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας και να διαχειριστούμε τη δική τους εγκληματική πολιτική απέναντι στην εκπαίδευση. Έγινε σαφές από όλα τα μέλη του συλλόγου πως εμείς δεν θα αντιμετωπίσουμε τους μαθητ(ρι)ες μας σαν κουτάκια σε πλατφόρμα που κουμπώνουν ώρες.  Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των μαθητ(ρι)ών, συναδέλφων/ισσων και για το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Καλούμε όλους/όλες τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες να στείλουν ένσταση για τη διαδικασία τοποθέτησής τους και να αιτηθούν την επανάληψη της διαδικασίας όπως προβλέπεται.

Καλούμε όλους/όλες τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες συναδέλφους/ισσες:

  • να καταγγείλουν στο σύλλογο κάθε αυθαιρεσία της διεύθυνσης, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία.
  • να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, τη διαφάνεια των διαδικασιών!
  • να βρεθούμε μαζί στους αγώνες που συνεχίζονται και χρειάζονται να ενταθούν μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων μας για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς προσοντολόγιο, μέχρι την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *