Πρόγραμμα δράσης

Προχωράμε στην οργάνωση πολύμορφου αγώνα με συντονισμό σωματείων συλλογικοτήτων αγωνιστών – επιτροπών αγώνα και συνελεύσεων για απεργίες και παλλαϊκά συλλαλητήρια για πραγματικές αυξήσεις, ενάντια στη φτωχοποίηση, τη λεηλασία του εισοδήματος, την κλοπή του δημόσιου πλούτου, τον πόλεμο του κεφαλαίου και την εμπλοκή της χώρας.

Στην ανάπτυξη πανεκπαιδευτικού μετώπου με φοιτητές, μαθητές, γονείς με κινητοποιήσεις και απεργιακό σχέδιο σε όλη την Παιδεία και με Πανεργατική διεύρυνση για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς και για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

  • Να μην ψηφιστεί το ν/σχ Γεωργιάδη για την εξαθλίωση των εργαζομένων. Καμία ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Δεν ζούμε για να δουλεύουμε! Καλούμε στην Εργατική Διαδήλωση για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου την Πέμπτη 14/9 στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος
  • Πανεργατική απεργία ενάντια στο νέο αντεργατικό νσχ. Γεωργιάδη. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, την ΑΔΕΔΥ, την ΔΟΕ και τις άλλες Ομοσπονδίες να προκηρύξουν άμεσα 24ωρη απεργία μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη.
  • Καλούμε στις 18/9/2023 στην αντιφασιστική διαδήλωση στην επέτειο για τα  10 χρόνια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα από μέλη των νεοναζί της Χ.Α.
  • Οργάνωση δράσεων και παραστάσεων στην Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής, στην Περιφέρεια και το ΥΠΑΙΘ, με τα βασικά αιτήματα για διορισμούς/αναπληρωτές/διαφάνεια, ισότητα στις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών και για να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά. Μπλοκάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας υποχρεωτικών μετακινήσεων, συμπτύξεων τμημάτων, συγχωνεύσεων, με συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες.
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ την Πέμπτη 14/9 στις 2μμ
  • Πρώτο απεργιακό βήμα με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις στις 20/10 με νέο γύρο ΓΣ για κλιμάκωση με δεύτερο απεργιακό βήμα στα μέσα Νοέμβρη με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και πανελλαδική πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Αθήνα
  • Συμμετέχουμε, οργανώνουμε συντονισμό των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ενισχύοντας πρωτοβουλίες κοινής δράσης, για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και ειδικά για την οργάνωση της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση.
  • Συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες πανεργατικού αγωνιστικού απεργιακού συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων με στόχο τη δημιουργία κέντρου αγώνα από τα Σωματεία ικανού να αντιπαλέψει αυτές τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές και θα προασπίζεται το δικαίωμα στη στέγη, την ενέργεια, το νερό, με βάση το ψηφισμένο από τις ΓΣ πλαίσιο του σωματείου.
  • Προετοιμασία, οργάνωση και κοινή δράση με τους συλλόγους γονέων και την Ένωση γονέων στο Δήμο Φυλής, την ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και τις ελάχιστες προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, για το εκρηκτικό κτιριακό πρόβλημα των σχολείων μας. Οργανώνουμε παρέμβαση στην σχολική επιτροπή για τα ζητήματα της χρηματοδότησης των σχολείων. Πρόταση για πρώτη κοινή σύσκεψη την Τρίτη 19/9

Για την αξιολόγηση

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Να σταθούμε όλοι και όλες μπροστά στην διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου σαν ένα σώμα, σαν μία ψυχή.

Μπλοκάρουμε στην πράξη την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα. Το εκπαιδευτικό κίνημα οργανώνει τον αγώνα για την κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της και όλα τα επίδικα. Ο αγώνας αυτός επιδιώκουμε να προχωρήσει πανεκπαιδευτικά με μαθητές, φοιτητές γονείς και όλο το εργατικό κίνημα με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και οργάνωση πανεκπαιδευτικής απεργίας, που θα επιδιώξουμε να έχει συνέχεια και κλιμάκωση μέχρι τη ΝΙΚΗ.

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία της αξιολόγησης

Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

  • Για την ατομική αξιολόγηση, είναι σε ισχύ η απεργία – αποχή που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. (8/2/2023) και επανεπιβεβαιώθηκε, ομόφωνα, από την 92η ΓΣ του κλάδου. Με βάση αυτό, βρίσκονται σε ισχύ οι δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη χρονιά. Νέες δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και πρωτοκόλλησή τους, χρειάζεται να υπογράψουν και να πρωτοκολλήσουν μόνο όσες/όσοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν υπογράψει την περσινή σχολική χρονιά και όσες/όσοι άλλαξαν σχολείο είτε λόγω μετάθεσης, απόσπασης, νέας τοποθέτησης αναπληρωτ(ρι)ων.
  • Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 11/9/2023 μέχρι και την Παρασκευή 29/9/2023 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30), στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της». Ο Σύλλογος θα κηρύξει εκ νέου, όπως και πέρυσι νέες στάσεις εργασίας για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης.
  • Για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές είναι σε ισχύ η απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. (12/9/2022). Με βάση αυτό, βρίσκονται σε ισχύ οι δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη χρονιά. Νέες δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και πρωτοκόλλησή τους, χρειάζεται να υπογράψουν και να πρωτοκολλήσουν μόνο όσες/όσοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν υπογράψει την περσινή σχολική χρονιά και όσες/όσοι άλλαξαν σχολείο είτε λόγω μετάθεσης, απόσπασης, νέας τοποθέτησης αναπληρωτ(ρι)ων.
  • Για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, συνεχίζουμε και τη νέα σχολική χρονιά, 2023-2024, απεργία αποχή που έχει προκηρύξει ο σύλλογός μας
  • Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο εάν δεν προσμετράται στο διδακτικό τους ωράριο ή εάν παραβιάζει το εργασιακό τους ωράριο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι) και να μην καταθέσουν τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης. Δεν θα φακελωθούμε μόνοι μας και δε θα επιτρέψουμε το κυνήγι προσόντων δια βίου

•   Σε περίπτωση που η Α-Α κριθεί παράνομη καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να αναλάβει την ευθύνη επαναπροκήρυξης της Απεργίας Αποχής από την ατομική αξιολόγηση με κάθε τρόπο αξιοποιώντας τη δυναμική στάση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών (επαναπροκήρυξη από το ΔΣ της ΔΟΕ, να καλέσει να επαναπροκηρύξουν τα πρωτοβάθμια, να επαναπροκηρύξει η ΑΔΕΔΥ).

•   Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα. Επιβεβαιώνουμε την απόφασή μας για κήρυξη Απεργίας Αποχής από τον σύλλογο «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» από κάθε μορφή αξιολόγησης αν η ΔΟΕ δεν επαναπροκηρύξει. Όπως με τα 77 σωματεία έτσι και τώρα, να σηκώσουν τη σκυτάλη της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

  • Συνάντηση της επιτροπής αγώνα, διεύρυνσή της με τους/τις νέους/ες συναδέλφους/ισσες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή μας για την οργάνωση των επόμενων βημάτων μας ενάντια στην αξιολόγηση, το μπλοκάρισμα των αξιολογήσεων, για δυναμικές πραγματικές καταλήψεις στη διεύθυνση εκπαίδευσης για να υποχρεώσουμε το ΠΥΣΠΕ να υπογράψει τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών.
  • Ενεργοποιούμε το ταμείο του συλλόγου για τη στήριξη των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και των απεργών εκπαιδευτικών

•   Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στις πανελλαδικές εξετάσεις τύπου PISA και τράπεζας θεμάτων στην ΣΤ δημοτικού που θα σπρώχνει τα παιδιά από το δημοτικό εκτός της γενικής μόρφωσης. Και φέτος, οι εξετάσεις PISA ακυρώθηκαν σε πλήθος σχολείων. Εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές γύρισαν την πλάτη. Συγκροτούμε πανεκπαιδευτικό μέτωπο ενάντια στις εξετάσεις με γονείς-εκπαιδευτικούς-μαθητ(ρι)ες, ώστε να μην επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση, η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση και αυτή που απαιτεί η αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *