ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ: Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται! Μαχητικά, συλλογικά, ανυποχώρητα!

Κανένας μόνος/Καμία μόνη! Υπογράφουμε όλοι/όλες νεοδιόριστοι/ες-αναπληρωτ(ρι)ες-μόνιμοι Απεργία Αποχή!

Απέναντι στους εκβιασμούς του/της κάθε αξιολογητή/τριας θα σταθούμε σαν ένα σώμα! Προειδοποιούμε τους εντεταλμένους του υπουργείου που παλεύουν με νύχια και με δόντια να δελεάσουν, να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους/τις εκπαιδευτικούς πως η αξιολόγηση είναι προς όφελος εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών, ότι η οργή μας έχει ξεχειλίσει και θα γίνει ποταμός άγριος και αποφασισμένος. Αφού αυτοί αποφάσισαν να γίνουν η ταφόπλακα του δημόσιου σχολείου, εμείς θα γίνουμε ο οδοστρωτήρας τους!

Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4/10, η επιτροπή αγώνα του Συλλόγου μας. Στη συζήτηση που έγινε επικαιροποιήθηκε η συνέχιση της μάχης του Συλλόγου μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης. Πρόκειται για μια μάχη που νικηφόρα δίνεται όχι μόνο στο Σύλλογό μας μα και πανελλαδικά, στην οποία τονίστηκε πως κανείς/καμία δεν είναι μόνος/η και αυτό αποφασίστηκε να φανεί και φέτος στην πράξη.

Καταγγέλθηκε η στάση του αξιολογητή της περιοχής μας κ Παπάζογλου ο οποίος με δεύτερο μέιλ το οποίο έστειλε στα σχολεία, επιχειρεί να σπάσει την συλλογική άρνηση των συναδέλφων/ισσών που συμμετέχοντας και φέτος στην απεργία-αποχή αρνούνται να παζαρέψουν τη θέση τη δική τους και των συναδέλφων/ισσών τους. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ Παπάζογλου να διχάσει τους συναδέλφους/ισσες μας, να διασπάσει τους συλλόγους διδασκόντων και να δημιουργήσει όρους εκφοβισμού. 

Οι προσπάθειες του αξιολογητή να κάμψει τις αντιστάσεις μας θα πέσουν στο κενό! Ξεκαθαρίζουμε προς όλους/όλες πώς σχετικά με το δεύτερο email που απέστειλε προς τα σχολεία μας, με το οποίο ζητά την προσωπική απάντηση των νεοδιόριστων για τη συμμετοχή τους στην ΑΑ δεν προκύπτει καμία υποχρέωση να απαντήσουν από το προσωπικό τους email, αφού το έχουν ήδη πράξει υπηρεσιακά. Ως εκ τούτου, καλούμε τους συναδέλφους/ισσες που καλούνται σε συναντήσεις σύναψης συμβολαίου να μην απαντήσουν προσωπικά στον κ Παπάζογλου αφού το έχουν ήδη πράξει μέσω της υπηρεσιακής οδού του σχολείου, ως είθισται.

Καλούμε όλες/όλους να συμμετέχουν στον αγώνα που δίνουμε για το δημόσιο σχολείο και τη θέση μας αυτό. Στο σχολείο που σχεδιάζουν αυτονομία σημαίνει πως δεν υπάρχει θέση για όλους. Σημαίνει φόβος, υποταγή, ανεργία και ατομική ευθύνη. Η μάχη που δίνεται δεν είναι των νεοδιόριστων. Είναι όλων μας αφού υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τους όρους εργασίας μας μα και τους όρους ύπαρξής μας  σ αυτό. Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση απεργίας αποχής του συλλόγου μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και τη δήλωση της απεργίας αποχής της ΔΟΕ για μέντορες -ενδοσχολικούς συντονιστές καθώς και την ατομική αξιολόγηση για να έχουμε θέση στο σχολείο και στη ζωή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή θωρακίζει τους/τις εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης. 

Καλούμε όλες όλους να δηλώσουν δυναμικά το παρόν στις επόμενες κρίσιμες μέρες που θα καθορίσουν ιστορικά το μέλλον όλων μας και του δημόσιου σχολείου! Προασπιζόμαστε κάθε συλλογική διαδικασία, απαντάμε, μαχόμαστε συλλογικά! Αυτό φοβούνται, αυτό επιχειρούν να σπάσουν! Να μην το επιτρέψουμε! Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους/ισσές μας! Κανείς μόνος, καμία μόνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *