Καλούμε όλους/όλες τους/τις νεοδιόριστους/ες σε συνάντηση της επιτροπής αγώνα για την οργάνωση της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση την Τετάρτη 4/10 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ νεοδιόριστοι/ες-αναπληρωτ(ρι)ες-μόνιμοι να σταθούμε μπροστά στον επιθεωρητισμό σαν ένα σώμα, σαν μία ψυχή! Κανένας μόνος – καμία μόνη!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στα σχολεία των Άνω Λιοσίων και της Φυλής στάλθηκε email από τον αξιολογητή κ. Παπάζογλου, με το οποίο «ενημερώνει» τους/τις νεοδιόριστους/ες πως θα προχωρήσει και αυτή τη χρονιά σε απόπειρα εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης, αναμένοντας οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ για το χρονοδιάγραμμα, τη νέα πλατφόρμα κλπ.

Να θυμίσουμε στον κ. Παπάζογλου και κάθε επίδοξο καλοθελητή πως:

– ο κλάδος ΟΜΟΦΩΝΑ στην 92η ΓΣ της ΔΟΕ το καλοκαίρι αποφάσισε τη συνέχιση της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση με την ήδη κηρυγμένη απεργία-αποχή της ΔΟΕ που βρίσκεται σε ισχύ.

– είμαστε αποφασισμένες/οι να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα παιδιά, τη δουλειά και τις ζωές μας!

οι αξιολογητ(ρι)ες δεν μπήκαν στα σχολεία μας και ακόμα και στις επισκέψεις «γνωριμίας» βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σωματείο, την επιτροπή αγώνα, τους συλλόγους διδασκόντων, τις/τους νεοδιόριστες/ους που δήλωσαν ΚΑΘΟΛΙΚΑ Απεργία Αποχή! Η επιτροπή αγώνα του συλλόγου μας, αποφασισμένη και δυναμική, έδωσε τη μάχη στην ενημέρωση των σχολείων, στα μπλόκα έξω από αυτά, οργανώνοντας και συζητώντας πριν από κάθε κρίσιμη στιγμή!

Θα συνεχίσουμε συλλογικά, μαχητικά και αποφασιστικά να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση σε κάθε της έκφραση. Το κάναμε πέρυσι, θα το κάνουμε και φέτος!

Δεν θα περάσει η διάλυση του δημόσιου σχολείου, η απαξίωση των αναγκών των παιδιών, η κατάλυση των συναδελφικών σχέσεων, της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο σχολείο, για την οποία με τόσο σθένος μας επιμορφώνουν. Γιατί όλοι και όλες μας αντιλαμβανόμαστε πλέον τον εμπαιγμό, την απαξίωση, την υποκρισία κάθε λέξης και κάθε φράσης που βγαίνει από τα χείλη κάθε είδους ιθύνοντα. Γιατί ξέρουμε ότι η αξιολόγησή είναι το εύκολο υποκατάστατο για κάθε είδους ανεπάρκεια και έλλειψη από την πλευρά του κράτους.Γιατί ξέρουμε ότι η εργασίας μας, πόσο μάλλον οι ζωές των ανθρώπων της τάξης μας είναι για το κεφάλαιο και το κράτος αναλώσιμες και αντικαταστάσιμες.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εκπαιδευτικοί έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένα: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Όσες εγκύκλιοι κι αν κυκλοφορήσουν, όσες απειλές κι αν δεχτούμε, όσα ευφάνταστα σενάρια κι αν επινοήσουν για να μας συναντήσουν, όσο καλοπροαίρετοι ή εκβιαστικοί κι αν είναι, όσα email κι αν μας στείλουν, όσες φορές κι αν μας πάρουν τηλέφωνο, όσες φορές κι αν επιχειρήσουν να έρθουν στα σχολεία, οι επιθεωρητές θα μας βρουν απέναντί τους συλλογικά, μαζικά, αταλάντευτα.

Υπενθυμίζουμε σε όλες/όλους:

  1. Υπογράφουμε (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ, την οποία και πρωτοκολλούμε στο πρωτόκολλο του σχολείου. Η απεργία – αποχή καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους/ισσες από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, όπως από τη συνάντηση με τον αξιολογητή, την υπογραφή συμβολαίου, την ενημέρωση του ατομικού μας φακέλου στην Ψηφιακή Πλατφόρμα, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ. Η δήλωση θωρακίζει τις/τους συναδέλφισσες/ους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. (από τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ)

  • Η σύναψη συμβολαίου με αξιολογητές/αξιολογήτριες καλύπτεται εξολοκλήρου από τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή, ενώ οι παρακολουθήσεις διδασκαλίας από αξιολογητές καλύπτονται με συμμετοχή σε στάσεις εργασίας. ΑΝ ο/η αξιολογητής/τρια καλέσει σε συνάντηση προσυνεννόησης με email απαντάμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν πηγαίνουμε στη συνάντηση.
  • Προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους το κομμάτι της «παρατήρησης της διδασκαλίας» και να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο που θα πάει ο αξιολογητής, το ΔΣ της ΔΟΕ έχει προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας και θα συνεχίζει να προκηρύσσει στάσεις εργασίας για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι διαδικασίες. Επιπλέον ο σύλλογος κηρύσσει από 1 έως 3 ώρες στάση εργασίας για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις-μπλοκαρίσματα των αξιολογητών στα σχολεία μας.
  • Δεν αναρτούμε ηλεκτρονικό ατομικό φάκελο στην ψηφιακή πλατφόρμα.
  • Σε κάθε περίπτωση για κάθε απόπειρα του/της αξιολογητή/τριας να απευθυνθεί ατομικά στον καθένα και την καθεμιά μας επικοινωνούμε με τον Σύλλογο, με την επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί, με τους/τις συναδέλφους/ισσες στο σχολείο μας για να οργανώσουμε την αντίστασή μας.

Τέλος, να μην επιτρέψουμε κανέναν/καμιά αξιολογητή/τρια να επισκεφτεί τα σχολεία μας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων. Καλούμε τους/τις διευθύντριες/ντες και προϊστάμενες να ενημερώνουν τους/τις εκπαιδευτικούς όταν ο/η αξιολογητής/τρια επικοινωνεί και συλλογικά να αποφασίζουν για την παρουσία του/της ή όχι. Επιπλέον καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ενημερώνουν άμεσα το σωματείο για τέτοιες πιθανές επισκέψεις.

Κανένας μόνος, καμία μόνη απέναντι στους αξιολογητές!

Σύσσωμος ο κλάδος απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας δηλώνει ότι η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Δεν θα επιτρέψουμε να εμπεδωθεί και να κατοχυρωθεί ως καθεστώς σε όλη τη χώρα και σε όλο το εύρος της εκπαίδευσης ότι όλοι/όλες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, νεοδιόριστοι και παλαιότεροι, θα γίνουμε σταθερά  «ημιμόνιμοι» υπό έλεγχο και υπό αίρεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *