Δελτίο τύπου κινητοποίησης στη Διεύθυνση ΠΕ και το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής για το ζήτημα των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020-21

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»

14-10-2023

Δελτίο τύπου κινητοποίησης στη Διεύθυνση ΠΕ και το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής για το ζήτημα των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020-21

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου συνάντηση με το ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής, παρουσία της δ/ντριας εκπαίδευσης κ. Κολλιοπούλου, των διορισμένων μελών Βαβούλη Ματίνα, Ελευθεριάδη Σοφία, των αναπληρωματικών διορισμένων μελών Νιαγουλίδη Θεόδωρο, Θηβαίου Στέλα, και του αιρετού Καλούδη Ευάγγελου. Οι δύο σύλλογοι μαζί με νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2020-21 ζήτησαν από το ΠΥΣΠΕ να τοποθετηθεί και να πάρει θέση για το φλέγον ζήτημα της μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσων που έχουν συμπληρώσει τη 2ετή «δόκιμη» περίοδο.

Συγκεκριμένα:

Καταγγείλαμε αρχικά την κίνηση στην οποία προχώρησε το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής στις αρχές Απρίλη με την οποία αναίρεσε τις πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020. Κίνηση που φέρει την υπογραφή της πρώην διευθύντριας εκπαίδευσης Παναγιωτοπούλου, η οποία την τελευταία μέρα της θητείας της εισηγήθηκε και υπερψήφισε την άρση των μονιμοποιήσεων έχοντας δίπλα της τα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ, Θηβαίου και Νιαγουλίδη.

Υπενθυμίσαμε ότι η ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής έχει λάβει εξώδικο για την παραπάνω ενέργεια, όπως επίσης ότι με την συνδρομή της ΔΟΕ οι συνάδελφοι-ισσες προσέφυγαν και δικαστικά για την παραπάνω κατάπτυστη απόφαση ανάκλησης.

Στη συνέχεια, ζητήσαμε από το ΠΥΣΠΕ να προχωρήσει στην άμεση και αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021 με διαπιστωτικές πράξεις, καθώς συμπλήρωσαν τη διετή ευδόκιμο υπηρεσία, μια υποχρέωση που πηγάζει απευθείας από την ισχύουσα νομοθεσία. Επιμείναμε ότι αποτελεί προσχηματική η επιμονή στο νομικό πλαίσιο του διαβόητου νόμου 4823/2021, για την αξιολόγηση, που τάχα τους δεσμεύει, καθώς ο υπαλληλικός κώδικας (Ν.3528/2007) που προβλέπει την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση στη λήξη της διετίας παραμένει σε ισχύ! Τονίσαμε μάλιστα πως διευθύνσεις όπως η ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής δεν προχώρησαν ουδέποτε σε ανάκληση των πράξεων μονιμοποίησης  με επίσημη διοικητική πράξη και φυσικά αυτές οι πράξεις ισχύουν κανονικά. Επιβεβαιώνεται από τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών που έχουν λάβει οι διορισμένοι ειδικής αγωγής του 2020 και αναγράφουν συγκεκριμένα: Δεν διανύει δόκιμη περίοδο. Με βάση τα παραπάνω οποιαδήποτε καθυστέρηση στη μονιμοποίηση των συναδέλφων δεν δικαιολογείται από καμία νομοθεσία.

Επιπλέον, καλέσαμε τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να τοποθετηθούν και επί της ουσίας στον ωμό εκβιασμό που δέχονται οι νεοδιόριστοι/ες προκειμένου αυτοί/ες να δεχτούν την αξιολόγηση. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό επιδιώκει το ΥΠΑΙΘΑ και αναζητά συνένοχους και υποστηρικτές στην εκστρατεία εκφοβισμού και ομηρίας που έχει εξαπολύσει. Τους/τις καλέσαμε να πάρουν θέση στο γεγονός ότι οι νεοδιόριστες/οι που έχουν δουλέψει ως συμβασιούχοι με μειωμένα δικαιώματα για 10 και πλέον χρόνια σε κάθε άκρη της Ελλάδας, τώρα εκβιάζονται να δεχτούν πειθήνιοι και σκυφτοί την ατομική τους αξιολόγηση.

Από την πλευρά τους, η διευθύντρια εκπαίδευσης, τα τακτικά και αναπληρωματικά διορισμένα μέλη, προέβαλαν μονότονα την ανάγκη να διαπιστώσουν αν είναι σύννομη μια τέτοια τους κίνηση. Η διευθύντρια εκπαίδευσης μάλιστα δε δίστασε να σχολιάσει πώς δε θεωρεί ότι έχει και κάποια αξία να προχωρήσει στις μονιμοποιήσεις, αφού το ΥΠΑΙΘΑ δε θα τις θεωρεί έγκυρες, δηλώνοντας καθαρά ότι επιλέγει να συστρατευτεί με την πολιτική γραμμή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο! Κάτω από τις έντονες και επίμονες παρεμβάσεις μας, δεν δήλωσαν ρητά την άρνησή τους να προχωρήσουν στις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, ωστόσο με νομικίστικα τεχνάσματα και υπεκφυγές παρέπεμψαν την απόφασή τους σε δεύτερο χρόνο.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα, τις συλλογικές μας αποφάσεις συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης/ιδιωτικοποίησης, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων και τις ανάγκες των παιδιών, στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Στη μάχη που διεξάγεται σε όλη την εκπαίδευση από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμες/οι, νεοδιόριστες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες, υπογράφουν Απεργία Αποχή, μπλοκάρουν τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία και δίνουν περήφανα απάντηση πως για το σχολείο, τη δουλειά και τις ζωές μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, τη συναδελφικότητα, τη δημοκρατία, την παιδαγωγική ελευθερία, μαζί και κάθε έννοια μονιμότητας στο δημόσιο σχολείο θα δώσουμε την ψυχή μας!

ΤΕΡΜΑ στους εκβιασμούς και την ομηρία!

Οι νεοδιόριστες και οι νεοδιόριστοι ΕΝΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ/ΜΟΝΙΜΟΙ!

Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με την μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών!

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης! Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ τώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *