Καταγγελία για τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονης στο Ν. Ηράκλειο από αστυνομικές δυνάμεις

Καταγγέλλουμε τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονης κοπέλας η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ν. Ηράκλειο ενώ η ίδια συμμετείχε στην αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιούνταν στο Ν. Ηράκλειο με αίτημα να ακυρωθεί η φασιστική Ευρωπαϊκή σύναξη στην 1η Νοεμβρίου. Προηγουμένως, ομάδα φασιστών με την κάλυψη της αστυνομίας, έφτασε ανενόχλητη κοντά στο χώρο της συναυλίας πετώντας εμετικά ναζιστικά τρικάκια.

Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τραύμα στο κεφάλι και χτύπημα στον θώρακα, όπου νοσηλεύεται ακόμα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που οπλίζει το χέρι των δυνάμεων καταστολής είναι μεγάλες. Επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστικών συμμοριών ενώ επιτίθεται στις/στους αγωνιστ(ρι)ες του αντιφασιστικού κινήματος, στις πορείες και τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Απαιτούμε να σταματήσει η κάλυψη της δράσης των φασιστών στο Ν. Ηράκλειο και να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του βαριού τραυματισμού της 16χρονης μετά την αστυνομική επίθεση.

Καμιά ανοχή στην αστυνομική βαρβαρότητα. Καμία δίωξη στη 16χρονη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *