50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου! Τιμούμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου! Κάτω η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της καταστολής!

Συμμετέχουμε μαζικά στις ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ μέσα στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και στη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη

Προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών, στην πλ. Κλαυθμώνος 4μμ

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ!

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τον μεγαλειώδη ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία. 50 Νοέμβρηδες και η εξέγερση του πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή!

Η εξέγερση του πολυτεχνείου μαζί με τους αγώνες της Μεταπολίτευσης κατέκτησαν τα πολιτικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, που όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία, με κορύφωση τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρούν να καταργήσουν. Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής- αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, παραμένουν οδηγός και έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό βηματισμό.

50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το σύνθημα “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ,ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” είναι όχι μόνο επίκαιρο, αλλά και αναγκαίο.

50 Νοέμβρηδες και το Πολυτεχνείο συνεχίζει να αναπνέει στους δρόμους του αγώνα! Πολλοί προσπαθούν να σβήσουν το Πολυτεχνείο από τη συλλογική συνείδηση ή να το μετατρέψουν σε επετειακό, χωρίς νόημα, γεγονός. Είναι ο φόβος της εξέγερσης που στοιχειώνει τον ύπνο τους. Όμως, οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου, οι νεκροί και οι βασανισμένοι δεν φεύγουν έτσι. Για εμάς η θέση τους δεν ανήκει στο μουσείο της επαναστατικής νοσταλγίας.

Το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία. Συναντιέται με τους αγώνες των φοιτητών απέναντι στο πανεπιστήμιο επιχείρηση και την πανεπιστημιακή αστυνομία, των μαθητών απέναντι στο σχολείο της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς, των εργαζόμενων για την ανατροπή της κυβέρνηση της ΝΔ και της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τους αγώνες για ζωή με αξιοπρέπεια, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα για όλους και όλες. Συναντιέται με την ανάγκη της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της διεθνιστικής ενότητας όλων των λαών. Η δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ, η επικίνδυνη εμπλοκή των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και της Ελλάδας, επιβάλλουν να γίνει σημαία του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας που θα υψωθεί ψηλά το επόμενο διάστημα. Είναι η ελάχιστη συμβολή για να δικαιωθεί ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού, να μπει τέλος στην πολιτική του κράτους του Ισραήλ και στις παρεμβάσεις και επεμβάσεις των ΗΠΑ, και να αποτραπεί κάθε μορφή στρατιωτικής εμπλοκής της Ελλάδας.

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Το Πολυτεχνείο το 1973 μας έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου λαού ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους μονόδρομους και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού – εργατικού κινήματος.

O φετινός Νοέμβρης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αγώνα και ανατροπής, να γίνει το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού για τα δικαιώματα του, για κατακτήσεις στο σήμερα. Να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο για να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να ηττηθεί η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διαχειριστών αυτής, να ηττηθεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι!

Όλες/Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου, Παρασκευή 17 Νοέμβρη, συγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 4μμ και πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία, στην πάλη και την ελπίδα για να αλλάξουμε τον κόσμο!

  • Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!
  • Αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία!
  • Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! -Να κλείσουν οι βάσεις – Έξω από την ΕΕ!
  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία –Καμία συμμετοχή της χώρας.
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Παλαιστίνη.
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *