ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 22/11: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Παρατεταμένος πολύμορφος αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης – Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει, υπερασπίζουμε την εργασία μας, τα δημοκρατικά συλλογικά μας δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο.

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ–ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Αντιπαλεύουμε το σύνολο της αναδιάρθρωσης, όλο το πλαίσιο του 4823/21, εξετάσεις PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, θέτουμε στην καρδιά της αντιπαράθεσης τα μορφωτικά δικαιώματα, υπερασπίζουμε τα αιτήματα της νέας γενιάς εκπαιδευτικών, αναπληρωτές και νεοδιόριστους, διεκδικούμε ΤΩΡΑ αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις απεργίες και τις συλλογικές διαδικασίες απέναντι στο ν. Χατζηδάκη και τον ν. Γεωργιάδη.

Με όπλο την ΑΑ από κάθε αξιολόγηση, με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεπερνούν τα όρια των συμβολικών διαμαρτυριών και κινηματικά γεγονότα που θα ξαναφέρνουν τα εκπαιδευτικά επίδικα στον κέντρο της συζήτησης, με μεγάλες καμπάνιες προς τους μαθητές, τους γονείς, την εργαζόμενη πλειοψηφία ώστε να πάρει την υπόθεση της μόρφωσης στο παιδιών της στα χέρια της, με διαρκή, μάχιμο, ταξικό συντονισμό χωρίς αποκλεισμούς, με συνελεύσεις κι επιτροπές που θα κατακτούν τη διαχείριση και τη διεύθυνση του αγώνα τους. Μια τέτοια μάχιμη πλειοψηφία είναι ικανή να ξαναζωντανέψει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία, να τροφοδοτήσει με νέες δυνάμεις το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα και τελικά να νικήσει!

Με αγωνιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο και πρόγραμμα πάλης

Όταν οδηγούμαστε σε έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα και σε μισθούς πείνας, η απάντηση είναι ένα κίνημα τολμηρό που δε φοβάται να συγκρουστεί! Οι εργαζόμενοι/ες χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας.

Για το πρόγραμμα δράσης προτείνουμε:

H μάχη ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται!

Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, της αξιολόγησης και της πειθάρχησης, που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Κανείς – καμία μέντορας, ενδοσχολικός συντονιστής, υπεύθυνος εκπαιδευτικού ομίλου!

Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Τα τελευταία τρία χρόνια, σταθήκαμε δυναμικά και με αξιοπρέπεια, με επίγνωση του κοινωνικού ρόλου που μας αναλογεί, απέναντι σε διώξεις, απειλές και εκφοβισμούς, για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, τις νέες γενιές, το δημόσιο σχολείο και το μέλλον μας. Κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή ο σύλλογος μας «ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ» κήρυξε Απεργία-Αποχή. Υπερασπιστήκαμε τις αποφάσεις μας σχολείο το σχολείο, συνάδελφο το συνάδελφο, στο δρόμο, σε κινητοποιήσεις, αντισταθήκαμε, καταγγείλαμε και μπλοκάραμε προσπάθειες διοικητικών αυθαιρεσιών και απειλών. Γινόμαστε ασπίδα και τείχος στην προσπάθειά τους να κυριεύσει η σιωπή και ο φόβος!

Ο νόμος 4823/21, συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων. Ένας νόμος που αμφισβητεί προοπτικά τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά και τον ρόλο και τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών μέσα σε αυτή.

Ως τώρα μπλοκάραμε την ατομική αξιολόγηση σθεναρά σε όλη τη χώρα και στο σύλλογο μας. Έτσι συνεχίζουμε και φέτος! Οι αξιολογητ(ρι)ες ΔΕΝ μπήκαν στα σχολεία μας και έπρεπε ακόμα και για επισκέψεις «γνωριμίας» να λογοδοτήσουν στο σωματείο και την επιτροπή αγώνα! Η απεργία αποχή ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας συνεχίζεται και το τρίπτυχο «αξιολόγηση σχολείου, μαθητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών» παραπαίει.

-Υπερασπιζόμαστε την  παιδαγωγική  ελευθερία και τις ισότιμες συναδελφικές σχέσεις  

-Αγωνιζόμαστε για ελεύθερο και δημοκρατικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων των ίσων των διαφορετικών

-Δε συμμετέχουμε στις νέες ιεραρχικές αξιολογικές δομές προώθησης της ατομικής αξιολόγησης μέσα στα σχολεία (μέντορες/συντονιστές κ.λπ.)

-Δεν ξεχωρίζουμε τους συναδέλφους μας σε ανώτερους και κατώτερους,  σε μέντορες και «εκπαιδευόμενους»

-Δεν αποδεχόμαστε την απλήρωτη εργασία και την έμμεση αύξηση ωραρίου

-Δεν φακελωνόμαστε ηλεκτρονικά – Δεν ετοιμαζόμαστε  για τον αξιολογητή μας

-Απεργούμε Απέχουμε/Δεν υλοποιούμε

Σε συνέχεια και επιβεβαίωση των μέχρι τώρα αποφάσεων των ΓΣ του Συλλόγου μας για την αξιολόγηση αποφασίζουμε:

  • Ακυρώνουμε την ατομική αξιολόγηση, την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας 2022-23 και όλες τις διατάξεις του 4823/21! Να μην επιτρέψουμε την κατίσχυσή του φόβου και της υποταγής στο δημόσιο σχολείο!
    • Βασικό πολιτικό πλαίσιο η εναντίωση και η κατάργηση του νόμου 4823/21, της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, της ατομικής αξιολόγησης και όλων των διατάξεων που αφορούν μέντορες, εκπαιδευτικοί όμιλοι, νέος ρόλος του θεσμού του διευθυντή, επιμορφώσεις εκτός ωραρίου, υποχρεωτικές υπερωρίες κλπ
    • ο κλάδος ΟΜΟΦΩΝΑ στην 92η ΓΣ της ΔΟΕ το καλοκαίρι αποφάσισε τη συνέχιση της μάχης ενάντια στην ατομική  αξιολόγηση με την ήδη κηρυγμένη απεργία-αποχή της ΔΟΕ που βρίσκεται σε ισχύ
    • Κήρυξη 1 με 3 ώρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας για κάθε μέρα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών όταν οι σχολικοί σύμβουλοι επιδιώξουν να μπουν στην τάξη τους για την ατομική τους αξιολόγηση/Μπλοκάρισμα των επισκέψεων στα σχολεία
    • Κανείς/Καμία μόνος/η απέναντι στους αξιολογητές. Μπλοκάρουμε κάθε αξιολόγηση κι όχι μόνο αυτών που συμμετέχουν στην ΑΑ
    • Συνεχίζουμε και διευρύνουμε την επιτροπή αγώνα του συλλόγου. Άμεση συνεδρίαση της για την οργάνωση των επόμενων δράσεων στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε σε ενημερώσεις και συσκέψεις με τους νεοδιόριστους.
    • Διευρύνουμε την υπογραφή της ΑΑ από τον σύλλογο διδασκόντων (όσων ΔΕΝ έχουν υπογράψει και των νέων συναδέλφων/ισσων, νεοδιόριστων και αναπληρωτ(ρι)ών που δεν έχουν υπογράψει).
    • Κινητοποιήσεις στους αξιολογητές, καταγγελίες κάθε απόπειρας εκφοβισμού κι απειλών των αξιολογούμενων
    • Ενεργοποιούμε το ταμείο του συλλόγου για τη στήριξη των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και των απεργών εκπαιδευτικών
    • Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής για την άμεση έκδοση πράξεων μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων που έχουν κλείσει τη «δόκιμη» διετία.
    • Συνέχιση της υλοποίησης των αποφάσεων για Απεργία-Αποχή από τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές κλπ. Καλούμε 1. Τους/τις Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες σχολικών μονάδων να μην ορίσουν παιδαγωγικούς συμβούλους – μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. 2. Τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι – μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές. 3. Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο εάν δεν προσμετράται στο διδακτικό τους ωράριο ή εάν παραβιάζει το εργασιακό τους ωράριο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι). 4. Τους/τις εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης. Δεν θα φακελωθούμε μόνοι μας και δε θα επιτρέψουμε το κυνήγι προσόντων δια βίου
    • Τα Α/θμια σωματεία να συνεχίσουν τον αγώνα με προκήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής για την αυτοαξιολόγηση του 2023-24 και των συνολικών διατάξεων του 4823/21 (μέντορες, εκπαιδευτικοί όμιλοι, επιμορφώσεις εκτός ωραρίου, κλπ) εφόσον ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ αρνηθούν να το πράξουν. Με συντονισμό μεταξύ τους να πάρουν τη σκυτάλη και να στηρίξουν αυτά με τις αποφάσεις τους τους συλλόγους διδασκόντων και τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτή η δυνατότητα έχει αποδειχτεί από τον συντονισμό των 77 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που υποχρέωσαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προχωρήσουν στην απεργία αποχή! Σήμερα αν υπάρξει πολιτική απόφαση να στηριχθεί η ΑΑ από τα πρωτοβάθμια, περισσότερα από 90 σωματεία έχουν τη δυνατότητα να την κηρύξουν. Αυτό οφείλουν να κάνουν και τώρα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Ο σύλλογος «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» επαναεπιβεβαιώνει την απόφασή του για κήρυξη της Α-Α από το σωματείο και πρωτοστατεί στον συντονισμό των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση.
    • ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προκηρύξουν νέα Απεργία-Αποχή, με συνείδηση κόντρα σε απειλές, δικαστικές αποφάσεις και στη νομιμότητα του Χατζηδάκη και συνέχισή της αποφασιστικά ακόμα και αν τα δικαστήρια τη βγάλουν ξανά παράνομη. Νομιμότητα είναι τα πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής των εργαζόμενων εκπ/κων στα σχολεία και στους δρόμους. Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των συναδέλφων/ισσών στη μάχη αυτή είναι το κριτήριο της νικηφόρας έκβασης.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *