Για το νέο έγγραφο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ

Οι απειλές τους δε μας τρομοκρατούν! Συλλογικά-μαχητικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Να κατεβάσουμε τα μολύβια!

Παράταση στην παράταση και φιρμάνι στο φιρμάνι για ακόμα μια χρονιά το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει να περπατήσει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση!

Με έγγραφο που ήρθε στα σχολεία την Παρασκευή 8/12 ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ Κατσαρός, όπως και ο προκάτοχός του Κόπτσης, δεν αποδέχεται το ενιαίο κείμενο και την ανάρτησή του στην πλατφόρμα για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ανάρτηση των συντονιστών ομάδων στη δεύτερη φάση και καλεί σε αλλαγή του σύμφωνα με το «νομοθετικό πλαίσιο»! Υπογραμμίζουμε ότι το έγγραφο Κατσαρού, είναι το ίδιο με το έγγραφο Κόπτση, (πρώην ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ) τον Νοέμβριο του 2021.

Συναδέλφισσες/οι,

Το έγγραφο αυτό δεν είναι απλώς μια προσπάθεια απειλής των εκπαιδευτικών και των συλλόγων διδασκόντων, αλλά είναι και μια προσπάθεια οι διευθυντές/ντριες, όσες και όσοι από αυτούς αναλαμβάνουν ρόλο κυρίαρχου στο σχολείο τους, να τρομοκρατήσουν τους συλλόγους διδασκόντων τους, να παραβιάσουν τις αποφάσεις τους και να εφαρμόσουν τις οδηγίες του Κατσαρού.

Δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες ημέρες βγαίνει το ένα μετά το άλλο τα φιρμάνια από τον ΟΟΣΑ που προτείνει αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης της Ελλάδας με περισσότερη αξιολόγηση εκπαιδευτικών μαθητών και σχολείων αλλά και προτάσεις όπως την πρόσληψη των εκπαιδευτικών από τον διευθυντή/ντρια του σχολείου. Επιδιώκεται να φτιαχτεί στους συλλόγους διδασκόντων ένα πολεμικό κλίμα, μια συνεχής τρομοκρατία όπου αυτός/ή που θα αποφασίζει θα είναι ο διευθυντής/ντρια!

Φέτος το φαινόμενο παραβίασης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων είναι πιο σοβαρό από ποτέ! Οι αυθαιρεσίες της διοίκησης και των στελεχών εκπαίδευσης είναι καθημερινές, καθώς και στις απειλές και τους εκβιασμούς. Αυτές οι αυθαιρεσίες γιγαντώνονται φέτος με συνεχείς παραβιάσεις των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, με συνεχείς πράξεις διευθυντή και αναθέσεις, με δημιουργία ομάδων αξιολόγησης κατά παράβαση της δηλωμένης θέλησης των συλλόγων διδασκόντων.

Για αυτό και σε αυτή τη φάση, όπως και το 2021, καλούμε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προκηρύξει Απεργία Αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας των νόμων 4692/20 και 4823/21 καθώς και όλων των εφαρμοστικών νόμων και εγκυκλίων με συνείδηση κόντρα σε απειλές, δικαστικές αποφάσεις και στον νόμο Χατζηδάκη και συνέχισή της αποφασιστικά ακόμα και αν τα δικαστήρια τη βγάλουν ξανά παράνομη. Καλούμε η ομοσπονδία συλλογικοποιήσει τον αγώνα και την δύναμη που έχουν επιδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι σύλλογοι διδασκόντων ενάντια στην αξιολόγηση.

Και είναι έλλειψη της πλειοψηφίας της ΔΟΕ που ενώ υπήρχαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα προτάσεις για απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου και κινητοποιήσεις για το θέμα της αξιολόγησης, των μισθών, του ωραρίου, των δικαιωμάτων, η ομοσπονδία καλεί σε συνέλευση προέδρων στις 11/12 επιδιώκοντας να στείλει κάθε συζήτηση αγωνιστικής απόφασης για μετά τα Χριστούγεννα.

ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ!

Οι σύλλογοι διδασκόντων να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση και να αναρτήσουν παντού απεργία-αποχή!

Το Υπουργείο Παιδείας σε κάθε ευκαιρία ομολογεί εμμέσως ότι το τιτάνιο (και μοναδικό) έργο που καταβάλλει ως προς την εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα!

Το ΥΠΑΙΘ δεν πέτυχε τους στόχους του, δεν κατόρθωσε να συναινέσουν οι εκπαιδευτικοί, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η ατομική αξιολόγηση δεν προχωρούν όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί. Η παράταση στην παράταση αποδεικνύει ότι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συνθλίψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών.

Έτσι και πάλι λοιπόν, καταφεύγουν στη γνωστή τακτική τους: εκβιασμοί, ολοκληρωτισμός, απολυταρχία, αυταρχισμός! 

«Δεν τσιμπάμε» στις απειλές, οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε!

Οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε ότι αν προχωρήσει η αξιολόγηση θα προχωρήσει ακόμα πιο εντατικά το αποκρουστικό μοντέλο του επιχειρηματικού σχολείου, η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και ο πιο σκληρός ανταγωνισμός και κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Ένα  σχολείο που δε θα μας χωράει ούτε εμάς ούτε τους/τις μαθητές/τριές μας.

Ο σύλλογος μας μαζί με πάνω από 30 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει Απεργία Αποχή. Καλούμε και τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) να κηρύξουν ΑΑ. Συντονισμένα θα απαντήσουμε στην επίθεση του Υπουργείου. Αυτή είναι η διέξοδος σήμερα!

Καλούμε Τώρα σε Γενικευμένο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό πολύμορφο αγώνας διαρκείας. Μπροστά στην συνεχή και γενικευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, η εργασία και τα δικαιώματά μας, να παρθεί απόφαση ενός τέτοιου είδους αγώνα, άμεσα με: 

-Κήρυξη 24ωρης απεργίας ΑΜΕΣΑ, με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων, με Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων για τη συνέχισή και κλιμάκωσή τον Γενάρη

-Πανελλαδική κινητοποίηση για την ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων σε όλη τη χώρα τώρα! Τέρμα στον εμπαιγμό και τον εκβιασμό! Κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις όλης της χώρας και κεντρική κινητοποίηση στο Υπουργείο 

-Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Αθήνα

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να υπερασπίσουν τις αποφάσεις τους. 

Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες να μην παραβιάσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων υποτασσόμενοι στο έγγραφο Κατσαρού. 

Την ίδια στιγμή καλούμε τους διευθυντές διευθύντριες να ακολουθήσουν την απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ και να μην προβούν σε καμία ατομική αξιολόγηση νεοδιόριστης/ου! Μπλόκο στην ατομική αξιολόγηση!

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *