ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 17/1 στις 1.30μμ

Νηπιαγωγεία/Δημοτικά στο έλεος μια αδιάφορης Δημοτικής Αρχής

Ένας μήνας έχει περάσει από την τελευταία ανακοίνωση του συλλόγου στην οποία καταγγέλλαμε ότι ο υπεύθυνος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Γ. Κρεμύδας δήλωνε στα σχολεία ότι δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα. Μάλιστα, ενώ είχε εκβιάσει τους διευθυντές και τις διευθύντριες ότι ο Δήμος θα μειώσει ακόμη περισσότερο όσα έχει αναλάβει για τα σχολεία εφόσον εκείνοι/ες (αυτονόητα) ζητούν να λαμβάνουν το σύνολο των χρημάτων και από τις 4 δόσεις της κρατικής επιχορήγησης, το τελευταίο διάστημα αρνείται να καλύψει οποιαδήποτε επισκευή στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Αιτήματα των σχολείων για επισκευές (βρύσες, σπασμένα τζάμια, καμένες λάμπες κλπ) που σαφώς ανήκουν στις υποχρεώσεις του δήμου συναντούν την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Από τότε μέχρι σήμερα μόνο χειρότερη γίνεται η κατάσταση, με απολύσεις καθαριστριών και με τα νηπιαγωγεία να βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος! Πολύ χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του1ου νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων όπου το προαύλιο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου με αίθουσα στο παράρτημα χωρίς τουαλέτα, του 3ου νηπιαγωγείου Ζεφυρίου με ρωγμές στο ταβάνι, ενώ σε αρκετά σημεία φαίνονται μέχρι και τα σίδερα, του 8ου-10ου νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων όπου τα παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε ημιυπόγειες αίθουσες δίπλα στον καυστήρα, του 11ου νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων που η λίστα αιτημάτων που σταθερά στέλνει στο Δήμο για απολύτως αναγκαίες παρεμβάσεις (τουαλέτες ενηλίκων, υλικοτεχνικός εξοπλισμός, προαύλιο κλπ) δεν μειώνεται παρά αυξάνεται σταθερά!

Είναι πραγματικά ντροπή ένας δήμος που συγκεντρώνει τόσα έσοδα να παρουσιάζει τόσα κτιριακά προβλήματα και να μην κινητοποιείται να λύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των κτιρίων. Όμως από χρόνο σε χρόνο η στάση του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Πολύ εύκολα μεταθέτουν τις ευθύνες στις/ους εκπαιδευτικούς, παρακρατούν χρήματα των σχολείων από την κρατική επιχορήγηση και πολύ εύκολα αρνούνται να ασχοληθούν με το πιο βασικό και αναγκαίο: την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.

Η πολιτική αυτή είναι βέβαια συνέχεια μιας πολιτικής που καταδικάζει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και σε υπόγεια. Που μετατρέπει τις αίθουσες εκδηλώσεων σε αίθουσες διδασκαλίας στερώντας από παιδιά και εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα εκδηλώσεων και δράσεων. Η ίδια δημοτική αρχή είναι αυτή που εκβιάζει γονείς και εκπαιδευτικούς ότι αν θίξουν το θέμα ότι αυλές και αίθουσες διδασκαλίας είναι παράνομες ( βάση της νομοθεσίας που ορίζει τα τετραγωνικά ανά παιδί) θα μετατρέψουν τις βάρδιες των σχολείων σε πρωί – απόγευμα!

ΩΣ ΕΔΩ! Καλούμε τα σχολεία να καταγράψουν σε σύντομα υπομνήματα όλα τα προβλήματα στις σχολικές τους μονάδες που αφορούν το Δήμο από το κτιριακό (προαύλια, κοντέινερ, βλάβες, επισκευές κλπ), ασφάλεια κτιρίων/αντισεισμικός έλεγχος, μέχρι τον αριθμό των καθαριστριών που λείπουν, τη χρηματοδότηση κλπ. Να σταλούν μέχρι την Δευτέρα στο email του συλλόγου (syllogosfilis@gmail.com) ώστε να έχουμε πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών των σχολείων μας.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουμε μαζικό και δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση την Τετάρτη 17/1 στο Δημαρχείο στις 1.30μμ απαιτώντας εδώ και τώρα:

  • Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία της περιοχής
  • Να αναλάβει ο δήμος τις ευθύνες του σε σχέση με τις επισκευές των κτιρίων
  • Να δίνονται τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης στα σχολεία
  • Να εξασφαλιστούν οικόπεδα και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς τον ΟΣΚ για την κατασκευή σχολικών μονάδων. Ο δήμος δεν μπορεί να μεταθέτει την ευθύνη στον ΟΣΚ όταν ο ίδιος δεν έχει αναλάβει στο ελάχιστο τις ευθύνες του, να εξασφαλίσει οικόπεδα και να φτιάξει τα σχέδια για τις σχολικές μονάδες. Δεν μπορεί να αφήνει εκπαιδευτικούς και παιδιά σε επικίνδυνες εγκαταστάσεις. Να σταματήσει η κοροϊδία και να ασχοληθούν με την εκπαίδευση. 

ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *