Παλλαϊκό απογευματινό συλλαλητήριο 12/2, 7μμ Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικός-Πανεργατικός Αγώνας Διαρκείας για τα δικαιώματά μας στο μισθό, στην εργασία, στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση

Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα! Όχι στην ιδιωτικοποίηση, τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση και την αξιολόγηση!

Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν κρίνονται στα δικαστήρια!

Δεν θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία!

Χαιρετίζουμε τους/τις δεκάδες χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες, μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους/ες στην που έδωσαν αγωνιστικό παρόν στο μεγάλο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα και στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε άλλες πόλεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 8/2 για 6η συνεχή εβδομάδα.

Ο αγώνας  ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης δυναμώνει. Το φοιτητικό κίνημα όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά ορθώνει μεγάλα εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο αυταρχισμός και η καταστολή, η λασπολογία απέναντι στη νεολαία και η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ πέφτει στο κενό.

Την ίδια στιγμή, την Τετάρτη το ΥΠΑΙΘΑ την ώρα που παρουσίαζε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, αποφάσισε να καταφύγει δικαστικά εναντίον της απεργίας αποχής, όπως έχει ξανακάνει και στο παρελθόν. Στέλνει την απόφαση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα δικαστήρια! Η εκδίκαση ήταν προγραμματισμένη για 8/2/24 αλλά πήρε αναβολή για τις 16/2. Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε αδιέξοδο, τα σχέδια του ακυρώνονται από τη μαχητική στάση των εκπαιδευτικών και σε αυτές τις περιπτώσεις επιστρατεύει το μοναδικό του όπλο, την τρομοκρατία.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε!

Τα τελευταία τρία χρόνια οι εκπαιδευτικοί δίνουμε έναν μεγάλο και σοβαρό αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην αξιολόγηση. Ο αγώνας μας είναι αγώνας απέναντι στο σύνολο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πλευρά της διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, δημόσιου Πανεπιστημίου και σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς, με εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές διεκδικήσεις έξω από τα δεσμά του κεφαλαίου και των κερδών του.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας και πρέπει τώρα να κλιμακωθεί με την συμμετοχή του εκπαιδευτικού και όλου του εργατικού κινήματος.

Τώρα πρέπει να διευρυνθεί το μέτωπο με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και όλου του λαού μαζί με τη νεολαία για:

• Να μην περάσουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης.

• Για κοινωνικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια για όλο το λαό. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ελίτ στην πλάτη του λαού και με την εκμετάλλευση των αναγκών για Υγεία, Νερό, ενέργεια, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές, κατοικία κλπ

• Για να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματος για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Τώρα να προχωρήσουμε σε πανεκπαιδευτική απεργία ενάντια στην αξιολόγηση και την προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Να κηρυχτεί τώρα πανεργατική απεργία μαζί με τη νεολαία, τους αγρότες και όλους τους/τις αγωνιζόμενους/ες που είναι στο δρόμο σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής, ληστρικής και φιλοπόλεμης πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου. Παράλληλα, για τα ζητήματα της απεργίας αποχής, οι ομοσπονδίες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επαναπροκηρύξουν άμεσα νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση αν αυτή βγει παράνομη υπηρετώντας την ομόφωνη απόφαση του 92ου συνεδρίου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Καλούμε όλο το λαό να βγει στο δρόμο στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών, για αυξήσεις στους μισθούς, καταπολέμηση της ακρίβειας, το ωράριο, τη σύνταξη, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ/όχι στην «ελεύθερη επιλογή σχολείων» και το «εθνικό απολυτήριο, την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία με μαζικούς διορισμούς, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας του κόντρα στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση!

Ο σύλλογος μας θα συμβάλει στις διαδικασίες συντονισμού με άλλα σωματεία και φοιτητές και νεολαία για τη συνέχεια και την κλιμάκωση αυτού του αγώνα που μπορεί και πρέπει να είναι ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.

Καλούμε από κοινού με ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ και φοιτητικούς συλλόγους για δεύτερη συνεχόμενη Δευτέρα σε απογευματινό παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία τη Δευτέρα 12/2 στις 7μμ στα Προπύλαια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *