Η απόλυση συνδικαλιστή για τη συνδικαλιστική του δράση στο δημόσιο και μάλιστα σε δημόσιο Πανεπιστήμιο μας γυρίζει σε άλλες εποχές.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τη συλλογική δράση

Πάρτε πίσω την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση μέλους της Ομοσπονδίας Διοικητικών υπαλλήλων και την διεξαγωγή ΕΔΕ στα μέλη του ΔΣ του σωματείου και της Ομοσπονδίας

Καταγγέλλουμε την δρομολόγηση απόλυσης του συνάδελφου Αντωνίου Δημήτρη, μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργαζόμενου επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχος διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ. Καταγγέλλουμε έναρξη ΕΔΕ στα μέλη ΟΛΟΥ του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Συνέλευσης που πήρε την απόφαση και δύο από τα μέλη του ΚΣ του της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ. Οι διώξεις αυτές έγιναν κατά παραγγελία του πρύτανη του ΕΚΠΑ ο οποίος απροκάλυπτα και εκδικητικά παραγγέλλει στον ΕΛΚΕ και στο Συμβούλιο Ιδρύματος την άμεση αναστολή της σύμβασης του συνάδελφου Αντωνίου Δημήτρη μέχρι να εξετάσει οριστικά την παύση της σύμβασης !!! Δηλαδή την οριστική του απόλυση.

Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά μετά τη χούντα η απόλυση εργαζόμενου στο δημόσιο για τη συνδικαλιστική του δράση και μάλιστα σε δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια μας γυρίζει σε άλλες εποχές.

Το έγκλημα του Αντωνίου και των άλλων μελών του ΔΣ του σωματείου ήταν ότι παραβρέθηκαν και στήριξαν την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου να προχωρήσουν από κοινού με φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους το συμβολικό αποκλεισμό στο ΚΛΕΙΔΙ (κέντρο λειτουργείας και διαχείρισης δικτύου).

Είναι φανερό ότι η αποφασιστική στάση εργαζόμενων και φοιτητών που έβγαλε την ηλεκτρονική προσπάθεια υπονόμευσης των καταλήψεων και των αγώνων  έστω και συμβολικά για κάποιο χρονικό διάστημα και η ακύρωση των εξετάσεων πλήγωσε το γόητρο της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών που βγάζουν το μένος τους στους εργαζόμενους.

Είναι πρωτοφανές να χρεώνεται μια συλλογική απόφαση Γενικής συνέλευσης σωματείου σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη ως συνδικαλιστικά στελέχη να υλοποιήσουν την συλλογική απόφαση των μελών του σωματείου που εκπροσωπούν.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκδικητική απόφαση που θέλει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και φοιτητές ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Ο πρύτανης βγαίνει ως λαγός της κυβέρνησης και προσπαθεί να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο. Κυβέρνηση και πρύτανης σε γραμμή τρομοκράτησης και χτυπήματος των αγωνιστών συνεχίζουν με κάθε τρόπο μετά τα ΜΑΤ, τους εισαγγελείς και τον αυταρχισμό φτάνουν μέχρι και στην περιστολή συνδικαλιστικής δράσης και την ΑΠΟΛΥΣΗ εργαζόμενου που ασκεί ως οφείλει τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Οι πράξεις αυτές κινούνται στα πλαίσια των διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης σε συνέχεια και στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου όλων των μνημο0νιακών κυβερνήσεων.

Η απόλυση, οι ΕΔΕ και η τρομοκρατία ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να σταματήσει κάθε δίωξη και να παρθεί πίσω τώρα η απόλυση του συναδέλφου.

Σε συντονισμό με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουμε την Τετάρτη σε παράσταση στον πρύτανη και στη συνέχεια στον ΕΛΚΕ.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *