Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τους αγρότες και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 20/2 Σύνταγμα 6:00μμ

Μπλόκο στους δρόμους από τους αγρότες! Μπλόκο στα σχολεία από τους/τις εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση! Μπλόκο στα πανεπιστήμια και στα σχολεία από φοιτητ(ρι)ες και μαθητ(ρι)ες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

 Αγρότες, εργαζόμενες/οι, νεολαία – Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Τετάρτη 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!Συγκέντρωση με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 11πμ στα Χαυτεία

Η Πανελλαδική Σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι τον νότο. Απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους,  οι αγρότες απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα τους.

Το συλλαλητήριο στις 20/2, η πανεκπαιδευτική και πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22/2,  η πανεργατική απεργία στις 28/2 να είναι η αρχή για την οργάνωση ενός πολύμορφου αγώνα με απεργίες και παλλαϊκά συλλαλητήρια, ενός αγώνα με σχέδιο κι οργάνωση, με απεργιακούς σταθμούς, που θα επιδιώκει τον συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων χώρων και κλάδων, για να αποτελέσει το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, ικανό να νικήσει – για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, για να χάσουν από τα κέρδη τους οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εργαζόμενων, αγροτών και νεολαίας!

Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες/ισσες είναι δίκαιος! Είναι και δικός μας αγώνας

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι των σούπερ μάρκετ, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια. Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που επιδιώκουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα.

Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Ζούμε όλοι στο πετσί μας την πολιτική που διογκώνει συνολικά το κόστος ζωής. Που εμπορευματοποιεί την Υγεία και υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία μετατρέποντας την ανάγκη να έχουμε την υγειά μας, σε πανάκριβο εμπόρευμα. Που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας και μετατρέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν. Είναι η πολιτική που εμάς τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους μας ξεζουμίζει με φόρους για να μαζεύει το χρήμα που δίνει στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα που ταΐζουν με κρατικό χρήμα τους επιχειρηματίες οι οποίοι ζουν παρασιτικά από τη δική μας δουλειά.

Για αυτό οι εργαζόμενοι/ες, οι αγρότες, η νεολαία που αγωνίζεται είμαστε σύμμαχοι.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα. Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ-μάρκετ. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος  παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Μπλόκο στην ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων-τυποποιητών, άμεση πληρωμή των παραγωγών. Όχι στην «ανοιχτή πώληση» των προϊόντων. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Αυστηρός  έλεγχος  ποιότητας τροφίμων. Όχι στα νοθευμένα τρόφιμα, τις παράνομες εισαγωγές  και τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Άμεση χρηματοδότηση μέτρων περιβαλλοντικής  προστασίας.

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που βασίζεται στο «πάμε και όπου βγει», που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιός και την περιουσία του λαού. Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των φτωχών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την πανδημία και όχι των μεγαλοαγροτών, βιομηχάνων και τυποποιητών. Απαγόρευση των απολύσεων σε όλες  τις βιομηχανίες  και εταιρείες του αγροτοδιατροφικού κλάδου, συλλογικές  συμβάσεις εργασίας παντού, για όλους τους εργαζόμενους.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που μια χούφτα πολυεθνικών τροφίμων και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ μαζεύουν τους μισθούς και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων η  ικανοποίηση των αιτημάτων για τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους εργατοαγρότες – αγροτοεργάτες αποτελεί αναγκαίο  όρο επιβίωσης και διαμόρφωσης όρων παραμονής στην ύπαιθρο.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου βάζουμε λουκέτο στα σχολεία και συνεχίζουμε με νέες ΓΣ για την κλιμάκωση του αγώνα μας!

Συμμετέχουμε στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, με βασικές διεκδικήσεις την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, για αυξήσεις στους μισθούς 1.200 ευρώ καθαρός κατώτατος με αναπροσαρμογή όλων των ΜΚ)/ κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων/επαναφορά 13ου-14ου/επιστροφή ΜΚ/αφορολόγητο 12.000 ευρώ και 4.000 για κάθε παιδί), συνεχής αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον τιμάριθμο, καταπολέμηση της ακρίβειας (κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά είδη/χρηματιστήριο ενέργειας/πλαφόν στις τιμές της ενέργειας), το ωράριο (μείωση ωραρίου νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ολιγοθεσίων, επαναφορά του ωραρίου στη β’βάθμια στα επίπεδα του 2012), τη σύνταξη (με 30 χρόνια στα 55 και 58), ενάντια στην αξιολόγηση κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ/όχι στην «ελεύθερη επιλογή σχολείων» και το «εθνικό απολυτήριο, την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία με μαζικούς διορισμούς με πτυχίο προϋπηρεσία-κατάργηση προσοντολογίου-καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας του κόντρα στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση! Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Όχι στο σχολείο των δεξιοτήτων και των δήθεν «αρίστων» και της ταξικής διαλογής. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών! Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων! Κατάργηση όλων των άλλων δομών κατάρτισης, γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ΄όλης της ύλης, ενάντια στην λεηλασία του εισοδήματος, την κλοπή του δημόσιου πλούτου και τις ιδιωτικοποιήσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής μορφής εργασίας. Ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και του κράτους του Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *