Τετάρτη 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ… για όλους τους λόγους του κόσμου! Συγκέντρωση στις 11πμ στα Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

Στις 27 Φλεβάρη εκδικάζεται η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην απεργία-αποχή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς θύματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Απαιτούμε να σταματήσουν να συγκαλύπτουν το έγκλημα!

Ο μισθός εξανεμίζεται και «δε βγαίνει ο μήνας».

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους:

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Η 28η Φλεβάρη να σηματοδοτήσει την αρχή για την οργάνωση ενός πολύμορφου αγώνα με απεργίες και παλλαϊκά συλλαλητήρια, ενός αγώνα με σχέδιο κι οργάνωση, με απεργιακούς σταθμούς, που θα επιδιώκει τον συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων χώρων και κλάδων, για να αποτελέσει το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, ικανό να νικήσει -για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, για να χάσουν από τα κέρδη τους οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, για πραγματικές αυξήσεις – ζωή  με αξιοπρέπεια  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (μεταφορές, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, κλπ) που οδηγεί σε εγκλήματα, βάζοντας το κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές!

Παλεύουμε:

 • Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) πάντα σε συμφωνία με τις οδηγίες και τις πολιτικές ΕΕ, ΟΟΣΑ, εργοδοτικών οργανώσεων, που επεκτείνει την λογική της αγοράς και της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε όλη την Παιδεία. Με την προσπάθεια να ιδιωτικοποιήσει τα ΑΕΙ, δηλαδή να σπουδάζουν όσοι «τα έχουν», την ώρα που τα δημόσια θα υποβαθμιστούν-υποχρηματοδοτηθούν και θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια – δίδακτρα & χορηγούς. Με τον νόμο για ελεύθερη επιλογή σχολείου, voucher, εθνικό απολυτήριο με τράπεζα θεμάτων σε όλα τα μαθήματα κλπ.  Με την αξιολόγηση και την προώθησή της από τους διευθυντές σχολείων στα άλλα πεδία, το Α2 και το Β, όπως ονομάζουν το νέο Γολγοθά που περιμένει τους/τις νεοδιόριστους/ες και όλους/ες τους/τις υπόλοιπους/ες εκπαιδευτικούς για να φέρουν πιο κοντά τις επιδιώξεις της αξιολόγησης  να συνδεθεί  δηλ. με μισθούς, πριμ παραγωγικότητας, άρση της ακώλυτης μισθολογικής, υπηρεσιακής και βαθμολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και προπαντός της ίδιας της μονιμότητας. Αμφισβητούνται περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτ(ρι)ών και απαξιώνονται πλήρως τα πτυχία και η προϋπηρεσία με τα σχέδια για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μαζί με προσοντολόγιο
 • Απέναντι στην πολιτική που διογκώνει συνολικά το κόστος ζωής. Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύεται καθημερινά κι ενώ οι αγρότες  πουλάνε κάτω από το κόστος, εμείς αγοράζουμε  σε 4πλάσια τιμή.  Αντίθετα τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα super market, τις βιομηχανίες φαρμάκων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων σπόρων και τροφίμων πολλαπλασιάζονται ασύλληπτα. Η κατοικία ακριβαίνει και η επίθεση-αρπαγή κατοικιών από επενδυτές,  τράπεζες funds δεν έχει τέλος.  Δάνεια αδυνατούν να αποπληρωθούν.  Οι τιμές ενοικίων απογειώνονται.

Την ίδια στιγμή που επιβάλλουν μισθούς πείνας στους/στις εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο, μας κοροϊδεύουν με 40€ αύξηση όταν έχουμε χάσει 400€ το μήνα από μνημονιακές περικοπές. Η  φορολογία αυξάνεται -και οι έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι- όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις φοροαπαλλάσσονται. Οι υπηρεσίες ακριβαίνουν και πρέπει να πληρώνουμε για βασικά κοινωνικά αγαθά που ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται. Λένε δεν υπάρχουν λεφτά για αυξήσεις αλλά δίνουν 50 δις τα τελευταία 10 χρόνια για εξοπλισμούς και χρηματοδοτούν  στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας στην υπηρεσία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και των εφοπλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα.

 • Ενάντια στο χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσω της βιομηχανίας των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών, απόλυση στο ΕΚΠΑ και την καταστολή με ΜΑΤ και εισαγγελείς.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Αγωνιζόμαστε για :

 • Να μην ψηφιστεί το νσχ. για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.  Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες/όλους.
 • Να σταματήσει η αξιολόγηση, να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο  της αξιολόγησης,
 • Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.
 • Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της τεχνικής εκπαίδευσης.
 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων
 • Αύξηση μισθών στα 1200 για τον νεοδιόριστο!   Επιστροφή του ΜΚ που παρακρατήθηκε  & των δώρων!   Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλες/ όλους. Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 58 έτη ηλικίας (55 για τις γυναίκες). Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Κατρούγκαλου-Βρούτση, κλπ)
 • Μέτρα κατά της ακρίβειας: κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του  ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής,
 • Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Χαμηλά ενοίκια. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις! Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο στην ενέργεια και τους τομείς των κοινωνικών αναγκών – κοινή ωφέλεια, πρώτα απ’ όλα της ενέργειας, των τροφίμων, των τραπεζών, κλείσιμο των χρηματιστηρίων ενέργειας και τροφίμων.
 • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Καμιά δίωξη – Όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που δημιουργούν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.
 • Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του κεφαλαίου, του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
 • Λεφτά για δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, ασφαλείς συγκοινωνίες, πολιτισμό, στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων και αγροτών και όχι για στρατιωτικές δαπάνες και συμμετοχή σε αποστολές. Να  σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *