Ενημέρωση από τη διαδικασία εξέτασης της προσφυγής των συναδέλφων/ισσών εναντίον του ΥΠΑΙΘ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, ΝΙΚΑ!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13/3, το πρώτο δικαστήριο των πράξεων ακύρωσης που έχουμε καταθέσει εναντίον του ΥΠΑΙΘΑ για τις παράνομες αποφάσεις του τότε ΓΓ Κόπτση, οι οποίες αυθαίρετα επέβαλλαν την καθυστέρηση (για έναν περίπου μήνα) της απόδοσης του ΜΚ στις/ους προϊσταμένες/διευθυντ(ρι)ες που συμμετείχαν στην ΑΑ του Συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» το 2021-22.

Το ΥΠΑΙΘΑ, αφού πρώτα εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο με συνεχείς αναβολές χωρίς να καταθέτει ούτε μισή γραμμή επιχειρηματολογίας, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο με βασικά επιχειρήματα τα εξής:

  1. Οι συναδέλφισσες/φοι εγκαλούνται γιατί η ΑΑ της ΔΟΕ τον Οκτώβρη του 2021 κηρύχθηκε παράνομη! Μα για αυτό ο σύλλογός μας σε συντονισμό με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ προχώρησε σε κήρυξη ΑΑ από τα πρωτοβάθμια! Σε αυτή συμμετείχαν οι συναδέλφισσες/οι μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων τους, αυτή την ΑΑ υπέγραψαν και πρωτοκόλλησαν, αυτή δήλωσαν όσες φορές τους ζητήθηκε!
  2. Οι αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ δεν αποτελούν δέσμευση για το ΥΠΑΙΘ. Τι και αν σε αυτά έδωσε την αρμοδιότητα να εξετάσουν τις ενστάσεις των συναδέλφων-ισσών για την παράνομη απόφαση καθυστέρησης των ΜΚ. Κι όμως για το ΥΠΑΙΘ η απόφαση που πήραν αγνοήθηκε εντελώς και δεν αναφέρεται πουθενά, παρά το γεγονός ότι ΟΜΟΦΩΝΑ τα ΠΥΣΠΕ αποφάσισαν την πλήρη δικαίωση και αποδοχή αυτών των ενστάσεων! Τελικά, μοναδικά αρμόδιο «όργανο» για την απόφαση είναι μονοπρόσωπα ο εκάστοτε ΓΓ!!
  3. Και τέλος πάντων ποια αδικία βρίσκουν οι εκπαιδευτικοί σε αυτή την απόφαση;!

Απέναντι στη σαθρή, στρεβλή και έωλη αυτή επιχειρηματολογία οι συναδέλφισσες μέσω της εκπροσώπησής τους από τους νομικούς συμβούλους του σωματείου στάθηκαν με αποφασιστικό και ολοκληρωμένο τρόπο στην υπεράσπιση από τη μια του συνταγματικού και κατοχυρωμένου δικαιώματός μας στην απεργία και από την άλλη στον περήφανο αγώνα που δίνουμε πάρα τις απειλές και την κατασυκοφάντηση του κλάδου για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μαθητ(ρι)ών μας!

Με σωρεία επιχειρημάτων οι νομικοί μας σύμβουλοι αποδόμησαν πλήρως τις θέσεις του ΥΠΑΙΘΑ οδηγώντας την νομική εκπρόσωπό του σε σιωπή! Χαρακτηριστική στιγμή η μοναδική τοποθέτηση της νομικής συμβούλου του ΥΠΑΙΘΑ που δήλωσε ότι παρότι το υπουργείο δεν έχει προσφύγει εναντίον της ΑΑ του συλλόγου μας, παρά το γεγονός ότι κανένα δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ότι η ΑΑ του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» είναι παράνομη, το ΥΠΑΙΘΑ αναλαμβάνει και ρόλο δικαστή, ορίζοντας έτσι αυθαίρετα ότι η ΑΑ του συλλόγου είναι παράνομη!

Αναμένουμε την οριστική απάντηση του δικαστηρίου, που δυστυχώς μπορεί να πάρει έως και 3 μήνες. Άλλωστε οι απεργίες μπορούν να κηρύσσονται παράνομες σε 10 λεπτά, αλλά η δικαίωση των εργαζόμενων χρειάζεται να περνά συμπληγάδες!

Εμείς για ακόμη μία φορά δηλώνουμε αποφασισμένες/οι να υπερασπιστούμε την ιστορική μάχη που δίνουμε. Και τη δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών που κόντρα σε απειλές και εκβιασμούς δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο και στήριξαν περήφανα την επιλογή να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την κατάργηση των νόμων που επιδιώκουν να διαμορφώσουν εκπαιδευτικούς υποταγμένους  που θα φοβούνται και τον ίσκιο τους, μετατρέπουν τον χώρο εργασίας μας σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελής έλλειψης δημοκρατίας όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *