Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα δίνουν τον τελευταίο καιρό ένα συγκλονιστικό απεργιακό αγώνα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας, με κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπογραφή ΣΣΕ και ειδικότερα κατάργηση του καθεστώτος βίζας ειδικού σκοπού που ισχύει για όσες/όσους προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ και τους/τις καθιστά σύγχρονους δουλοπάροικους στις εταιρείες που εργάζονται.

Ειδικά το τελευταίο, είναι ένα ακόμα όπλο που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές εταιρείες –όχι μόνο στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών- στην προσπάθειά τους να καλύπτουν πάγιες ανάγκες για εργατικό δυναμικό, με εργαζόμενους χωρίς ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους. Με εργαζόμενους που ζουν υπό το βάρος της απέλασης από τη χώρα σε περίπτωση απόλυσης ή λήξης της σύμβασής τους. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε. αναζητά να καλύψει φτηνά τις ανάγκες της αγοράς, πουλώντας ελπίδα για καλή δουλειά στους εργαζόμενους του εξωτερικού, ενώ στην πραγματικότητα προωθεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της, που υλοποιείται με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, την εμφάνιση της χώρας ως ανοιχτή για πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας, που όμως στήνεται στις πλάτες τον εργαζόμενων μεταναστών και ντόπιων.

Μετά τις επαναλαμβανόμενες πετυχημένες απεργίες στα τηλεφωνικά κέντρα αλλά και την ίδρυση των επιχειρησιακών σωματείων στην Teleperformance και Webhelp, το ΣΕΤΗΠ βρίσκεται αντιμέτωπο με δικαστήριο, ως «μη αρμόδιο να καλέσει σε απεργία στα τηλεφωνικά κέντρα», καθώς βάση του κατάπτυστου ν. 5053/23 (ν. Γεωργιάδη) δεν έχει καταθέσει το μητρώο μελών του στο ΓΕΜΗΣΟΕ.

Καμία δίωξη σε σωματεία κι αγωνιστές για τη συνδικαλιστική τους δράση! Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το αίτημα για κατάργηση της βίζας ειδικού σκοπού δεν αποτελεί ένα απλό αίτημα κάποιων εργαζομένων από την εργοδοσία τους. Αποτελεί πολιτικό στόχο για το εργατικό κίνημα απέναντι στις σύγχρονες μορφές εκμετάλλευσης και διαχωρισμού τον εργαζομένων. Το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να είμαστε στο πλευρό τον απεργών από τα τηλεφωνικά κέντρα και η φωνή των δίκαιων αιτημάτων τους στην κοινωνία. Οι  αγώνες των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, για ίσα κοινωνικά κι εργασιακά δικαιώματα, για καλύτερους μισθούς, μόνιμη εργασία, για λιγότερη δουλειά με καλύτερες εργασιακές συνθήκες, μας ενώνει όλους!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ και του ΣΕΤΕΠ την Πέμπτη 21/3 στις 7:00μμ στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής για να απαιτήσουμε την κατάργηση της βίζας ειδικού σκοπού και πλήρης και μόνιμη άδεια παραμονής σε όλους/όλες τους/τις εργαζομένους/ες.

Οι αγώνες των εργαζομένων μεταναστών και ντόπιων θα κερδίσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *