Ο Σύλλογος μας προκήρυξε νέα Απεργία Αποχή – Πρώτες/αρχικές οδηγίες

Υπογράφουμε όλοι/όλες τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

Απαιτούμε ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν Απεργία-Αποχή

Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη! Δεν τσιμπάμε στις απειλές!

Ο σύλλογος μας «ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», μπροστά στην άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 22/11/2023 προκήρυξε απεργία αποχή από το πρωτοβάθμιο σωματείο σε συντονισμό με άλλους τουλάχιστον 20 μέχρι στιγμής συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Προχωράμε σε αυτό που όφειλε και δεν κάνει η ΔΟΕ.

Συνεχίζουμε να καλύπτουμε τους/τις συναδέλφους για το επόμενο διάστημα και επιμένουμε και απαιτούμε από τη ΔΟΕ έμπρακτα να προκηρύξει και πάλι Α/Α.

  1. Υπογράφουμε όλοι/όλες (νεοδιόριστοι/ες-μόνιμοι/ες-αναπληρωτ(ρι)ες) τη δήλωση Α/Α του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» και πρωτοκολλούμε στο σχολείο.
  2. Σε περίπτωση νέου μέιλ από αξιολογητή/τρια (σύμβουλο ή διευθυντή/ριας/προϊσταμένης) για σύναψη συμβολαίου ενημερώνουμε για τη συμμετοχή μας στην ΑΑ με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου.
  3. Οι στάσεις εργασίας της ΔΟΕ ισχύουν κανονικά μια και δεν τις πήγε στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ
  4. Οι στάσεις εργασίας του συλλόγου μας ισχύουν κανονικά. Ο σύλλογος κηρύσσει για τον μήνα Μάρτιο από 1-3 ώρες στάσης εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών όταν οι σχ
  5. ολικοί σύμβουλοι ή/και οι διευθυντ(ρι)ες/προϊσταμένες επιδιώξουν να μπουν στην τάξη μας για την ατομική αξιολόγηση
  6. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της ΓΣ οι στάσεις εργασίας που κάνουν οι νεοδιόριστοι/ες για την ατομική αξιολόγηση αποδίδονται από το απεργιακό ταμείο του σωματείου.
  7. Μπλοκάρουμε τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία μας! 

Το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου μετά από τρία χρόνια αγώνων και ηρωικής αντίστασης του κλάδου να μας φοβίσει και να μας υποχρεώσει να σκύψουμε το κεφάλι. Επιδίδεται σε εκβιασμούς, συκοφαντίες, απειλές, διασπορά ψευδών ειδήσεων όπως τα περί ποινών στους/στις διευθυντ(ρι)ες που συμμετείχαν στην ΑΑ από τη σχολική μονάδα.

Ενημερώνουμε επιπλέον για τα εξής:

  • Με την εγκύκλιο 28857/Ε3/20-3-2024 ενεργοποιεί το πεδίο Β της αξιολόγησης για το σύνολο των εκπαιδευτικών και μάλιστα με προθεσμίες από 27/3 έως 2/4! Πεδίο από το οποίο μόνο η κηρυγμένη απεργία-αποχή μπορεί να μας διαφυλάξει.
  • Με την εγκύκλιο 29287/Ε3/20-3-2024 ο Γ.Γ. του Υπουργείου, για πολλοστή φορά, αναλαμβάνει αρμοδιότητες δικαστή, εκτοξεύοντας απειλές κατά των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Δεν αποτελεί όμως δική του ευθύνη να ερμηνεύει το εργατικό δίκαιο, να προκαταλαμβάνει όλες τις μελλοντικές απεργίες όλων των σωματείων (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-πρωτοβάθμια σωματεία) όποια αιτήματα και αν διεκδικούν! Ο ισχυρισμός του ότι επειδή βγήκαν παράνομες οι προηγούμενες κηρύξεις απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ, επομένως θα είναι παράνομες όλες οι επόμενες και αυτομάτως πηγαίνουμε στις κυρώσεις του άρθρου 56, δεν αποτελεί απλώς νομικό ακροβατισμό αλλά σαφή επιδίωξη τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών ολοκληρωτικής κοπής.

Δεν υποχωρούμε! Δεν τρομοκρατούμαστε!

Είμαστε υπερήφανες/οι για τους/τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για διάλυση του δημόσιου σχολείου!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την Τετάρτη 27/3 στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων (με στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *