Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής την Τρίτη 9/4/24

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 9/4/2024, μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής, στην οποία κάλεσαν από κοινού οι Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» και «Κ. Βάρναλης». Το λόγο πήραν εκπρόσωποι των ΔΣ και συναδέλφισσες/οι απευθυνόμενες/οι στην Δ/ντρια Εκπ/σης κα Κολλιοπούλου ζητώντας διευκρινήσεις για την κατάπτυστη εγκύκλιο του Υπουργείου, απαιτώντας να μην υπάρξει σκέψη να απειληθεί γι ακόμη μια φορά ευθέως το ιστορικά κεκτημένο δικαίωμά μας στην απεργία. Τονίστηκε πως η κυβέρνηση της ΝΔ με την εγκύκλιο-εντολή που εξέδωσε στις 3/4/24 δια του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ  Γ. Κατσαρού  με την οποία απαιτεί να αντικατασταθούν από τη θέση τους όλοι/ες οι Διευθυντές/ντριες –Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που, υπερασπιζόμενοι/ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, συμμετέχουν στην νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ από τις διαδικασίες αξιολόγησης, ανασύρει μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο 3 χρόνια τώρα παλεύουν να επιβάλλουν το σχολείο της υποταγής και της εμπορευματοποίησης. 14 φορές  έσυραν στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό. Το δικαστικό πραξικόπημα του ΥΠΑΙΘΑ δεν πέρασε, ο κλάδος στις πιο μαζικές συλλογικές διαδικασίες του επέβαλλε τη συνέχιση του αγώνα με νέα κήρυξη Απεργίας-Αποχής.

3 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν συσπειρώνοντας τον κόσμο στα σωματεία που σπάζοντας την τρομοκρατία στην πράξη αρνείται να παραδώσει τη συλλογική αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου, αρνείται να παραδώσει ιστορικά κεκτημένα δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας, αρνείται να παραδώσει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας στα αρπαχτικά της αγοράς, του κέρδους, της ζούγκλας που ετοιμάζουν για σχολείο και ζητούν να νομιμοποιήσουμε!

Ως απάντηση λοιπόν στον δάσκαλο και τη δασκάλα που δεν σκύβει το κεφάλι το ΥΠΑΙΘΑ έρχεται να στοχοποιήσει τώρα αυτούς/αυτές που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση-ρόλο ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους/στις μαθητ(ρι)ες, τους/τις συναδέλφους/ισσες και τις συλλογικές αποφάσεις!

Μπροστά στη γενικευμένη οργή και αποφασιστικότητα του κλάδου επιστρατεύονται για μια ακόμη φορά αυτό που ξέρουν καλύτερα: τον ολοκληρωτισμό, τον εκφοβισμό, τις ποινές και επιτίθενται στο αγωνιστικό κομμάτι  των προϊσταμένων-διευθυντ(ρι)ών που στέκεται στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών! 

Διαμηνύθηκε προς κάθε κατεύθυνση (Δ/ντρια Εκπ/σης, συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια που ορίζονται να εκδώσουν πράξη αντικατάστασης) ότι οι συνάδελφοι/ισσες είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Ένα δικαίωμα κατακτημένο με αίμα και αγώνες που δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και καμιά να το χτυπήσει ή να το αμφισβητήσει! Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη και θα αντιμετωπιστούν με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο! 

Στα ερωτήματα των συναδέλφων/ισσών στην κα Κολλιοπούλου, η ίδια δεν έδωσε καμιά σαφή απάντηση ούτε για το ποια στάση θα κρατήσει αλλά ούτε και το ποια είναι η πρόθεσή της, αναφορικά με το εντέλλεσθαι το Υπουργείου. Δήλωσε μετά από πίεση του κόσμου πως δεν θα υπάρξει άμεσα κάποια εφαρμογή της εγκυκλίου και πως θα αποσταλούν από πλευράς της Δ/νσης γραπτά ερωτήματα προς το Υπουργείο, σε συνεργασία και με άλλες Δ/σεις, για το πού μπορεί να βασιστεί αυτή η εγκύκλιος, καθώς και η ίδια επιβεβαίωσε πως δεν γνωρίζει πώς μπορεί ως διαδικασία να σταθεί.

Απαιτήθηκε επιπλέον από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους.

Παράλληλα απαιτήθηκε και δόθηκε εκ νέου ραντεβού, και με τα μέλη του ΠΥΣΠΕ παρόντα, για την άμεση νομιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων (όπως σε άλλες Δ/νσεις έχει συμβεί), αφού η μη νομιμοποίησή τους, κατά παράβαση του νόμου, αποτελεί επιλογή ξεκάθαρη ώστε να ασκηθεί πίεση για εφαρμογή της αξιολόγησης.

Τέλος, καταγγέλθηκε η απαράδεκτη στάση αξιολογητ(ρι)ών που παραβιάζουν τον προσωπικό χρόνο των εκπαιδευτικών με συνεχή τηλεφωνήματα στα προσωπικά τους τηλέφωνα σε ώρες και εκτός εργασιακού ωραρίου, με πιέσεις απειλές και διασπορά ψευδών στοιχείων περί συμμετοχής στην αξιολόγηση και υποχώρηση. Απαιτήθηκε να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουν δικαίωμα να έχουν τα προσωπικά μας τηλέφωνα και πως η όποια επικοινωνία οφείλει να γίνεται υπηρεσιακά.

Οι συναδέλφισσες/οι μας Δ/ντες(ντριες)- Προισταμένες απεργοί επέλεξαν να παραμείνουν συναδέλφισσες/οι! Κανένας/καμιά να μη δεχτεί να αντικαταστήσει συνάδελφους/ισσες διευθυντ(ρι)ες-προϊσταμένες που αυτή τη στιγμή στοχοποιούνται, σε μια ακόμη προσπάθεια να καμφθεί ο αγώνας μας! Συνεχίζουμε μέχρι τέλους!

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Η απεργία δεν τιμωρείται, ΝΙΚΑ!

Όλες/ Όλοι στους δρόμους να γιγαντώσει ο αγώνας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *