Πρόταση για 48ωρη απεργία 16-17/4 – Να κηρύξουν τώρα ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ ώστε να συναντηθεί σε πανεργατική κινητοποίηση δημόσιος κι ιδιωτικός τομέας – Ο σύλλογος την Τετάρτη 17/4 κηρύσσει από 1 έως 4 ώρες στάση εργασίας

Απέναντι στον απολυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ, οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, το απεργιακό δικαίωμα, ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια!

Χαιρετίζουμε τις μαζικότατες γενικές συνελεύσεις και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις  σ’ όλη την Ελλάδα, που κόντρα στην τρομοκρατία, στον αυταρχισμό και στις διώξεις δείχνουν με κάθε τρόπο πως ο φόβος που επιχείρησε το Υπουργείο να καλλιεργήσει άλλαξε στρατόπεδο.. έγινε οργή..τα σωματεία μας πιο ζωντανά από ποτέ καθορίζουν πια τις εξελίξεις! Η επαναπροκήρυξη της ΑΑ από τη ΔΟΕ στην ολομέλεια είναι νίκη των ΓΣ, νίκη της βάσης του κλάδου, νίκη δική μας! Το ξέρουν καλά, γι αυτό και οξύνουν την επίθεση! Ανάλογη λοιπόν και η απάντηση η δική μας!

Την κρίσιμη αυτή στιγμή της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και του αυταρχικού της παροξυσμού ο κλάδος όχι μόνο δεν υποχωρεί μα συσπειρώνεται στα σωματεία, περισσότερο από ποτέ, απαντώντας και σπάζοντας την τρομοκρατία με συλλογική οργάνωση, με ιστορικής συμμετοχής ΓΣ, με δυναμικές κινητοποιήσεις όπως αυτή του Σωματείου μας στη Δ/νση για το χουντικό εντέλλεσθε του Υπουργείου, με αποφάσεις που επιβάλλουν τις εξελίξεις, που αναγκάζουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταλάβουν πως ο αγώνας κρίνεται όπως πάντα από τα κάτω και που όχι απλώς δεν τελείωσε μα κλιμακώνεται και συνεχίζεται μέχρι τέλους!

Αυτό διαμηνύεται απ άκρη σ άκρη σε όλη την Ελλάδα με τα χιλιάδες υψωμένα χέρια στις ΓΣ, πως όσο η επίθεση του Υπουργείου βαθαίνει τόσο θα κλιμακώνεται ο αγώνας μας! Είναι αυτό το μαζικό ρεύμα το γεμάτο ζωή, οργή και αμφισβήτηση, που κόντρα στην τρομοκρατία, γράφει τη δική του ιστορία.. Είναι αυτό που έχει τρομοκρατήσει το Υπουργείο και επιτίθεται συνολικά αμφισβητώντας πια το ίδιο το δικαίωμά μας στην Απεργία!

Με μια πρωτοφανή εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘΑ καλεί να παυτούν χιλιάδες προϊσταμένες/οι νηπιαγωγείων και διευθυντές/ντριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και να αντικατασταθούν από άλλες/ους γιατί συμμετέχουν στην νέα απεργία αποχή που έχουν κηρύξει οι ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΠΟΣΕΠΕΕΑ και τα σωματεία τους, εγκύκλιο που καταπατά το κατακτημένο με αίμα κι αγώνες δικαίωμα στην απεργία και την αντίσταση περνώντας ξανά σε πράξεις απολυταρχισμού, δεσποτικές οδηγίες και επιταγές προς τις διευθύνσεις να στραφούν απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται! Επιχειρεί ξανά να διώξει απεργούς όπως είχε κάνει το 2021-2022 με τους 114 διευθυντ(ρι)ες και προϊσταμένες ενώ συνεχίζει την αντεργατική και αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που βγάζει παράνομες συνεχώς απεργίες αξιοποιώντας τον νόμο Χατζηδάκη (14 φορές τον αγώνα στην εκπαίδευση, ΠΕΝΕΝ, εναέριας κυκλοφορίας κλπ), απολύει συνδικαλιστές, εκφοβίζει και δέρνει φοιτητ(ρι)ες.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική  κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ, με μπαράζ αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών μέτρων που συνεχίζεται και εντείνεται, με ακρίβεια και φτωχοποίηση, με μισθούς πείνας, με χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, πιο βαθιά και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

Κάτω τα χέρια σας από τους/τις απεργούς! Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!

Έτσι, η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση έχει αναχθεί στη συνείδηση του κόσμου, τόσο μέσα από τα αλλεπάλληλα δικαστήρια όσο και μέσα και από την τελευταία εγκύκλιο στην πιο κρίσιμη πολιτική μάχη που έχει δώσει ποτέ ο κλάδος, γιατί πράγματι αυτό που διώκεται αυτή τη στιγμή και αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε είναι το δικαίωμά μας στην Απεργία! Ποιο είναι το μήνυμα του Υπουργείου; Λίγες μέρες πριν σε ρόλο δικαστή μας είπε πως όλες οι απεργίες είναι παράνομες, και όταν κ αυτό ο κλάδος το έσπασε στην πράξη με το ένα σωματείο μετά το άλλο να στέλνουν τα εξώδικα προκηρύσσοντας εκ νέου ΑΑ, επιβάλλοντας πως το δικαίωμά μας στην απεργία δεν το διαπραγματευόμαστε, έρχεται τώρα ο ΓΓ του Υπουργείου, καλώντας τις Δ/νσεις παρανόμως, να παύσουν-αντικαταστήσουν, δηλαδή να τιμωρήσουν, τους απεργούς συναδέλφους/ισσες μας που έβαλαν το συνάδελφος/ισσα και το Δάσκαλος/α πάνω από τη θέση ευθύνης! Ούτε να το σκέφτονται, θα μας βρουν μπροστά τους όπως διαμηνύσαμε χτες στην κινητοποίησή μας στη Δ/νση, με κάθε νομικό, πολιτικό, κινηματικό μέσο, το κάναμε αυτό σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις!

Απέναντι στην επίθεση στην εκπαίδευση και την εργασία μας, στη ζωή και τα δικαιώματά μας, στους μισθούς και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, χρειάζεται να βγούμε στον δρόμο του αγώνα. Άμεσα προτείνουμε 48ωρη απεργία 16/17 Απρίλη, με κλαδική πανεκπαιδευτική απεργία στις 16/4 και με συμμετοχή στην πανεργατική στις 17/4. Όπως προσπεράσαμε την πλειοψηφία των ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ όταν μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια, τώρα οφείλουμε να προσπεράσουμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ηγεσίες συναίνεσης και υποταγής, κοινωνικού εταιρισμού και συνδιαλλαγής! Όλο αυτό το διάστημα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συναντηθούν οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αρνούνται να υλοποιήσουν τις πλειοψηφικές αποφάσεις των ΓΣ του κλάδου για απεργία στις 16 και 17 Απρίλη.

Ο αγώνας που δίνουμε, επειδή ακριβώς αφορά όλη την κοινωνία, τόσο ως προς την αξιολόγηση και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της μόρφωσης των παιδιών μας όσο και για το ίδιο το διακύβευμα που έχουμε μπροστά μας στο αν θα εργαζόμαστε και θα ζούμε δηλαδή ως άνθρωποι όρθιοι με πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες όπως αυτό της απεργίας, ή αν θα ζούμε από δω και στο εξής δούλοι και σκυφτοί, επιστρέφοντας στο μεσαίωνα, ακριβώς για το λόγο αυτό  θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ανοίξει ακριβώς με κάθε δυνατό τρόπο στην κοινωνία.

Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και καλούμε να πάρουν όλοι θέση (κόμματα, σωματεία, ομοσπονδίες, γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα) ώστε μαχητικά και μαζικά να το υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα.

ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό!

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Είναι ανάγκη να βγούμε  ξανά όλοι και όλες στον δρόμο! Σε πανεκπαιδευτική και πανεργατική απεργία, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για την οργάνωση ενός πολύμορφου αγώνα με απεργίες και παλλαϊκά συλλαλητήρια!

Να σχεδιάσουμε ΤΩΡΑ αγώνα νίκης, ενάντια στην αξιολόγηση και τους αντεργατικούς νόμους:

  • Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη απαιτώντας συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις ΑΑ με κάθε τρόπο και παράλληλα (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ).
  • 48ωρη απεργία 16-17/4 (η δεύτερη μέρα πανεργατική) με συγκεντρώσεις την πρώτη ημέρα σε όλες τις πόλεις. Ο Σύλλογός μας, συνεπής στις αποφάσεις των ΓΣ, προκηρύσσει από 1-4 ώρες στάση εργασίας.

Να κηρύξουν τώρα απεργία ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ ώστε να συναντηθεί σε πανεργατική κινητοποίηση δημόσιος κι ιδιωτικός τομέας

  • Πανελλαδική διαδικτυακή και δια ζώσης συγκέντρωση απεργών προϊσταμένων διευθυντών/ντριών για την προάσπιση του απεργιακού δικαιώματος
  • Μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση δια ζώσης και διαδικτυακή των απεργών εκπαιδευτικών νεοδιόριστων, μονίμων, αναπληρωτών.
  • Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης του αγώνα κατά της αξιολόγησης (ενημερώσεις, εκδηλώσεις, καθημερινά δελτία τύπου για εξελίξεις, αφίσα, συνέντευξη τύπου, συγκρότηση επιτροπής αγώνα σε κάθε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ κατά της αξιολόγησης, ενημερωτικών υποστηρικτικών τηλεδιασκέψεων και κεντρικής εκδήλωσης. κ.ά.) και απεύθυνσης στους γονείς με καμπάνια ενημέρωσης (γράμμα στους γονείς, συσκέψεις με συλλόγους γονέων, αφίσα) ζητώντας τη στήριξή τους.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών (κινητοποιήσεις σε ΥΠΑΙΘΑ και διευθύνσεις, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, αφίσες, κ.ά.).
  • Συναυλία για την ανάδειξη της εκπαίδευσης
  • Νομικά μέτρα ενάντια στις αυθαιρεσίες και στην επίθεση του ΥΠΑΙΘΑ στο απεργιακό δικαίωμα
  • Ακύρωση εξετάσεων PISA με στάσεις εργασίας από την ΔΟΕ/ΟΛΜΕ. Καμπάνια και κοινές συσκέψεις Συλλόγων Π.Ε., ΕΛΜΕ και γονεϊκών φορέων ανά περιοχή με στόχο την οργάνωση κοινού αγώνα για την ακύρωση των πανεθνικών εξετάσεων τύπου «PISA».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *