Για τη δίωξη του Βαϊνά Παντελή

Μετά την απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου, για την κινητοποίηση στο κτήριο του server του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήρθε και η μήνυση για “συκοφαντική δυσφήμιση” κατά του Βαϊνά Παντελή, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/4 ο συνάδελφος Βαϊνάς έλαβε κλήση υπόπτου για να παραλάβει τη δικογραφία στις 12/4 και να απολογηθεί.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο και γεννά ερωτήματα ότι η κλήση υπόπτου ήρθε μετά από έναν μήνα απ’ τη μήνυση, όταν σε τέτοιου είδους μηνύσεις χρειάζεται συνήθως ένα εξάμηνο για την πρώτη κλήση.

Η μήνυση έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Βαϊνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου έκανε λόγο για τη συμβολική πτώση του server και τη γνώση που είχαν επ’ αυτού οι πρυτανικές αρχές, ως έκφραση αντίθεσης του σωματείου στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που θεωρούσε (με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσής του) ως μέσο καταστολής των φοιτητικών καταλήψεων.

Καταδικάζουμε την απόλυση Αντωνίου και τη δίωξη Βαϊνά. Η μήνυση είναι φανερό ότι στρέφεται κατά του μαζικού λαϊκού και φοιτητικού κινήματος, με σκοπό να κάμψει το φρόνημά του, γι΄ αυτό και έχει καθαρά “πολιτικό” και “εκδικητικό” χαρακτήρα.

•    Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η μήνυση και να σταματήσουν όλες οι διώξεις.

•    Απαιτούμε την επαναπρόσληψη  του Δημήτρη Αντωνίου.

•    Είμαστε στο πλευρό   του Βαϊνά όπως  και στο πλευρό  κάθε αδίκως διωκόμενου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *