Τακτική Γενική Συνέλευση Δευτέρα 27/05 – Εκλογές για αντιπροσώπους για συνέδριο ΔΟΕ Τετάρτη 29/05

Τακτική Γενική Συνέλευση Δευτέρα 27/05 στις 1.30μμ στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων

Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει εξολοκλήρου οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ.

Εκλογές για αντιπροσώπους για συνέδριο ΔΟΕ Τετάρτη 29/05 από 11.30πμ έως 6.30μμ στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων

Συναδέλφισσες-φοι,

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ για τη μη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για τη διεξαγωγή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για αντιπροσώπους για την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ, θεωρώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν, όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν.

Με βάση προηγούμενες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, το ΔΣ του συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών μη εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη! Ως εκ τούτου η Συνέλευση και οι εκλογές πραγματοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ και ΧΩΡΙΣ άδεια. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία χρειάζεται δελτίο ταυτότητας ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας.

Συγκεκριμένα:

  1. η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27/05 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων. Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει εξολοκλήρου οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ. Συζητάμε και αποφασίζουμε τα θέματα της 93ης Γ.Σ. του κλάδου, σχετικά με την πολιτική συγκυρία, τα μεγάλα ζητήματα για την εκπαίδευση και την εργασία, την αξιολόγηση και τη μεγάλη μάχη της απεργίας-αποχής, τα εργασιακά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των αναπληρωτ(ρι)ών.
  2. η ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα γίνει την Τετάρτη 29/05, στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων από τις 11.30πμ έως τις 6.30μμ.

Οι παρατάξεις καθώς και οι μεμονωμένοι/ες υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο e-mail του συλλόγου μας syllogosfilis@gmail.com ως την Παρασκευή 24/05/2024.

Στη Γ.Σ. και στην εκλογική διαδικασία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση στα σχολεία του Συλλόγου, οργανική, απόσπαση.

Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή της συνδρομής για το συνδικαλιστικό έτος 2023-2024

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι για να θεωρείται κάποιος/κάποια μέλος του συλλόγου και να δικαιούται συμμετοχή στις διαδικασίες, χρειάζεται να έχει πληρώσει τη συνδρομή του/της.

Η συνδρομή των αναπληρωτ(ρι)ών θα πρέπει να καταβληθεί την ημέρα των εκλογών στην ταμία του συλλόγου:

  • πλήρους ωραρίου ανέρχεται στα 16 ευρώ (αποδίδουμε τα 15 ευρώ στη ΔΟΕ)
  • μειωμένου ωραρίου στα 7 ευρώ (αποδίδουμε 7 ευρώ στη ΔΟΕ)
  • των ωρομισθίων στα 3 ευρώ

Για τους μόνιμους και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς η συνδρομή των 30 ευρώ (στη ΔΟΕ αποδίδουμε τα 22 ευρώ) θα κρατηθεί σε δόσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Οι αποσπασμένοι ή με μετάθεση θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό τη μέρα των εκλογών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συμμετοχή όλων μας στη Γ.Σ. και τις εκλογές είναι χρήσιμη και αναγκαία.

Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη συζήτηση και στη λήψη των αποφάσεων για όλα όσα μας αφορούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα συνδικάτο που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των αγώνων, για ένα σύλλογο πραγματικό πρωταγωνιστή στις ιστορικής σημασίας μάχες της περιόδου, που μακριά από τις λογικές της αδράνειας και της ήττας θα ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια από το κράτος και τους μηχανισμούς του, με μοναδική δέσμευση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της εκπαίδευσης, με αγωνιστικότητα, ταξική ενότητα και ανασυγκρότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *