Να μην εκδοθούν στην Ιταλία οι 5 αγωνιστές φοιτητές

Να μην εκδοθούν στην Ιταλία οι 5 αγωνιστές φοιτητές

Τρίτη 24/11: Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00

Σάββατο 28/11 : Πορεία Μοναστηράκι 12.00,

Tην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Με μοναδική σαφή κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015, ζητείται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση να εκδώσουν τους πέντε νέους για να δικαστούν στην Ιταλία, χωρίς καν, προς το παρόν, να υπάρχει η πλήρης δικογραφία στα χέρια του συμβουλίου εφετών, το οποίο και θα αποφασίσει για την έκδοσή τους ή μη. Το μόνο στοιχείο που “παραχωρείται” είναι μια γενικόλογη κατηγορία ότι εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια, χωρίς να διευκρινίζεται ούτε το από ποιον εθεάθησαν, ούτε το τί ακριβώς εθεάθησαν να κάνουν. Αυτά αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια και την πολιτική βούληση των εφετών να κρίνουν αν είναι απαραίτητα στοιχεία για να κατηγορηθεί κάποιος ή όχι.

Οι 5 κατηγορούμενοι φοιτητές συμμετέχουν στο ελληνικό φοιτητικό κίνημα, δραστηριοποιούνται στις συνελεύσεις των γειτονιών τους και έχουν πάρει μέρος σε ορισμένους από τους πολλούς εργατικούς/ταξικούς αγώνες που ξέσπασαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Όντας στην Ιταλία, ήταν φυσικό να συμμετέχουν στη διαδήλωση που εναντιωνόταν στα σχέδια των από πάνω. Την επομένη της διαδήλωσης, στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών στο σωρό, προσάγονται από μία καφετέρια με κριτήριο την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Στη συνέχεια αναγκάζονται σε βίαιη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού (DNA), χωρίς παρουσία διερμηνέα. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, αφήνονται ελεύθεροι για να συλληφθούν από την αντιτρομοκρατική εδώ στην Ελλάδα 6 μήνες μετά!!!

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας:

  • εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 5 φοιτητές και τις οικογένειές τους.
  • απαιτούμε να πάψουν οι διώξεις και να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσής τους.
  • καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην παρέμβαση    στην Ιταλική πρεσβεία την Τρίτη 24/11 στις 18.00 και στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 28/11 στο Μοναστηράκι στις 12.00
  • καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να πάρει θέση και να συνδράμει στο να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης των 5 φοιτητών.
  • καλεί κι άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ, τις τοπικές ΕΛΜΕ αλλά και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) να πλαισιώσουν το κίνημα αλληλεγγύης με τους διωκόμενους φοιτητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *