Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές

Πλήρη συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ελαστικά εργαζόμενους στην εκπαίδευση

Καταδικάζουμε την προκλητική ενέργεια του υπουργού παιδείας να «χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια» στην αναπληρώτρια, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και πρώην προέδρου της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου, Γιαννάτου Κική, με τη σαφή αναφορά ότι «ο ανωτέρω χρόνος απαλλαγής δε συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».

Η μη προσμέτρηση του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές, σημαίνει πιθανή μη επαναπρόσληψή τους τον επόμενο χρόνο. Θεωρούμε τη συγκεκριμένη ενέργεια, ξεκάθαρη παραβίαση των συλλογικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών-ωρομισθίων που οδηγεί ουσιαστικά σε απαγόρευση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος.

Η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί προοίμιο της τακτικής χτυπήματος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζόμενων. Είναι συμπλήρωμα της επιλογής για την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων αγαθών, του χτυπήματος του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πολιτικής και οι μηδενικοί διορισμοί, μετατρέπουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμά τους στην συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δηλ. χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν! Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας – δηλαδή του πιο πληττόμενου κομματιού των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων- είναι υπόθεση όλων μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας και του χρόνου κτήσης πτυχίου με βάση τις πραγματικές λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Άμεση κάλυψη των 10.000 συνταξιοδοτήσεων της τελευταίας 5ετίας με μόνιμους διορισμούς. Κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.
  • Αποκατάσταση των αδικιών με άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
  • Άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Καμιά σκέψη για εισαγωγή του θεσμού του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης.
  • Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας.
  • Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα εν λόγω προγράμματα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
  • Αύξηση του βασικού μισθού. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους.
  • Επιδότηση ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση χορήγηση της συνδικαλιστικής άδειας της συναδέλφου Κικής Γιαννάτου ως ισότιμου μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ με πλήρη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του δημοσίου τομέα. Πλήρης εγγραφή-συμμετοχή-δραστηριοποίηση στα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας.

Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας, κυρίως αυτή την περίοδο που η οργάνωση της πάλης των ελαστικά εργαζόμενων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βάρος για τη συνολική διεκδίκηση αξιοπρεπούς, μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *